SIOLOON FUN CLUB

Please log in or register before viewing the unlimited contents of this forum.
Thank you for visiting our website.

by aLFFiaN.

SIOLOON FC on Facebook
LIKE or UNLIKE

    Turbo Oil line

    Share
    avatar
    Afiq ebrahim
    FRESHIE
    FRESHIE

    Male
    Countries/State : Sarawak
    Age : 26
    location : Miri
    Points : 4354
    Reputation : 1
    Number of posts : 18
    05082012

    http://i38.servimg.com/u/f3 Turbo Oil line

    Post by Afiq ebrahim

    Salam bro2 sekalian,,,nak tanya,,,pasal turbo punya oil line,,,kan ada inlet n outlet,,,dua2 tu nak sambung kat mana???yang aku tau,,satu dari pipe/hose tu d sambung kan kat oil pan,,,,n yang satu lagi kat mana?? aku baru belajar pasal turbo ni,,, Smile
    Share this post on: Excite BookmarksDiggRedditDel.icio.usGoogleLiveSlashdotNetscapeTechnoratiStumbleUponNewsvineFurlYahooSmarking

    Post on 5/8/2012, 8:28 pm by Kenari neo

    Wsalam enjin ape bro stahu sy la sbb sy buat bot kt kenari satu line mamasuk turbo minyak dtg dari adapter oil filter satu lg line masuk oil sump atau oil pan heheheh sy. Nubiss juga
    avatar

    Post on 5/8/2012, 11:50 pm by Afiq ebrahim

    hehehe....owhh..ok2,,,emm... patut la adapter tu ada 2 line..emm,,tu inlet/outler ker bro???kah dua2 lobang tu keluar je?? emm,,saya pun baru nak main turbo ni bro... enjin honda lama bro,,,enjin prelude 85,,,carburator...hehehe...try bro..jgn x try,,, :P
    avatar

    Post on 6/8/2012, 12:51 am by Afiq ebrahim

    http://img401.imageshack.us/img401/3937/oiladaptor.png

    Bro,, line yang mana nak guna bro,,,yang Hijau ker yang pink?? or guna line yang colour kuning n purple tu bro?? emm..btw,,,yang saya arrow merah tu,,adakah ada maksud utk in / out??? Head bang

    Post on 6/8/2012, 4:30 am by Kenari neo

    [quote="Afiq ebrahim"]http://img401.imageshack.us/img401/3937/oiladaptor.png

    Bro,, line yang mana nak guna bro,,,yang Hijau ker yang pink?? or guna line yang colour kuning n purple tu bro?? emm..btw,,,yang saya arrow merah tu,,adakah ada maksud utk in / out??? Head bang [

    sbenarnye yg adapter ni untukoil cooler kan?ader pakai oil cooler ke xkisah yg mane pergi ke turbo kalau x pakai oil cooler kalau pkai oil cooler kena tengok yg mane kite buat inlet pegi ke oil cooler outlet pg ke adapter balik pakai yg inlet ke oil cooler buat T pun xpe ..sebab sy punye kenari adapter ader minyak supply naik ke cam so sy buat T dekat simpang untuk ke Cam

    Post on 6/8/2012, 4:36 am by Kenari neo

    sy nubis xpasti juga tu kena unggu otai jawab kalau yg ader nut bulat pink tu rasenye bleh juga pergi ke turbo yg besar tu untuk oil cooler ...janji minyak sampai ke turbo heheh
    avatar

    Post on 6/8/2012, 5:42 am by Afiq ebrahim

    Oww..yup2,,, utk oil cooler,,,owhh...janji minyak tu masuk turbo laa...n than,,out dari turbo tu,,ke sum tank... hehehe...ok2,,,thx bro,, Smile

    Post on 6/8/2012, 9:03 am by Kenari neo

    Afiq ebrahim wrote:Oww..yup2,,, utk oil cooler,,,owhh...janji minyak tu masuk turbo laa...n than,,out dari turbo tu,,ke sum tank... hehehe...ok2,,,thx bro,, Smile


    yezza bro tu kalau macam sy punye BOT la huhu..kat turbo tu ada lubang air juga tu kasi tutup ja ...turbo apa pakai bro
    avatar

    Post on 6/8/2012, 10:16 am by Afiq ebrahim

    heheh,,,haa???tutup???x panas ker bro?? emm..lagi tengah cari ni bro... either garrett AR48,,,or IHI RHF4 VF32,,,emm,,bro rasa mana lagi best..??? Laughing

    Post on 7/8/2012, 6:28 am by Kenari neo

    Afiq ebrahim wrote:heheh,,,haa???tutup???x panas ker bro?? emm..lagi tengah cari ni bro... either garrett AR48,,,or IHI RHF4 VF32,,,emm,,bro rasa mana lagi best..??? Laughing

    slama sy pakai air x masuk ikut turbi ok jerr heheeh nk buat bleh tapi bnyok kojo la blok NA xda return air >>>kalau leh dapat raidator cutom ada hose untuk masuk turbo bleh jugakk huuu..Turbo garret la power hheeheh kire buat kaw@ la ni erkkk buat kt bengkel mner ekk?
    avatar

    Post on 7/8/2012, 11:54 am by Afiq ebrahim

    Owhh,,,ok2,,hehehe....emm,,garrett lagi kaw!!! hehhe..emm,,ok2,,, try buat sendiri bro...hehehe...erk,,btw,,,bro guna turbo apa???

    Post on 8/8/2012, 3:17 am by Kenari neo

    sy pkai RHF3 sudahh turbo untuk kenari ingt nk msuk RHF4 heheh enjimn honda s x tau sgt nk buat cmner huuuuu kalau kenari sy buat msuk fuel regulator buat head sket
    avatar

    Post on 21/9/2012, 7:11 pm by Afiq ebrahim

    ooo...hehehe,,,ok2,,thx 4 da info bro,,, Smile

    Post  by Sponsored content


      Current date/time is 21/9/2017, 3:26 pm