SIOLOON FUN CLUB

Please log in or register before viewing the unlimited contents of this forum.
Thank you for visiting our website.

by aLFFiaN.

SIOLOON FC on Facebook
LIKE or UNLIKE

    mintak bantuan pakar2 turbo kancil

    Share

    ankmanis
    FRESHIE
    FRESHIE

    Female
    Countries/State : Kelantan
    Age : 35
    location : kota bharu
    Points : 3579
    Reputation : 1
    Number of posts : 9
    08082012

    http://i38.servimg.com/u/f3 mintak bantuan pakar2 turbo kancil

    Post by ankmanis

    boleh x sy nk tnye kalau enjin kancil 850 nk msuk turbo?? apa yg perlu sy wt?? brpa kos smua tu?? kalau boleh nk bunyi sceezzzzz sceezzzzz je...hehe

    1 lg..sy nk tnya kalau tukar ke enjin l2s ada pertukaran apa2 di dalam geran kereta?? tkut tukar enjin l2s tiba2 kene kt jpj..abg2 mintak tolong ye...perlukan bantuan sgt..sy baru nk blaja psl turbo2 ni..
    Share this post on: Excite BookmarksDiggRedditDel.icio.usGoogleLiveSlashdotNetscapeTechnoratiStumbleUponNewsvineFurlYahooSmarking

    Post on 8/8/2012, 4:46 pm by kancil l6

    kalau nak tahu kos masuk tebo kid xdapek nak jwp arr .. tapi klu nak tukar enjin kancil 850 ke l2s ke l5 ke l6 ke no hal der.. tak yah g jpj terus g puspakom je .. aku baru je pas g puspakom kena 60 hangget g sendiri je xyah guna rane dan pastikan body part standet .. dan berek bagus depan dan belakang dan bunga tayar mesti cantik .. 2 jam siap .. kalau x ramai arrr huhuhuhu ... we rock

    Post on 8/8/2012, 4:56 pm by ankmanis

    owh..tq bro for info...
    kalau nk letak turbo standard utk enjin 850 boleh x?
    kalau pakai turbo kena prgi puspakom jgk ke?
    pernah nmpk masa road blok jpj,ade kete kacil turbo kene than siap test minyak lg jpj tu..kene ke jgk ke?

    Post on 8/8/2012, 6:14 pm by kancil l6

    aku pon baru main tebo ni ni der kalau kau ko nak tahu lebih banyak ko search je kat ruang search banyak info dari otai2 tebo, aku pon cari kat situ juga .. tapi kalu ko nak main tebo ni , bagi aku arrrr kan baik tukar enjin tebo je puas hati der .. pas masuk tebo g puspakom dah ok semua x takot arr ngan jpj bab engin dah endos .. kalau guna intercoler lori pon xdehal ..tapi bodykid kena stendat arrr huhuhu What a Face

    Post on 9/8/2012, 4:26 am by ankmanis

    l2s brpe cc ek??
    l2s 660cc je kn??

    Post on 9/8/2012, 4:41 am by kancil l6

    Kalau xsilap l2,l2s,l5,l6 rasanye 660 cc je

    Post on 9/8/2012, 4:48 am by ankmanis

    kancil saya 850 xkn nk msuk 660...lg la slow... Suspect
    avatar

    Post on 9/8/2012, 8:17 am by fuumin

    660 pun klu turbo bro lagi best dr 850 hehe..ada jg tu yg 1000cc..
    avatar

    Post on 10/8/2012, 3:10 pm by keba

    ankmanis wrote:kancil saya 850 xkn nk msuk 660...lg la slow... Suspect
    cc x penting. l2s 660cc 64hp, kancil 850cc 37hp. da terang n nyata mn yg lg tinggi horsepower

    Post on 10/8/2012, 4:54 pm by kancil l6

    kancil saya 850 xkn nk msuk 660...lg la slow

    x kenal maka x cinte bro I love you .. dah layan baru tahu kuasa nye ,puas hati bro .. untuk ketegeri kete kecil arrr silap hari bulan kete besoo pon kena tapau ..huhuhu geek

    Post on 17/8/2012, 3:34 am by ankmanis

    ooo...tq bro2 for info...

    nk tnye lg ni Sad kalau nk pakai enjin 850 tp nk pick up power nk kene tukar ape ek? pstu klau pkai blow-off bleh x? inter cooler kalau pkai letak cmtu leh x tnpa turbo? kawan ada ckp turbo sangkut atau turbo tampal ( letak turbine,piping,intrcooler,wastegate,n blow off >standard setup) macam tu ke?? yg kat enjin kancil standad tu yg bulat tu ape ek?? bulat kt tgh2 tu clearner dia ke? kalau buang tu macam mne jd ek?? npe enjin l2s nmpk macam intercoler je kt enjin dia tu..maaf bro2 sy bdk baru nk blaja psl2 kereta,tolong lah ajarkn... Sad
    avatar

    Post on 18/8/2012, 12:10 am by keba

    yg turbo tampal tu dpanggil bolt on turbo BOT. enjin std bleh pakai tp xbleh boost tinggi. ad up power tp enjin xtahan lama. lg elok tuka trus enjin turbo sketul.

    Post  by Sponsored content


      Current date/time is 26/6/2017, 10:09 pm