SIOLOON FUN CLUB

Please log in or register before viewing the unlimited contents of this forum.
Thank you for visiting our website.

by aLFFiaN.

SIOLOON FC on Facebook
LIKE or UNLIKE

    buang cutoff L6 auto

    Share

    kancil l6
    FRESHIE
    FRESHIE

    Male
    Countries/State : Selangor
    Age : 32
    location : kjg
    Points : 3972
    Reputation : 1
    Number of posts : 30
    08082012

    http://i38.servimg.com/u/f3 buang cutoff L6 auto

    Post by kancil l6

    nak tahu dari yg pakar .. enjin L6 auto nak buang cutoff macam mana ek nak potong wayer belakang meter color ape eks kalau manual color hijau tu pon kalau x silap tapi l6 auto xde color hijau .. kete aku sampai 140 dia tendang balik g 135 pas tu sampai 140 tendang lagi enjin standat dari ladang lagi .. ada x cara lain selain dari potong wayer .. mintak bantuan dari pakar .. topik ni aku search xjumpa2 helpppppp ..

    bounce salam
    Share this post on: diggdeliciousredditstumbleuponslashdotyahoogooglelive

    avatar

    Post on 10/8/2012, 3:09 pm by keba

    enjin mira xbleh maen potong wire je nk buang speed cut. kena pkai speed meter pivot or rsm.

    Post on 10/8/2012, 3:20 pm by kancil l6

    ada cara yg murah x kalau nak cut speed limit ni keba ..
    atau cara yg selamat dan terbaik untuk enjin
    thank kerna membantu..

    Post on 11/8/2012, 8:31 pm by kancil l6

    akhirnye berjaya buang cutoff tampa ada kesan sampingan pada panel yg lain , tiada masaalah dan terbaik , x perlu potong wayer belakang meter dan guna speed meter .. thank pada otai2 mira turbo .. dan terutama sahabat gua yg berada di jepon ...
    hasil nye boleh lihat di youtube : http://youtu.be/7eSADKV_yy4

    enjin :L6 JBJL standard A/T (redtop) body kancil 850
    paiping :half 1 inci / half 2 inci
    speed : 20 to +140 = 52S

    thank to sioloon and team banyak ilmu pemotoran yg boleh dipelajari didalam ini..
    avatar

    Post on 18/8/2012, 12:52 am by keba

    tahniah. da bjaya buang cut off Agree

    Post on 24/8/2012, 1:08 am by syafiqdaniel.eyim

    Bro kete aq cut2 ar bile tekan minyak hbis knape ekk

    Post  by Sponsored content


      Current date/time is 15/12/2017, 11:25 am