SIOLOON FUN CLUB

Please log in or register before viewing the unlimited contents of this forum.
Thank you for visiting our website.

by aLFFiaN.

SIOLOON FC on Facebook
LIKE or UNLIKE

    convert gearbox kenari auto ke manual

    Share

    Kenari neo
    FRESHIE
    FRESHIE

    Male
    Countries/State : Kelantan
    Age : 29
    location : Kuala Lumpur
    Points : 4043
    Reputation : 1
    Number of posts : 55
    09082012

    http://i38.servimg.com/u/f3 convert gearbox kenari auto ke manual

    Post by Kenari neo

    Salam warga sioloon tumpang tanya otai2 sy convert auto ke manual enjin kenari mechanical part settle cuma kemuskilan sbb wiring tu macam mner ek xda effect ka wiring autoo kalau tidak di buang dan satu lagi warna wayar untuk reverse dari socket asal gearbox auto sbb nk sambung pda socket gear manual nk bg lmpu. Revers nyala tlg yer otai jawabkn
    Share this post on: Excite BookmarksDiggRedditDel.icio.usGoogleLiveSlashdotNetscapeTechnoratiStumbleUponNewsvineFurlYahooSmarking

    avatar

    Post on 10/8/2012, 3:04 pm by keba

    wiring xkacau. bleh pnp je kat enjin kelisa. cari gb auto 4speed.
    warna wire tu x kompom wrna ape

    Post on 10/8/2012, 6:15 pm by Kenari neo

    keba wrote:wiring xkacau. bleh pnp je kat enjin kelisa. cari gb auto 4speed.
    warna wire tu x kompom wrna ape
    sy convert auto ke manual bro keba ..sbb dkt gearbox manual tu ader socket 2 wayar x silap sy tu untuk lampu reverse kan bro wayar tu x tau nak sambung ke wayar mane dekat socket asal. Wiring auto tu dekat meter kan hehehe sory bro bnyak tanye huhuhu
    avatar

    Post on 14/8/2012, 4:41 am by keba

    kalau wire lampu reverse ni ingt2 lupa la bos. sory malu

    Post on 15/8/2012, 5:23 am by Kenari neo

    keba wrote:kalau wire lampu reverse ni ingt2 lupa la bos. sory malu
    Bro keba dah settle heheh kena cek satu@ wayar pakai test lamp huuu wiring starter sy tarik baru satu wire fuhh selesai thanks bromembantu

    Post  by Sponsored content


      Current date/time is 18/11/2017, 9:09 am