SIOLOON FUN CLUB

Please log in or register before viewing the unlimited contents of this forum.
Thank you for visiting our website.

by aLFFiaN.

SIOLOON FC on Facebook
LIKE or UNLIKE

    Wira Aeroback 1.3 gli-Cmana nk tmbh Pick up, stabil and good performance

    Share

    SekarangAkuJualReload
    FRESHIE
    FRESHIE

    Male
    Countries/State : Sabah
    Age : 25
    location : Kota Kinabalu
    Points : 4199
    Reputation : 1
    Number of posts : 7
    28082012

    http://i38.servimg.com/u/f3 Wira Aeroback 1.3 gli-Cmana nk tmbh Pick up, stabil and good performance

    Post by SekarangAkuJualReload

    Salam 1Sioloon..

    sy nk tnya cara2 utk increase pick up kreta wira 1.3. skrg xda mslh sgt tp klu time nk ptong kreta lain tu yg agak semput. Semua msh stndard lg,so sy nk smthing yg simple,but efficient utk increase pick up. klu utk stabil,prlu x sy pkai sport spring or stay original? klu rim pkai saiz 15"x7" ok x?minta tlg kpda senior2 suma..bnda ni xla urgent but klu dpt tlg,amatlah diargai malu

    terima kasih sy ucpkn kpd mna2 yg dpt m'bntu respek
    Share this post on: Excite BookmarksDiggRedditDel.icio.usGoogleLiveSlashdotNetscapeTechnoratiStumbleUponNewsvineFurlYahooSmarking

    avatar

    Post on 29/8/2012, 2:48 am by kent1189

    biasanya utk org increase pickup kereta dorang tukar header, tukar aircleaner gi openpod, ekzos (saiz bersesuaian dgn enjin), tukar sparkplug bagus & kabel sparkplug besar, dan tuning enjin (adjust valve clearance, air/fuel ratio). Kalau nk stability, mmg baik pkai lowspring tapi bukan ayam brand punya, dan absober utk lowspring punya utk handling & keselesaan sedikit (lowspring memang akan meragut keselesaan). rim boleh juga guna 15inch (lagi bagus kalau jenis lighweight), 7jj tu cukup suda. besar sangat nnti berat pulak, hilang pickup..

    Post on 29/8/2012, 4:22 am by SekarangAkuJualReload

    kent1189 wrote:biasanya utk org increase pickup kereta dorang tukar header, tukar aircleaner gi openpod, ekzos (saiz bersesuaian dgn enjin), tukar sparkplug bagus & kabel sparkplug besar, dan tuning enjin (adjust valve clearance, air/fuel ratio). Kalau nk stability, mmg baik pkai lowspring tapi bukan ayam brand punya, dan absober utk lowspring punya utk handling & keselesaan sedikit (lowspring memang akan meragut keselesaan). rim boleh juga guna 15inch (lagi bagus kalau jenis lighweight), 7jj tu cukup suda. besar sangat nnti berat pulak, hilang pickup..

    ooo..cmtu rupanya..yg lain suma sy blh fhm tp bab (adjust valve clearance, air/fuel ratio) tu kurg sikit..ada pnukaran part ka d ctu?. sparkplg t'baik utk diguna jnama apa?and saiz kabel tu lg brpa bsr?sorry byk tya pla..nubie kn malu salam
    tp thanks bnyk2 bro kent respek we rock
    avatar

    Post on 29/8/2012, 6:48 am by finalazy84

    mau tmbah stability bleh juga psang tu UR bar.

    sparkplug iridium terbaik stakat ini...hehe

    Post on 29/8/2012, 7:11 am by SekarangAkuJualReload

    finalazy84 wrote:mau tmbah stability bleh juga psang tu UR bar.

    sparkplug iridium terbaik stakat ini...hehe

    oK sy fhm tu UR bar..hehe..tenQ2..iridium mmg power, tp poket pn mo power jg..ahaha..msuk dlm list..xpa..tenQ2 respek
    avatar

    Post on 29/8/2012, 8:24 am by finalazy84

    bgus lgi ko kumpul2 duit BOT.boost rendah2 sja.dpt instant power. fuel inject ka tu?tau karb?

    oya 1 lgi klau mau tmbah pick up bleh psang lighten crank pulley. bukn cam pulley aah...hehe dia tdk tmbah hp/torque engine tpi dia tmbah wheel hp/torque...ringan la lepas tu.org ckp macam ko jln off aircond.tpi actly aircond on.

    Post on 29/8/2012, 6:14 pm by SekarangAkuJualReload

    finalazy84 wrote:bgus lgi ko kumpul2 duit BOT.boost rendah2 sja.dpt instant power. fuel inject ka tu?tau karb?

    oya 1 lgi klau mau tmbah pick up bleh psang lighten crank pulley. bukn cam pulley aah...hehe dia tdk tmbah hp/torque engine tpi dia tmbah wheel hp/torque...ringan la lepas tu.org ckp macam ko jln off aircond.tpi actly aircond on.

    kreta wira ni model thun 2000 so sy rsa pkai karb la tu kn..BOT tu turbo kn,klu btul turbo,sy pass la..hehe..Crank pulley,okay,phm Bagus ..tenQ lg skali busku respek
    avatar

    Post on 30/8/2012, 2:46 am by kent1189

    SekarangAkuJualReload wrote:
    kent1189 wrote:biasanya utk org increase pickup kereta dorang tukar header, tukar aircleaner gi openpod, ekzos (saiz bersesuaian dgn enjin), tukar sparkplug bagus & kabel sparkplug besar, dan tuning enjin (adjust valve clearance, air/fuel ratio). Kalau nk stability, mmg baik pkai lowspring tapi bukan ayam brand punya, dan absober utk lowspring punya utk handling & keselesaan sedikit (lowspring memang akan meragut keselesaan). rim boleh juga guna 15inch (lagi bagus kalau jenis lighweight), 7jj tu cukup suda. besar sangat nnti berat pulak, hilang pickup..

    ooo..cmtu rupanya..yg lain suma sy blh fhm tp bab (adjust valve clearance, air/fuel ratio) tu kurg sikit..ada pnukaran part ka d ctu?. sparkplg t'baik utk diguna jnama apa?and saiz kabel tu lg brpa bsr?sorry byk tya pla..nubie kn malu salam
    tp thanks bnyk2 bro kent respek we rock
    Xda tukar barang. adjust valve clearance & air/fuel ratio tu mau d workshop buat, x boleh buat sendri kalau x tau. Valve clearance akan lari kalau setting lama kelamaan. Valve tu dekat head enjin, valve utk keluar asap dan masuk fuel/air(udara).

    Post on 30/8/2012, 11:07 am by SekarangAkuJualReload

    kent1189 wrote:
    SekarangAkuJualReload wrote:
    kent1189 wrote:biasanya utk org increase pickup kereta dorang tukar header, tukar aircleaner gi openpod, ekzos (saiz bersesuaian dgn enjin), tukar sparkplug bagus & kabel sparkplug besar, dan tuning enjin (adjust valve clearance, air/fuel ratio). Kalau nk stability, mmg baik pkai lowspring tapi bukan ayam brand punya, dan absober utk lowspring punya utk handling & keselesaan sedikit (lowspring memang akan meragut keselesaan). rim boleh juga guna 15inch (lagi bagus kalau jenis lighweight), 7jj tu cukup suda. besar sangat nnti berat pulak, hilang pickup..

    ooo..cmtu rupanya..yg lain suma sy blh fhm tp bab (adjust valve clearance, air/fuel ratio) tu kurg sikit..ada pnukaran part ka d ctu?. sparkplg t'baik utk diguna jnama apa?and saiz kabel tu lg brpa bsr?sorry byk tya pla..nubie kn malu salam
    tp thanks bnyk2 bro kent respek we rock
    Xda tukar barang. adjust valve clearance & air/fuel ratio tu mau d workshop buat, x boleh buat sendri kalau x tau. Valve clearance akan lari kalau setting lama kelamaan. Valve tu dekat head enjin, valve utk keluar asap dan masuk fuel/air(udara).

    ok..sy phm suda..thanks bro kent..lps ni blh sdh sy buat tu kreta..hehe..insyaAllah klu dh ada rsult,sy kc tgk2 sikit tu kreta..hehehe~~thans evryone..sy respek otai2..

    Post  by Sponsored content


      Current date/time is 26/6/2017, 8:24 pm