SIOLOON FUN CLUB

Please log in or register before viewing the unlimited contents of this forum.
Thank you for visiting our website.

by aLFFiaN.

SIOLOON FC on Facebook
LIKE or UNLIKE

    Kereta non power steering jadi power steering.

    Share
    avatar
    aku_alli
    CONTRIBUTOR
    CONTRIBUTOR

    Male
    Countries/State : Malaysia
    Age : 34
    location : Kota Klias , Beaufort
    Website : nebiula.blogspot.com
    Tag ID: : SFC 04520

    Points : 8422
    Reputation : 10
    Number of posts : 1680
    11092012

    http://i38.servimg.com/u/f3 Kereta non power steering jadi power steering.

    Post by aku_alli

    Minta tolong kawan2 semua. Kereta aku(LMST) sekarang ni jadi power steering pla. Bukan sebab aku pasang power steering tapi ada masalah yang aku sendiri nda jumpa. Disebabkan penyakit kereta tu, aku nda berani bawa laju cecah 100 memandangkan kereta terlalu ringan. Macam2 sudah aku buat. Ganti lower arm, steering rack, bearing, absorber n tayar tapi masalah belum mau selesai. Tu belum allignment yang paling manang, 5 kali dalam sebulan. Langgar lubang pun lari, ikut suka hatinya pla tu. Kejap ke kiri kejap ke kanan. Tolong lah diri ku ini.....
    Share this post on: diggdeliciousredditstumbleuponslashdotyahoogooglelive

    avatar

    Post on 12/9/2012, 2:25 am by kent1189

    Pelik juga bro..hehe. Kalau sudah ganti stering rack & pinion, lower arm, absober sepatutnya ok suda kan. bushing dh cek bro? cek body juga manatau ada yang retak..
    avatar

    Post on 13/9/2012, 5:11 am by aku_alli

    Lepas aku langgar lubang jadi ni.

    Post on 15/9/2012, 1:15 pm by raxa_d'_'b

    nk tya brapa lma da pki kreta 2??ad pena tkar satay bush ka??

    Post  by Sponsored content


      Current date/time is 25/4/2018, 7:24 pm