SIOLOON FUN CLUB

Please log in or register before viewing the unlimited contents of this forum.
Thank you for visiting our website.

by aLFFiaN.

SIOLOON FC on Facebook
LIKE or UNLIKE

    Kebaikan dan Keburukan upgrade chip Dmax 3.0

    Share

    yamato.chan.5
    FRESHIE
    FRESHIE

    Male
    Countries/State : Sabah
    Age : 26
    location : keningau-kk
    Points : 3442
    Reputation : 1
    Number of posts : 6
    10102012

    http://i38.servimg.com/u/f3 Kebaikan dan Keburukan upgrade chip Dmax 3.0

    Post by yamato.chan.5

    Salam semua otai2..saya bercadang mau upgrade chip Dmax sya, so, saya mau tanya..

    1.Apa kebaikan dan keburukan upgrade chip utk dmax 3.0
    2.Apa jenama chip yang paling ok?
    3.Berapa kos upgrade chip?

    harap otai2 semua dapat membantu..TQ..
    Share this post on: Excite BookmarksDiggRedditDel.icio.usGoogleLiveSlashdotNetscapeTechnoratiStumbleUponNewsvineFurlYahooSmarking

    Post on 11/10/2012, 3:58 am by fred_tezz

    naaa....topic yg menarik. sebab saya pn guna dmax 3.0..ada jg angan2 mau masuk unichip...

    Post on 15/10/2012, 9:24 am by yamato.chan.5

    adakah otai2 yang terer bab2 kreta dmax ini?? huhu..
    avatar

    Post on 15/10/2012, 9:51 am by finalazy84

    dari yg sya dngar crita kwn2,

    1. kebaikan: lebih power tu engine. keburukan: stakat ni teda sa dngar.
    2. dorg suma pkai unichip.brand tu klau sya, mna yg ada tmpt tune tu la sa beli.klau teda tmpt tune atau susa mau tune, sya tdk pasang.
    3. ndatau brapa arga tpi dngar2 ribu juga la(KK price).

    tpi kn, pernah ka kamu terfikir napa dari kilang dorg tune engine tu macam tu?sya rsa mesti dari ketahanan engine,gearbox dll jangka panjang tdk bagus.

    Post on 15/10/2012, 10:38 am by Andreww

    Unichip ada jual di mudah...search saja...di keningau ada agen tu...nasihat sa...pasang jgn tak pasang....
    avatar

    Post on 15/10/2012, 12:04 pm by finalazy84

    confirm ko suda pasang tu kn di vigo ko...hehe

    Post on 15/10/2012, 4:11 pm by Andreww

    Gerenti tia menyesal bah pasang tu...tapi kalau sudah pasang tia jugalah laju macam kereta lumba....ada jimat minyak jugalah sikit...

    Post on 15/10/2012, 4:16 pm by fred_tezz

    kalau kereta baru dlm setahun jagung pastu p pasang tu brg ok ka? tida burn ka tu warranty?
    avatar

    Post on 15/10/2012, 4:53 pm by finalazy84

    ya semestinya.tukar rim pun burn.apa lagi psang bnda2 electronic...hehe klau bnda ni teda potong wire asal, plug n play sya rsa ok. klau ada prob nnti kasi buka sja.

    tpi kalau risau warranty, lepas warranty pn sama juga ceritanya.lepas warranty klau psang trus ada prob,kluar duit juga kn?hehe sblum warranty habis pn sama juga.tpi so far blum lgi ada problem la kreta org psang brg ni.

    Post on 15/10/2012, 4:56 pm by fred_tezz

    huhu...sabar2 dlu la mo pasang unichip ni..

    Post on 15/10/2012, 5:54 pm by Andreww

    Ndada masalah tu boss, tu barang plug and play...masa pg service ko cabut sajalah...tapi tu unichip in particular bukan murah ohh...dalam RM3.6K kali tu....
    avatar

    Post on 16/10/2012, 3:00 am by finalazy84

    unchip tuning dia tdk hilang ka klau buka2?
    bukn suma kreta boleh pkai tu kn?klau tu ford ranger baru?

    Post on 16/10/2012, 3:53 pm by Andreww

    Tu unichip cuma kasih optimized mapping tu minyak ja lah...dia x ganti tu ECU...tu mapping kena simpan dalam tu Unichip...bila kena cabut dia balik pg setting asal ECUlah....mana ada mo tune2....

    nah sini ada jual

    http://www.mudah.my/Unichip+Performance+Module+with+Free+Gift-15176738.htm?last=1
    avatar

    Post on 16/10/2012, 4:19 pm by finalazy84

    ya sa tau.unichip tu piggyback.owh unichip teda tuning ka?pretuned la tu. minyak ja ka?bukn angin pun?hehe bis klau macam emanage, hondata, AFC neo dan lain2 tu suma pelu kena tune.

    Post on 16/10/2012, 4:45 pm by Andreww

    Ada juga setting dia tu boleh diubah2....mcm2 jenis tu module...ada untuk kacau minyak, ada untuk pressure...and mcm2 lagilah....duit nda dapat kejar...pasal mo main ICE.....performance kacau sikit2 saja...
    avatar

    Post on 16/10/2012, 5:14 pm by finalazy84

    tpi at least kreta kamu ada bnda macam ni plug n play boleh rsa peningkatan yg bnyak suda.klau kreta sa mna ada...hehe 4K untuk gitu punya HP and torque gain berbaloi la. non turbo car klau mau BOT lagi mhl. tu pn belum tentu boleh dpt smpai 40% gain.belum kira mntainance lgi sbb bukn engine turbo ori.huhu.

    Post on 18/10/2012, 7:09 am by yamato.chan.5

    oh macam tuu..tahan lama ka tu UNICHIP??
    avatar

    Post on 18/10/2012, 8:19 am by finalazy84

    so far belum pernah dngar rosak tu bnda.

    Post on 20/10/2012, 8:37 pm by yamato.chan.5

    sebab ada juga dengar2 cerita benda ni ada yang bertahan 1 tahun dan ada yang bertahan 6 bulan..xtau betul ka x...
    avatar

    Post on 21/10/2012, 5:07 am by finalazy84

    mksud kamu UNICHIP atau brand lain?

    Post on 22/10/2012, 6:17 am by yamato.chan.5

    itulah sy pun x pasti mungkin jenama lain...risau juga kalau bru 1 tahun sdah rosak, macam x berbaloi..adakah orang pakai ni UNICHIP tahan smpai btahun2?

    Post on 22/10/2012, 2:27 pm by fred_tezz

    ya, btl tu..x berbaloi jg beli tu benda kos beribu tp tida tahan lama..harap ada member yg pakai unichip bertahun bg respond.. Very Happy

    Post on 23/10/2012, 6:49 pm by yamato.chan.5

    ya adakah otai2 yg bleh kongsi pengalaman pasal ni UNICHIP?? relax

    Post on 10/10/2013, 12:04 pm by WanMok

    sy maw cek kreta dmax ne ba,
    ada mslh ruma tangga sket kereta ne..
    d mna workshop yg ok2 la?

    Post  by Sponsored content


      Current date/time is 23/6/2017, 8:14 pm