SIOLOON FUN CLUB

Please log in or register before viewing the unlimited contents of this forum.
Thank you for visiting our website.

by aLFFiaN.

SIOLOON FC on Facebook
LIKE or UNLIKE

    Dynamat or Others Sound Deadening

    Share
    avatar
    brena9767
    JUNIOR
    JUNIOR

    Male
    Age : 40
    location : Penampang
    Points : 8118
    Reputation : -2
    Number of posts : 100
    07112007

    https://i.servimg.com/u/f3 Dynamat or Others Sound Deadening

    Post by brena9767

    Other than Dynamat,,what brand consider as good for enhance more our sound sys n deadening unwanted sound ?

    Any guyz out there use this material ?
    Share this post on: diggdeliciousredditstumbleuponslashdotyahoogooglelive

    avatar

    Post on 24/11/2007, 10:54 am by Nieto

    mau, semua panel mau buka, sebab mau lekat di sebalik kulit besi kereta (dalam)
    avatar

    Post on 24/11/2007, 11:31 am by xiaomao

    termasuk lantai dalam ka??bumbung pun kan??
    avatar

    Post on 24/11/2007, 6:43 pm by Nieto

    mungkin, ndak pasti~
    avatar

    Post on 27/11/2007, 1:04 pm by madperak

    Slalu org pasang kat kawasan woofer jer, klau nak jimat. Tempat lain xpayah. Xsemestinya dynamat jer, janji material yg bole menyerap dan memantul. Ada satu lagi barang org guna, nama pun aku dah lupa. Slalu org pasang kat ceiling umah, sofa, dinding pejabat menatang tu.
    avatar

    Post on 27/11/2007, 4:02 pm by Nieto

    setahu aku bumbung rumah adalah, yg kilat kilat tu~ ya betul cakap madperak, tampal ja di woofer ka, mid ka~ boleh sudah...

    p/s: lebih baik daripada tiada...
    avatar

    Post on 28/11/2007, 3:46 am by xiaomao

    Nieto wrote:setahu aku bumbung rumah adalah, yg kilat kilat tu~ ya betul cakap madperak, tampal ja di woofer ka, mid ka~ boleh sudah...

    p/s: lebih baik daripada tiada...

    ba bila kita cuba buat ni..??hehehe

    p/s:tunggu aku ada sound system dulu..What a Face
    avatar

    Post on 28/11/2007, 1:20 pm by Nieto

    tak boleh main hentam ja, mau tau kedudukan mana mau lekat, kalau tidak tiada guna tu...
    avatar

    Post on 8/1/2008, 10:52 am by Ejam

    rasa2nya ble pakai ka dynamat tu? aku takut kalau suda pakai bunyi sound masi lg teruk wlpn yg lain2 suda setting... aku takut rugi jak sbb harga dia pun bkn murah... kalau ada sepa2 yg pakar2 dlm mghilangkan bunyi bising yg masuk ke dlm kreta masa kereta bgerak tlg bgtau aku.....dah lama suda aku pikir2 apa caranya yg lebih jimat tp efektif.. 0168171853
    avatar

    Post on 8/1/2008, 11:13 am by w4nz_7

    ejam, aku guna tu bitumen jah, jimat lagi, sekarang aku tengah projek benda ni lah...baru siap bonet belakang, full,mmg kemas DIY sendiri,pintu sebelah penumpang tempat bini aku pun aku suda tampal ni bitumen strip juga..

    hasil dia....exzos kurang kedengaran sudah banding sebelum ni, yang paling best bila tutup pintu nda suda lah macam tu tin milo...ting ting ting (mcm gini ka bunyi dia Smile ) sedap suda time tutup pintu..rasa2lah..heheee...try buat lah...

    kalo ko minta buat luar,aku suda tanya,mahal! mmg mahal sebab aku tau kerja dua mmg susah mau tampal ni barang, sakit tangan oooo...kalo dia minta rm150-200 mmg ok lah tu...susah mau tampal....

    kos utk bonet 2 gulung, pintu 1 gulung/pintu..
    total 6 gulung...

    ini salah satu cara mau murah ngan jimat lah..kos dalam rm100++

    nanti ada masa aku tunjukkan DIY dia dlm ruangan DIY ok..

    Post on 8/1/2008, 8:53 pm by drakult

    apa bitumen nie??
    avatar

    Post on 13/1/2008, 5:39 pm by dutta

    susah susah bro... saya pakai ja tampal zing...hehehehe
    avatar

    Post on 14/1/2008, 8:21 am by xiaomao

    w4nz_7 wrote:ejam, aku guna tu bitumen jah, jimat lagi, sekarang aku tengah projek benda ni lah...baru siap bonet belakang, full,mmg kemas DIY sendiri,pintu sebelah penumpang tempat bini aku pun aku suda tampal ni bitumen strip juga..

    hasil dia....exzos kurang kedengaran sudah banding sebelum ni, yang paling best bila tutup pintu nda suda lah macam tu tin milo...ting ting ting (mcm gini ka bunyi dia Smile ) sedap suda time tutup pintu..rasa2lah..heheee...try buat lah...

    kalo ko minta buat luar,aku suda tanya,mahal! mmg mahal sebab aku tau kerja dua mmg susah mau tampal ni barang, sakit tangan oooo...kalo dia minta rm150-200 mmg ok lah tu...susah mau tampal....

    kos utk bonet 2 gulung, pintu 1 gulung/pintu..
    total 6 gulung...

    ini salah satu cara mau murah ngan jimat lah..kos dalam rm100++

    nanti ada masa aku tunjukkan DIY dia dlm ruangan DIY ok..

    di mana kau buat tu..??
    avatar

    Post on 14/1/2008, 6:59 pm by Nieto

    aiya, pakai saja sponge, baik daripada tiada hehe
    avatar

    Post on 17/1/2008, 1:42 pm by heytang

    aku pakai mcm span/karpet warna hitam dia mmg sudah ada gam di permukaan sebelah dia supaya senang mau install ke but kereta, aku pasang di bahagian dalam bonet wira a/back rm 70,bonet perdana rm120 (satu gulung) tu pun masih banyak baki, apa yang aku boleh komen, barang ni bagus sebab dia mmg serap bunyi dan dengung bass bertambah baik.

    Post on 17/1/2008, 7:44 pm by drakult

    heytang wrote:aku pakai mcm span/karpet warna hitam dia mmg sudah ada gam di permukaan sebelah dia supaya senang mau install ke but kereta, aku pasang di bahagian dalam bonet wira a/back rm 70,bonet perdana rm120 (satu gulung) tu pun masih banyak baki, apa yang aku boleh komen, barang ni bagus sebab dia mmg serap bunyi dan dengung bass bertambah baik.


    Dimana boleh dapat nie geng?? dont know
    avatar

    Post on 18/1/2008, 6:56 am by heytang

    aku buat di carzone putatan, tempat kawan, mungkin sebab tu murah sikit hehehe

    Post on 18/1/2008, 8:32 am by drakult

    boy carzone kah..?? sana memang murah..

    tapi dia ada bikin kah ini sound proofing??
    avatar

    Post on 18/1/2008, 2:57 pm by heytang

    ya bro mmg tempat si ah boy, hari tu last roll yg aku ambil ndak tau la kalau dorang ada stock baru...kau tanya dia kereta perdana hitam sama wira aeroback hitam punya sound proofing dorang yg buat.

    Post on 18/1/2008, 9:42 pm by drakult

    iya bro..thanx nanti aku kesana..

    klu kansil yg cumil brapa harga klu proofing satu body ah??hehehe..MANTAP!!?!! Very Happy
    avatar

    Post on 19/1/2008, 4:45 am by xiaomao

    aku tanya fuji putatan kancil satu body rm14++....
    avatar

    Post on 19/1/2008, 5:29 am by w4nz_7

    xiaomao wrote:
    w4nz_7 wrote:ejam, aku guna tu bitumen jah, jimat lagi, sekarang aku tengah projek benda ni lah...baru siap bonet belakang, full,mmg kemas DIY sendiri,pintu sebelah penumpang tempat bini aku pun aku suda tampal ni bitumen strip juga..

    hasil dia....exzos kurang kedengaran sudah banding sebelum ni, yang paling best bila tutup pintu nda suda lah macam tu tin milo...ting ting ting (mcm gini ka bunyi dia Smile ) sedap suda time tutup pintu..rasa2lah..heheee...try buat lah...

    kalo ko minta buat luar,aku suda tanya,mahal! mmg mahal sebab aku tau kerja dua mmg susah mau tampal ni barang, sakit tangan oooo...kalo dia minta rm150-200 mmg ok lah tu...susah mau tampal....

    kos utk bonet 2 gulung, pintu 1 gulung/pintu..
    total 6 gulung...

    ini salah satu cara mau murah ngan jimat lah..kos dalam rm100++

    nanti ada masa aku tunjukkan DIY dia dlm ruangan DIY ok..

    di mana kau buat tu..??

    aku buat sendiri jah... Smile penat mmg penat,sehari boleh buat satu pintu..tapi kemas.. Smile DIY ja lah
    avatar

    Post on 19/1/2008, 6:30 am by heytang

    kalau kancil aku ndak pasti bro, nantila aku pi sana tolong tanyakan

    Post on 19/1/2008, 10:02 am by drakult

    xiaomao wrote:aku tanya fuji putatan kancil satu body rm14++....

    14ringgit atau 14ribu geng???hehehe Suspect

    Post on 19/1/2008, 10:03 am by drakult

    heytang wrote:kalau kancil aku ndak pasti bro, nantila aku pi sana tolong tanyakan

    alalalala..bro susahkan ko saja..nanti esuk lah aku kesana..
    avatar

    Post on 19/1/2008, 2:16 pm by heytang

    ok bah bro..no hal

    Post  by Sponsored content


      Current date/time is 15/10/2018, 10:08 pm