SIOLOON FUN CLUB

Please log in or register before viewing the unlimited contents of this forum.
Thank you for visiting our website.

by aLFFiaN.

SIOLOON FC on Facebook
LIKE or UNLIKE

    Cuci Kereta guna GLO

    Share
    avatar
    bezith009
    JUNIOR
    JUNIOR

    Male
    Countries/State : Sarawak
    Age : 34
    location : Sibu
    Points : 5913
    Reputation : 4
    Number of posts : 133
    01112012

    http://i38.servimg.com/u/f3 Cuci Kereta guna GLO

    Post by bezith009

    Assalamualaikum dan slm 1 m'saya....sy nk tanya ni...member2 sy cuci kereta guna sabun glo...lg pun jimat dari segi harga...kereta pun kilat juga...tp adakah guna GLO mendatangkan effect kepada cat kereta?
    Share this post on: diggdeliciousredditstumbleuponslashdotyahoogooglelive

    avatar

    Post on 1/11/2012, 4:21 pm by finalazy84

    ya.lama2 cat akan pudar. clear coat makin nipis.last skali tinggal undercoat.

    suda pernah nmpak hasilnya. bleh nmpak dlm 4-5 tahun kemudian.paling ketara bhagian plastic macam bumper.

    dulu mak sya cuci kereta dia pkai sunlight.tu la sya tau...hehe klau mau beli pencuci kreta pn cari la yg bermutu sikit.kecuali la klau tdk kisah cat jadi putih lama2.tau yg putih akan jadi flat white.

    ataupun boleh juga cuci guna pencuci pinggan setahun sekali.
    cuci guna glow > clay > car shampoo > scratch remove > wax/coating (meguire/turtle/permanon/nano dan lain2)
    avatar

    Post on 1/11/2012, 4:25 pm by bezith009

    ye ke bro...thanks la for u information...nasib baik aku cuci kereta x guna GLO lg hehehe
    avatar

    Post on 2/11/2012, 1:35 am by kent1189

    guna GLO? haha.. wngi. lama2 rosak tu cat kereta. kalau mau cuci d enjin bay tu ok la, kasi buang minyak ckit2..pernah ku guna DAIYA utk cuci blok enjin.tapi tangan mmg skres2 la sbb chilock menchilooock...hehe
    avatar

    Post on 2/11/2012, 2:10 am by finalazy84

    daiya bukan sabun cuci kain ka?hehe susanya mau hilang sabun tu.bgus lagi pkai tu airfilter cleaner klau mau clean angine bay.kasi spray sja.yg jenama KW pn buli.ta pya la KNN punya.tnggal siram sja tu.smua kotoran hilang.
    avatar

    Post on 2/11/2012, 2:21 pm by kent1189

    sabun cuci kain la tu bro..hehe. kalu pkai airfilter cleaner tu mahal juga tu brg. Last week aku g wrkshp, mmg ada aku tengok org spray dlm tin punya utk buang minyak d enjin. p aku lupa mau tanya apa jenis/brand..lagi bersih, mudah x perlu cilok menchilok..
    avatar

    Post on 2/11/2012, 2:27 pm by finalazy84

    paling bagus memang guna pencuci engine la...hehe
    avatar

    Post on 10/4/2014, 5:30 am by skarite

    klu ko guna sabun 2,bkilat memang bkilat..tpi jgn slalu guna.guna pun jgn banyak.sikit ja ko pakai asl ada buih.sebab tu sabun kuat tu dia pnya bhn chmical.tpaksa ko bilas kreta ko mo guna air yg banyak.psl dia punya sabun kuat tu melekat d body kreta,trutama 2 sunlight..suda ko cuci kreta,ko cuba gosok body kreta ko guna tapak tangan.klu ko prasan masi ada tu dia punya sabun.paling bagus ko pkai ja car wash shampoo & wax.tapi klu ko mo guna tu sabun glo tuk cuci tu tayar kreta ja no hal hari2 pun bole...heheh..

    Post  by Sponsored content


      Current date/time is 16/7/2018, 5:57 am