SIOLOON FUN CLUB

Please log in or register before viewing the unlimited contents of this forum.
Thank you for visiting our website.

by aLFFiaN.

SIOLOON FC on Facebook
LIKE or UNLIKE

    Engine L9

    Share
    avatar
    race2235@gmail.com
    FRESHIE
    FRESHIE

    Male
    Countries/State : Sabah
    Age : 30
    location : Sabah KK
    Points : 3493
    Reputation : 1
    Number of posts : 7
    18112012

    http://i38.servimg.com/u/f3 Engine L9

    Post by race2235@gmail.com

    Salam 1 Malaysia, Baru ni sya tukar enjin 850 to L9. Masalah sekarang ni, stating langsung teda power, Hampeh. Naik bukit lau tak cun2, mmg bole mati enjin.Saya pki RHF4. Selalu sya test, stating menghampahkan langusung,kancil 660 standet buta pun bole buang jauh lau macam ni.. cuma bila rpm naik 7K & boost 0.5 masuk baru ada sikit power. stakat ni gear 3 naik 160 jak..

    Minta tolong otai2 yg pakar dalam hal ni.. Smile
    Share this post on: Excite BookmarksDiggRedditDel.icio.usGoogleLiveSlashdotNetscapeTechnoratiStumbleUponNewsvineFurlYahooSmarking

    avatar

    Post on 19/11/2012, 1:40 am by im

    kena tunggu otai la jawab, sbb diorg agak busy jgk...bgs try cari dulu nfo2 atau sbb2 mslh bro itu blaku dlm forum...kena rajin2 la baca forum tu...
    avatar

    Post on 23/1/2013, 9:07 pm by keba

    suda laju tu gear 3 160. bleh sebelah2 dengan vtec.

    utk problem kurang pickup, try up boost to 1bar.
    avatar

    Post on 24/1/2013, 10:40 am by bebiri

    enchek race..sya kancil 660 standard gear 5 pun baru 90 km/j,jadi
    gear 3 160 km/j tu sdh lajuuu.maybe pickup problem macam si keba cakap,cuba ko try re-tune tu timing engine.hantar p mekanik yg tahu ttg enjin L9.
    avatar

    Post on 16/2/2013, 6:42 am by race2235@gmail.com

    Boost saya setakat ni 1.3 bar dah, tapi still pick ni lembab gila..dah tanya mekanik ari tue,turbo kena tukar lain. Baru2 ni saya ada try pula RHH4V31 kacuk ngan ponggek RHF3.stating ok ckt la,tp untuk long hampeh pula...

    Post  by Sponsored content


      Current date/time is 24/8/2017, 6:03 am