SIOLOON FUN CLUB

Please log in or register before viewing the unlimited contents of this forum.
Thank you for visiting our website.

by aLFFiaN.

SIOLOON FC on Facebook
LIKE or UNLIKE

    Lampu Engine Oil kelip2

    Share

    TheChronix
    FRESHIE
    FRESHIE

    Male
    Countries/State : Malaysia
    Age : 27
    location : Johor
    Points : 3472
    Reputation : 1
    Number of posts : 2
    24112012

    http://i38.servimg.com/u/f3 Lampu Engine Oil kelip2

    Post by TheChronix

    salam 1 Malaysia semua, saya orang baru di sini. salam

    kereta saya ada problem sikit, benda ni baru berlaku pagi tadi masa nak warm up engine, start engine, dengar bunyi lain macam lepas tu lampu engine oil tu kelip2 banyak kali, saya pun tak tau apa pasal benda ni, tak pernah jadi sebelum ni. saya ada sertakan satu gambar dipstick minyak engine supaya otai2 sini boleh tengok.

    s14(.)postimage(.)org/t8wast1tt/DSCN2488(.)jpg
    s14(.)postimage(.)org/skng9v341/DSCN2489(.)jpg



    Similar topics

    -
    Share this post on: Excite BookmarksDiggRedditDel.icio.usGoogleLiveSlashdotNetscapeTechnoratiStumbleUponNewsvineFurlYahooSmarking

    avatar

    Post on 24/11/2012, 3:11 pm by kent1189

    x boleh tengok gmbar bro huhu.. anywy, kalu engine oil d dh low sangat, oil engine indicator tu akan menyala, compression dh kurang. cek juga soket yang bersambung dengan sensor engine oil/oil pressure indicator tu, mana tau longgar.. kereta apa bro?

    Post on 24/11/2012, 4:43 pm by TheChronix

    oh gambar tu kene padam braket tu,tak boleh post link kat sini Smile
    kereta mpv, nissan serena c24

    Post  by Sponsored content


      Current date/time is 24/8/2017, 5:57 am