SIOLOON FUN CLUB

Please log in or register before viewing the unlimited contents of this forum.
Thank you for visiting our website.

by aLFFiaN.

SIOLOON FC on Facebook
LIKE or UNLIKE

    brek gegar

    Share

    kancil l6
    FRESHIE
    FRESHIE

    Male
    Countries/State : Selangor
    Age : 32
    location : kjg
    Points : 3742
    Reputation : 1
    Number of posts : 30
    13122012

    http://i38.servimg.com/u/f3 brek gegar

    Post by kancil l6

    nak tanye pada yg pakar , kenapa bila brek dalam kelajuan lebih 60km/j brek jadi gegar sampai ke stering ? dan bila bawah 60km/j xpulak gegar , dah skim disc dah tukar driveshaf pon sama juga .. ada sesiapa leh tolong ... kete kancil enjin , brek L6 ,, , tulong ye kawan .. save T 1st
    Share this post on: Excite BookmarksDiggRedditDel.icio.usGoogleLiveSlashdotNetscapeTechnoratiStumbleUponNewsvineFurlYahooSmarking

    avatar

    Post on 13/12/2012, 4:12 pm by finalazy84

    ada 1 myvi member.steering gegar bila brek.skali cek mekanik ckp teda grease.lepas letak grease trus ok suda.

    kereta sa pula guna disc brake ori honda city klau turun bukit gegar steering.lepas tukar jenama EBC teda suda gegar.tpi ni turun bukit la.jln rata tdk gegar.

    Post on 13/12/2012, 5:12 pm by kancil l6

    xde grease pon boleh jadi gegar jugak ye... esok nak try cek .. thank bro..

    avatar

    Post on 13/12/2012, 6:18 pm by finalazy84

    yup...tu member sya yg bagitau la.sbb msa tu dia baru tukar brake disc.mechanic yg tukar tu pegi lap smua grease yg ada situ...tak lama pas tu gegar2 la...hehe

    Post on 16/12/2012, 4:22 am by kancil l6

    aduhh .. sama jugak lah lepas cuci gris dan tambah gris balik ..nak cuba tuka seketol disc brake balik ..itu pon kalau x ok juga xtahu arr ..huhuhuuh

    Post on 13/1/2013, 6:53 am by genesis9585

    ak pun prnh jg jd gni dlu..tp lpas tukar tu rotor, selesai masalah xda g brek gegar2

    Post on 4/2/2013, 1:25 pm by joekar

    gegar stering bkn cz disc xrata ka?drive shaft rosak pn jd g2 jg..lower arm rosak pn gegar jg..bushing d lower arm n stabilizer rosak pn gegar jg..

    Post on 7/2/2013, 5:54 pm by kancil l6

    betul jugak , sebab hari tu tukar drive shaft ngan disc brake serentak terus hilang masaalah ,tapi barang tu masuk kat kancil lain asing2 ok pulak kat kete dorang x tahu mana satu masaalahnye ...

    Post on 8/2/2013, 5:06 pm by joekar

    kau try la tukar semua..kalau msh jg..mungkin rim bengkok
    avatar

    Post on 26/12/2013, 7:43 am by fuumin

    kongsi pengalaman ku yg latest..

    membrek dlm semua keadaan stering bergegar..kalau dulu2 smua cara2 yg d atas ada d cuba, mmg berkesan jg..tapi yg kali ni stering bergegar hanya sebab tayar depan makan dalam sebelah penumpang..dah la tu makan dalam sampai botak licin..ada yg botak habis ada yg ada bunga..n ada tanda2 benjol jg pada kawasan makan dalam..bila da tukar dgn tayar spare, setel semua masalah cuma itu alignment ada lari sda sebab profile tayar suda tukar zz

    Post  by Sponsored content


      Current date/time is 22/8/2017, 7:47 pm