SIOLOON FUN CLUB

Please log in or register before viewing the unlimited contents of this forum.
Thank you for visiting our website.

by aLFFiaN.

SIOLOON FC on Facebook
LIKE or UNLIKE

    Meter oil temp naik

    Share

    st9034e
    FRESHIE
    FRESHIE

    Female
    Countries/State : Sabah
    Age : 34
    location : TAWAU
    Points : 5601
    Reputation : 1
    Number of posts : 19
    02012013

    http://i38.servimg.com/u/f3 Meter oil temp naik

    Post by st9034e

    hai semua.. sy nak mintak tolong . kereta sya meter oil temp naik bila jalan jauh @ time jalan jem. sape tahu apa puncanya harap blh bg pandangan
    Share this post on: Excite BookmarksDiggRedditDel.icio.usGoogleLiveSlashdotNetscapeTechnoratiStumbleUponNewsvineFurlYahooSmarking

    avatar

    Post on 19/1/2013, 7:25 pm by fuumin

    aku hanya ada meter water temp, xdpt bantu bro hehe..

    klu moving parts dlm enjin byk bergerak AKA rpm tinggi ,pastinya menghasilkan haba yg byk..oleh itu, temp minyak akan naik..ni ikut logik la, teori yg tepat aku blm pnh baca hehe

    Post on 27/1/2013, 6:53 pm by joekar

    btl tu..apa lg kalau da potong head@oversize..ada cpt sikit temp naik..
    avatar

    Post on 6/3/2013, 8:13 pm by kebah

    kreta model apa??

    Post on 8/3/2013, 8:59 am by st9034e

    putra,enjin VR4
    avatar

    Post on 9/3/2013, 3:04 am by kebah

    sya xpsti apa sbenar pnyebabnya mybe mao pkai oilcooler tu n letak kipas dkt oilcooler tu...
    tp y bikin heran ni la prtma kli aku dgar enjin vr4 ada mslah oil temp naik...
    oil temp tu naik smpai merah ka ato lebih sikit dri tngh jak???

    Post on 13/3/2013, 6:24 am by st9034e

    mmg ada pakai oilcooler, tp jauh dr kipas. oilcooler letak d tepi. naik smpai merah, smpai 120.
    avatar

    Post on 29/3/2013, 4:58 pm by kebah

    ow..cba cek pressure oil mu...
    mybe ko pnya oil pump da nak kong tu...

    Post on 4/4/2013, 11:32 am by khairul.azlan.86

    sy pakai kancil belalang..660..manual..convert enjin kelisa auto..ambik enjin lantai..skrang ni..pakai fuel pump kat luar...rpm xjalan..aircond..lepas setengjam atau sejam..dah x sejuk...spring daa potong segelung...ok ke cam tuu..sbb sy pon xpenah men enjin niee..baru je 3 bln..
    avatar

    Post on 11/4/2013, 5:46 pm by kebah

    aircond tu mmng dri hlfcut tu ka ato 660 pnya y asl???
    nshat sya,,jgn potong spring...
    bnyk kburukn ny,,better bli y spring lower...
    xmhl pn dlm RM200 dpt da

    Post on 17/4/2013, 7:29 am by khairul.azlan.86

    kebah wrote:aircond tu mmng dri hlfcut tu ka ato 660 pnya y asl???
    nshat sya,,jgn potong spring...
    bnyk kburukn ny,,better bli y spring lower...
    xmhl pn dlm RM200 dpt da
    dah potong le kebah...bile bawak dier x der melayang sgt..cume bile bawak 110..kalau jalan xrata..dier ader melayang sket...ari tuu..tanyer spring sport..dalam 280..jenis ape tah..tapi ader owg kate keras sket..ingat nak tonggekkan sket kancil tuu..ok ke..?? jack bagi bhgn belakang dier tinggi sket..aircond tuu..dari enjin lantai tuu lee..tanye member..enjin lantai ni..kalau nak pakai mesti masuk keter yang pakai enjin tuu jugak..kalau cam sy ni nak tukar 660 manual ke kelisa auto ni..banyak keje sket lee...tiber2 rase nyesal plakz..ader ape2 nasihat bernas..??
    avatar

    Post on 20/4/2013, 4:26 pm by kebah

    Klo kncil aq nsihatkn pkai kelisa pnya spring lower...
    Brand y aq saran kn proride(apm)...
    Klo nak y street racer pnya pkai jak rs hlfcut pnya,,tpi kselesaan kurang da ar....

    Ok jgk pkai kelisa tpi klo bgi pndapat aq la kelisa ni tuk long distence mmng sedapa tpi klo da men2 coner terasa sgt kete macam nak tbuang ja....

    Tpi ok la no hal juga pkai enjin kelisa ni...
    Mod la enjin tu bla g biar jdi perawan jak....hehehehe

    Post on 22/4/2013, 9:11 am by khairul.azlan.86

    kebah wrote:Klo kncil aq nsihatkn pkai kelisa pnya spring lower...
    Brand y aq saran kn proride(apm)...
    Klo nak y street racer pnya pkai jak rs hlfcut pnya,,tpi kselesaan kurang da ar....

    Ok jgk pkai kelisa tpi klo bgi pndapat aq la kelisa ni tuk long distence mmng sedapa tpi klo da men2 coner terasa sgt kete macam nak tbuang ja....

    Tpi ok la no hal juga pkai enjin kelisa ni...
    Mod la enjin tu bla g biar jdi perawan jak....hehehehe
    thankz bro nasihat bernas tuu...agakznye kene bli spring kelisa laa ye..ok nnt ako update ape2..

    Post  by Sponsored content


      Current date/time is 24/10/2017, 10:31 am