SIOLOON FUN CLUB

Please log in or register before viewing the unlimited contents of this forum.
Thank you for visiting our website.

by aLFFiaN.

SIOLOON FC on Facebook
LIKE or UNLIKE

    Radiator Breather Tank

    Share

    afe
    JUNIOR
    JUNIOR

    Male
    Countries/State : Kelantan
    Age : 30
    location : Kota Bharu_Bangi
    Points : 5003
    Reputation : 1
    Number of posts : 114
    09012013

    http://i38.servimg.com/u/f3 Radiator Breather Tank

    Post by afe

    Salam bro...btul ke benda ni blh buang bubble dlm cooling system engine??
    Share this post on: diggdeliciousredditstumbleuponslashdotyahoogooglelive

    avatar

    Post on 10/1/2013, 2:24 am by finalazy84

    ya.pastikan pemasangan dan kedudukan yg betul.

    Post on 10/1/2013, 3:59 am by afe

    TQ bro...kete sy ni klu bwk relaks ok jer wlupun jarak jauh.klu tgk dlm coolant spare tank tu just naik skit jer la...(normal - bila engine sjuk level tu turun blik)
    tp bila bwk laju skit mmg naik byk jgkla..dr kb-kl tu mmg 3-4kali mau kna check sb temperature naik n sy tgk dlm spare tank tu dh nk limpah

    Agak2 pe msalahnye??
    Radiator Breather Tank ni blh membantu ke ngan msalah kete sy ni??
    avatar

    Post on 10/1/2013, 6:45 am by finalazy84

    kreta apa ni?engine apa? radiator ada service? ada modified engine?bawa laju sikit tu mntain brapa RPM?redline brapa RPM?

    breather tank sya tdk pasti dpt membntu atau tidak.mungkin boleh kurangkan mslh ni la.

    Post on 10/1/2013, 3:34 pm by afe

    xpasti lak rpm brp tp 100km/h keatas la..maybe 5000-6000rpm kot..redline 8500rpm
    lg laju sy bwk lg cpat temperature tu naik tp mst jarak jauh la bru nampak kesan..klu stakat tarik jarak dkat xnampk kesan
    - radiator dh cuci
    - water pump baru tkar
    - coolant pn pakai
    - radiator fan pn ok
    - thermostat ok kot sb tgk coolant flow ok je..hehe
    - bka radiator cap time engine running sampai normal temperature xde bubble
    - yg penting coolant xde leaking la

    engine standard L5 JB turbo..klu modify pn just tkar turbo bsar skit la.boost standard 0.5-0.6 bar
    avatar

    Post on 10/1/2013, 8:06 pm by kebah

    soe...tmpng tnpa..
    bubble ni apa bnde??
    avatar

    Post on 10/1/2013, 8:25 pm by finalazy84

    bubble tu buih. klau kita masak air, bila air mndidih ada bnyak....?hehe klau engine panas coolen pn pndai mendidih.
    avatar

    Post on 11/1/2013, 11:09 pm by kebah

    ow macam tu..thkz...

    Post on 14/1/2013, 6:26 pm by afe

    kiranya bubble dlm cooling system tu normal la klu bkn disebabkan oleh masalah gasket..???

    bro2 lain yg pkai engine turbo especially L5 atau seangkatan xde alami msalah macam kete sy ni ke??
    avatar

    Post on 15/1/2013, 6:37 am by finalazy84

    bubble yg terkumpul tu mnyebabkan ada permukaan dlm tu tdk kena air/coolen. jdi enjin panas la.

    Post  by Sponsored content


      Current date/time is 11/12/2017, 11:50 pm