SIOLOON FUN CLUB

Please log in or register before viewing the unlimited contents of this forum.
Thank you for visiting our website.

by aLFFiaN.

SIOLOON FC on Facebook
LIKE or UNLIKE

    Macamana mo tukar bateri kereta

    Share
    avatar
    bebiri
    JUNIOR
    JUNIOR

    Male
    Countries/State : Sabah
    Age : 36
    location : KK and Kuching
    Points : 5819
    Reputation : 4
    Number of posts : 219
    25012013

    http://i38.servimg.com/u/f3 Macamana mo tukar bateri kereta

    Post by bebiri

    tuan2 dan puan2 sya ingin bertanya apakah tips mo tukar bateri kereta kancil.

    Spec:Kancil standard manual 660 mata bulat.

    Macam nda cukup karan tu kereta,kadang2 macam semput ada time memandu.time2 memandu tu boleh tiba2 buruupp buruupp bunyi dia,engine tidak mati.cuma dia jerking2.macam symptom nda cukup angin pun ada.

    Share this post on: Excite BookmarksDiggRedditDel.icio.usGoogleLiveSlashdotNetscapeTechnoratiStumbleUponNewsvineFurlYahooSmarking

    avatar

    Post on 25/1/2013, 2:32 am by kent1189

    aku pernah guna bateri NS60 Honda punya, cari terminal yg keci, yg sama dgn kancil. Kalu x jumpa tukar kepala terminal pegi yg besar punya. 2 tahun lebih aku pakai tak da masalah. Even full load; on audio system, aircond, wiper, headlight tak kan jadi slow tu wiper time ujan lebat.

    Kalau semput/jerking tu mungkin airfilter dan fuel filter dh clogged. sparkplug juga mau tukar kalu dh lama.
    avatar

    Post on 25/1/2013, 4:04 am by bebiri

    tenkiu kent,nanti pulang kerja aku DIY airfilter,spark plug dah tukar tahun lepas.nanti la aku beli kertas pasir.mok d gosok sikit tip dia maybe.oil filter baru tukar time srvice ari tu.btw baru2 ni sya ada service acond,ada kena mengena kaitu?(pomen tukar benda gangsa dekat aircond radiator (dalam dashboard)sya rasa sensor/termostat).Btw Ada kena mengena dengan contact point juga ka? cos sya nda pernah tukar tu barang.
    avatar

    Post on 25/1/2013, 5:12 am by finalazy84

    fuel filter bro...bukn oil filter. fuel filter tapis petrol.klau suda sumbat pndai batuk2 juga tu.

    btw cuba cek alternator ko bro.mnatau karan pndai mati2. jdi teda charge tu battry.
    avatar

    Post on 25/1/2013, 7:58 am by bebiri

    finalazy84 wrote:fuel filter bro...bukn oil filter. fuel filter tapis petrol.klau suda sumbat pndai batuk2 juga tu.

    btw cuba cek alternator ko bro.mnatau karan pndai mati2. jdi teda charge tu battry.

    hehe fuel filter pulak,nanti sya p cek.Ada jua sya terbaca ttg alternator x kuat/sdh mo di tukar. tenkiu nanti sya p Macgyaver tu enjin hehe.

    Post  by Sponsored content


      Current date/time is 26/6/2017, 8:27 pm