SIOLOON FUN CLUB

Please log in or register before viewing the unlimited contents of this forum.
Thank you for visiting our website.

by aLFFiaN.

SIOLOON FC on Facebook
LIKE or UNLIKE

    adjustable absober

    Share
    avatar
    mrsaifulmohd
    FRESHIE
    FRESHIE

    Male
    Countries/State : Sabah
    Age : 30
    location : W.P.Labuan
    Points : 3827
    Reputation : 1
    Number of posts : 7
    29012013

    http://i38.servimg.com/u/f3 adjustable absober

    Post by mrsaifulmohd

    Hi salam kpd yg membca or terbaca or tedengar or terpandang or...apa2jelah

    sya ni bru g dlm arena krta ni..so sya ada sedikt or segantang maslh yg hrus sya selasaikan..so klau blh lah seiklhas hati dri kmu yg ingin menolong.sya nak mntak tlng ni mna nak carik adjustable absober utk jazz area KK ni e.g nama2 kedai n area??g 1 yg dh pernah gna benda 2 ada apa2 komen ok or x blh lh share ur experiance..thx
    Share this post on: diggdeliciousredditstumbleuponslashdotyahoogooglelive

    avatar

    Post on 29/1/2013, 2:01 pm by finalazy84

    jazz model mana?bnda macam ni klau d KK confirm mhl.apa lgi brand2 macam GAB.suda cari online? adjustable atau tdk ride akan jadi kasar compare stock.jadi fikir2kan.
    avatar

    Post on 29/1/2013, 2:40 pm by mrsaifulmohd

    Jazz model gd1..tahun 2005 pnya..erm klau lain model tp honda pnya..rsa2nya ngam kah tu bussku??..or any idea..kdai2 on9 dh cri dh..tp no respond..sya pnya plan macam ni nk ksi lowad itu spring tp spring asl tu ori..syg oooooooo..tmbh2 klau naik ferry sma2 bumper bolh ilang groar:
    avatar

    Post on 29/1/2013, 3:27 pm by finalazy84

    honda ori parts yg lowered? mna ada macam tu bro.hehe

    mau lowered tpi risau time naik ferry...susa tu macam bro.hehe

    ko plan mau potong spring ka?baik jgn potong.ko ada pakai sport rim? offset rim ngam? tdk kluar body?

    btw suda ko cek lowyat.net?zerotohundred?ada join club jazz?KK area ko boleh p servay2 dlu arga la. macam sna jln kolombong, inanam tu bnyak tu kdai2 sna tu.penampang dkat survey pn macam sya ada nmpak.

    lupa lgi satu, paling bagus ko cari club jazz.yg paling popular dan ramai ahli.spya dpt feedback cepat.klau ko d KL bleh juga sya recomended ko Yew Exhaust. sbb geng city,jazz,civic buat sna kereta dorg. cari adjustable yg ada hi/lo soft/hard. spaya tdk la bumpy sangat.tapi itu harga buli2 tahan juga la.mau 4 digit juga tu
    avatar

    Post on 29/1/2013, 3:52 pm by mrsaifulmohd

    mksd sya 2 bussku spring sya 2 standard msh..klau mau potong syg. so klau ada adjustble absober+spring 2 snng plug n play ja...ermm kwn2 sya ckp ada bah..spring lowad utk honda tp bkn ori lh..hurmm

    sport rim tkr p 17" sdh ngam2 cun2..tp msh ada space antra tyr n body frame utk ksi lowad lgi pcrosak macam speedboat daa..tetunggang klau ada org or brng d belakng..

    yang itu belum..aq besa check d mudah n fb sja..ops hehe newbes..nnt lh klau ada msa turn keykey sya survey2 p sna..area kelombng/inanam/penampang kan??
    avatar

    Post on 29/1/2013, 4:45 pm by finalazy84

    owh...ingat ko mo ori honda yg lowered...memang klau ko beli adjustable macam GAB plug n play sja tu.jgn risau.paling pn tnggal adjust sja tu nnti.klau ko beli d KK yg bagusnya klau ada mslh bleh balik tu kedai.klau online ni warranty susa skit la.

    klau offset ngam. tyre tidak keluar dari fender, ok la tu.klau ko cek lowyat cari seller macam xdauto. dia ada jual tu.lgipun sya selalu beli brg dari dia.cuma kadang2 mau order. tpi bleh cari seller lain juga ba...
    avatar

    Post on 29/1/2013, 5:09 pm by mrsaifulmohd

    ngam tu bussku..itu aq sokong klau ada mslh cri ja itu kdai..hehe..psl hrga tu inda jgk kish sgt lh..ceh.. yg pnting dpn mata

    bkn apa bussku..fobia bah ku mau beli on9 ni..byr lps tu brg inda smpai2 klau ada depn2 mata ni senng..klau aq dudk kl tu lain crta..mmng aq cri tu smpai lubang jamban.. relax
    avatar

    Post on 30/1/2013, 2:50 am by finalazy84

    hehe, tu la klau mo beli online kena cari yg ada kedai dan suda lama menjual. cuba elakkan beli dari mudah tau FB kcuali COD.

    klau budget teda mslh ok la tu...GAB SS price range 27XX-3K, GAB HA-B 17XX-2K (price for jazz GD, city 4G, 4.5G). d kk ada kmungkinan tmbah 500-1K. lebi2 lgi klau yg d penampang dekat servay tu.KNN airfilter pn double price...hehe klau suda jumpa kedai yg ngam kasi info2 sini k. btw bgus ko join myJFFC
    avatar

    Post on 30/1/2013, 6:33 am by mrsaifulmohd

    3k tu utk 1bjik absober jakah??klau sbijik mau gugur jgk gigi tuh..huhu

    mklumlh aq ni org lbuan..mau cri brng2 macam 2 d keykey sush klau teda tahu tmpt or inpo..psl kdai krta ni dia bkn macam kdai goreng pisng or kdai jual air kelapa dluar2..smua betapuk belh2 dlm..

    BTW thx 4 da all inpo bussku..Insyallah klau da jmpa aq inform jgk tuh.. cheers
    avatar

    Post on 30/1/2013, 10:18 am by finalazy84

    ya satu biji...hehe Laughing tdk la.klau 1 biji mna la org mau beli gtu mhl...hehe...ni 1 set.dngan spring skali. smua 4 biji.tapi ni arga dari KL. just for reference only.

    1 cara lgi ko search d mudah.my cari kedai jual absorber.yg d putatan tu bleh nmpak tu kedai tu klau suda ko smpai area servay. yg kolombong inanam tu sya tdk sure.lgipun kwn2 pn ckp macam tu sja klau sa tnya...huhu
    avatar

    Post on 30/1/2013, 12:42 pm by mrsaifulmohd

    yalah klau sbjk sja dh 3k..bgs aq cri halfcut..silp2 enjin skli aq bwa blk..ko ni dduk kl ka bussku??

    d putatan ka d penampang bussku??konpius eyh..

    slain situ ko tau mna lgi snng mau dpt accessories krta..e.g headlmp n tail lamp..front n rear bumper utk jazz ni..??woofer??hehe..trlebih sudh..mna tau ko tahu.. malu
    avatar

    Post on 30/1/2013, 1:26 pm by finalazy84

    eh silap.penampang ba...hehe sa d Keningau...hehe tapi active city club. jdi dorg ada merchant klau d KL.

    cek mudah bro.trus ko cari tu alamat.yg kedai la.jazz GD bnyak tu.tapi baik cari online.yg kedai punya.bukn org sendiri2 jual punya.KK ko tau2 la brapa sja kreta honda d KK ni...hehe

    Post  by Sponsored content


      Current date/time is 21/4/2018, 4:40 am