SIOLOON FUN CLUB

Please log in or register before viewing the unlimited contents of this forum.
Thank you for visiting our website.

by aLFFiaN.

SIOLOON FC on Facebook
LIKE or UNLIKE

    apa punca intercooler masuk minyak hitam

    Share

    kancil l6
    FRESHIE
    FRESHIE

    Male
    Countries/State : Selangor
    Age : 32
    location : kjg
    Points : 3964
    Reputation : 1
    Number of posts : 30
    29012013

    http://i38.servimg.com/u/f3 apa punca intercooler masuk minyak hitam

    Post by kancil l6

    salam malaysia turbo , nak tanye pakar turbo, ape sebenarnye punca dalam intercooler boleh masuk minyak hitam? adakah sebab merembat je selalu atau hos-hos berkaitan bocor atau enjin terlalu panas atau turbo terlalu lemas dan cara terbaik xnak bagi minyak hitam masuk dalm IC. thank sioolon geng Cool
    Share this post on: diggdeliciousredditstumbleuponslashdotyahoogooglelive

    avatar

    Post on 29/1/2013, 3:36 pm by finalazy84

    dulu sya pernah dngar 1 kwn crita psal kelisa turbo dia. dia pernah ckp klau turbo leaking, motor oil masuk dlm intercooler.

    Post on 29/1/2013, 4:39 pm by joekar

    pengalaman sy la..intercooler ada minyak hitam..mungkin sbb turbo rosak..ada asap putih ka keluar dr eksoz?

    Post on 29/1/2013, 5:30 pm by kancil l6

    asap putih xde keluar , kipas pusing cermelang sangat ada power lagi , xde bunyi kipas langga dinding ,enjin L6, turbo rh4 v21 minyak still masuk jugak , tu yg pening ..

    Post on 30/1/2013, 6:03 am by Arif84

    Sama la macam sy.. turbo berfungi dengan cemerlang.. Tp, kadang2 boleh nmpak itu minyak enjin di BOV.. kenapa ya?

    Post on 31/1/2013, 6:38 am by joekar

    kalau ada ckit2 minyak..kira normal tu..turbo br pn xperfect jg seal ny..

    Post on 31/1/2013, 7:02 pm by kancil l6

    ni bukan sikit bro , kekadang jadi sempot bila tarik lebih ,macam xcukup minyak , tak sempat nak bukak itu ic tu lagi ,jgn bukak nanti bertakong minyak hitam dlm itu ic sudah lah ... OK

    Post on 1/2/2013, 11:03 pm by Zuliskandar Shah

    tuka turbo je.. Murah dh skrg ni... Sumbat masok TDO4 pn mencanak pegi.. Cz con bush turbo lu tu dh haus n nk kondem dh..

    Post on 2/2/2013, 4:55 pm by kancil l6

    cadangan yg baik tu bro ... memang kena tukar dah itu turbo sebab itu ic dah bertakong minyak hitam hampehhh, dah kena buat bontot turbo lain pulak adehhhh rabak juga 5rat ni ...

    Post on 3/2/2013, 8:09 pm by joekar

    apa lg..tukar jgn xtukar..he

    Post on 5/2/2013, 5:57 pm by Arif84

    Berapa cos tukar TDO4 skrg ni ye.. siap pasang..

    Post on 7/2/2013, 5:57 pm by kancil l6

    kalau l5 ,l6 dalam 5 rat jugak der complete set.. kat area selangor arr kat tempat lain xtahu pulak

    Post  by Sponsored content


      Current date/time is 11/12/2017, 11:39 pm