SIOLOON FUN CLUB

Please log in or register before viewing the unlimited contents of this forum.
Thank you for visiting our website.

by aLFFiaN.

SIOLOON FC on Facebook
LIKE or UNLIKE

    enjin honda city tukar ke honda civic

    Share

    willywonka
    FRESHIE
    FRESHIE

    Male
    Countries/State : Malaysia
    Age : 43
    location : 16 June 1974
    Points : 3324
    Reputation : 1
    Number of posts : 4
    04022013

    http://i38.servimg.com/u/f3 enjin honda city tukar ke honda civic

    Post by willywonka

    Salam 1Malaysia buat semua,

    Saya nak tanya :

    1. Bolehka kereta honda city auto 1.5 tukar ke enjin honda civic 2.0?

    tq...
    Share this post on: Excite BookmarksDiggRedditDel.icio.usGoogleLiveSlashdotNetscapeTechnoratiStumbleUponNewsvineFurlYahooSmarking

    avatar

    Post on 4/2/2013, 10:23 am by finalazy84

    city 2005 L15A pegi K20A pernah org buat.tapi jazz la(engine sama city) dan d semenanjung.approve JPJ sa tatau... sini tdk pernah tau lgi ada org buat tau tdk...klau ko ada lubang untuk approve boleh la...tpi klau ikut undang2 mmang tdk buli.max 1.5 pegi 1.8 sja

    Post on 7/2/2013, 4:03 pm by willywonka

    tq.

    Post on 7/2/2013, 4:08 pm by willywonka

    saya ada kawan di jpj, dia cakap boleh urus. satu lagi soalan saya, bolehka syorkan saya workshop yang bagus untuk tukar engine di sekitar sepanggar, inanam, kota kinabalu, putatan dan papar.

    terima kasih banyak-banyak.
    avatar

    Post on 7/2/2013, 5:32 pm by finalazy84

    wah tu suda ckup bagus tu...sama2 gearbox ka tu engine? workshop ni mau tunggu sifu2 lain la.sya tdk tau klau d KK...hehe

    klau siap ni confirm syok ni kn...brapa ko beli tu K20?
    avatar

    Post on 10/2/2013, 3:19 pm by faridcity

    Aku ada k20 tp 29k,macam?
    avatar

    Post on 13/12/2013, 10:39 am by blugu

    Nah, silalah pergi ke Fatak auto di address dibawah.
    Mile 6 ½ , Jalan Putatan
    (Fronting Putatan Railways),
    88200 Putatan, Sabah .
    Tel / Fax : 088- 768733
    FaceBook Page : https://www.facebook.com/FatakAuto
    FaceBook Group: Join Fatak Auto Group
    Email : fatakautosb@gmail.com

    Post  by Sponsored content


      Current date/time is 21/8/2017, 5:07 pm