SIOLOON FUN CLUB

Please log in or register before viewing the unlimited contents of this forum.
Thank you for visiting our website.

by aLFFiaN.

SIOLOON FC on Facebook
LIKE or UNLIKE

    ada bunyi noise di speaker

    Share

    asrizal
    FRESHIE
    FRESHIE

    Male
    Countries/State : Sabah
    Age : 46
    location : sibu,sarawak
    Points : 3973
    Reputation : 1
    Number of posts : 3
    11022013

    http://i38.servimg.com/u/f3 ada bunyi noise di speaker

    Post by asrizal

    salam wat otai2 n ahli2 forum,,,,
    sa nak tanya,,,,sa baru jak pasang amp,tapi setelah psang ada pulak bunyi di speker mcam gasing beputar,dan kalau tambah res enjin makin jelas(macam pesawat pula)
    pertanyaan:1.apa punca bunyi tu ya..
    2.ada efek kah pada system electrnik kereta
    3.apa cara boleh hilangkan bunyi tersebut
    thanks,atas bantuan otai2 dan ahli2.....
    Share this post on: diggdeliciousredditstumbleuponslashdotyahoogooglelive

    Post on 12/2/2013, 1:16 pm by zenden

    asrizal: ikut pengalaman sy ada bberapa sbb mungkin dia jd macam tu
    1) amp gain set terlalu tinggi
    2) grounding amp @ player tdk baik
    3) rca cable ada rosak
    4) wiring power cable dan signal tdk sempurna

    cuba kasih rendah sikit gain d amp..ada prubahan ka teda... kalau tdk cuba pakai high to low converter dari player ke amp..
    avatar

    Post on 12/2/2013, 1:41 pm by finalazy84

    ada pkai preamp? kasi ground bagus2 tu preamp.elakkan ground sekali d tempat sama dngn player.

    Post on 14/2/2013, 10:37 am by asrizal

    thanks,zenden...saya mau try step by step cara awak bagi tu lepas tu saya bagitaw hasilnya....

    Post on 14/2/2013, 10:44 am by asrizal

    ada pkai preamp? kasi ground bagus2 tu preamp.elakkan ground sekali d tempat sama dngn player.(finalazy84)
    saya tak guna pre amp lgi.saya guna head unit ori kreta tu je.untk grounding power amp saya connect kat sit driver camtu boleh ke?atau ada cara lain...thanks bantuanya

    Post on 14/2/2013, 4:19 pm by zenden

    bleh juga grounding kt seat tp pastikan permukaan bersih daripada cat @ minyak ..utk pastikan ground dpt contact penuh..bleh juga cuba try ground dr batt..cuba dulu kalau tak berhasil ada lg cara lain..tp agak costly sikit..
    avatar

    Post on 14/2/2013, 5:50 pm by finalazy84

    Owh.....dri player smbungan RCA pkai hi-lo ka?klau ada ksi kurang gain tu hi-lo juga. tpi kn kurang gain cuma kasi smbunyi tu noise sja.prob still thre cuma tdk ketara suda la.

    Post  by Sponsored content


      Current date/time is 19/7/2018, 6:15 pm