SIOLOON FUN CLUB

Please log in or register before viewing the unlimited contents of this forum.
Thank you for visiting our website.

by aLFFiaN.

SIOLOON FC on Facebook
LIKE or UNLIKE

    disable??

    Share

    zamrygaya
    FRESHIE
    FRESHIE

    Male
    Countries/State : Sabah
    Age : 40
    location : Kepong Kuala Lumpur
    Points : 3962
    Reputation : 1
    Number of posts : 2
    17022013

    http://i38.servimg.com/u/f3 disable??

    Post by zamrygaya

    Kepada pakar2 it dan komputer...siapa tahu kenapa jadi macam ni?? Virus ka ni?? tiba-tiba saja disable...



    Last edited by zamrygaya on 17/2/2013, 8:45 am; edited 2 times in total (Reason for editing : gambar xda)
    Share this post on: diggdeliciousredditstumbleuponslashdotyahoogooglelive

    avatar

    Post on 18/2/2013, 3:54 am by Leader

    komputer HP kan!?, adakah selepas recovery?.


    sepengalaman 2 partition telah disabled pasal ianya hanya untuk kegunaan windows maintenance dan recovery, bermaksud ianya di gunakan untuk repair system windows yang bermasalah tak seperti komputer OEM lain seperti DELL menggunaan DVD recovery (sebahagian model sahaja) dan acer pula menggunakan system recovery daripada hidden partition (sebahagian model sahaja). sebenarmya partition tersebut masih boleh diakses menggunakan system bootable lain (liveCD) dan ianya tidak ada masalah dengan partition itu.

    cuma partition dengan lebel "HP_tolls" tu sepatutnyanya ianya HIDDEN partition, sering berlaku seperti ini sekiranya system baru lepas dibuat recovery.



    DIINGATKAN BAHAWA SEKIRANYA ANDA DAPAT MENGAKSES KE 2 PARTITION TERSEBUT IANYA TIDAK BOLEH DIGUNAKAN!!

    avatar

    Post on 19/2/2013, 5:06 am by im

    info menarik...

    Post on 18/4/2013, 7:29 pm by zamrygaya

    macam mana mau kasi bagus ni..hantar kedai ka?? agak2 berapa pulus dia tu??
    avatar

    Post on 19/4/2013, 11:35 am by ako_swifter

    nk bg spya die x timbul kat situ ke?
    avatar

    Post on 22/5/2013, 11:52 am by Leader

    sorry lambat reply.

    simple jak ni, masuk bahagian disk management lepas tu remove drive letter.


    mula dari desktop

    - "computer icon" right klik pilih "manage"
    - bila keluar "Computer management" sebelah kiri bahagian "storage" click "disk management"
    - pilih drive yang nak hide/sembunyi. sebagai contoh drive (e:)... right click drive tu dan pilih "Change drive latter and paths"
    - lepas tu click "remove" dan click "ok"

    jangan risau drive tu tidak hilang langsung cuma hidden ja

    Post  by Sponsored content


      Current date/time is 20/7/2018, 8:09 am