SIOLOON FUN CLUB

Please log in or register before viewing the unlimited contents of this forum.
Thank you for visiting our website.

by aLFFiaN.

SIOLOON FC on Facebook
LIKE or UNLIKE

    turbo td025 untuk jbjl

    Share
    avatar
    aredol
    JUNIOR
    JUNIOR

    Female
    Countries/State : Perak
    Age : 28
    location : Ipoh
    Points : 5042
    Reputation : 1
    Number of posts : 82
    15032013

    http://i38.servimg.com/u/f3 turbo td025 untuk jbjl

    Post by aredol

    hello warga sioloon sume..

    nk bertanye skit..
    sy pkai l5 turbo 4 piston(jbjl)
    nk tkar turbo besar skit je td025
    ape yg kne buat yer?..
    manifold nk kne custom ke bley mod je?
    pas2 bende2 lain..
    injektor bley pkai standard ke kne tkar besar skit?
    boleh x sy nk kekal intercooler standard l5 lg?


    *soklan tambahan...hybrid nih maksud nye kacuk turbo lain ngn ponggek lain ke?(welding)...

    tlg yer warga sioloon..tq
    Share this post on: Excite BookmarksDiggRedditDel.icio.usGoogleLiveSlashdotNetscapeTechnoratiStumbleUponNewsvineFurlYahooSmarking

    avatar

    Post on 15/3/2013, 5:08 am by ako_swifter

    alang2 tu bro msuk itu turbo..
    t kja dua kali pula..
    kasi td04-09 trus macam bro keba syorkn..
    manifold pkai ori tu pun ckup..
    pkai yg custom tu untuk upgrde pston da tu..
    injcter kena tnya otai lain..ak pkai l2 je kat kelisa ak ni..
    yg pnting ade Fuel Regulator..
    intercooler tkar yg dpan juga..450x180x65 da memadai..

    hybrid tu mmg akn di welding tu bro sbb hntr Enginering
    g pn x recmnd la bnda2 modify ni kn..msuk sebijik je trus..
    ak ari tu pn hmpir main kacuk2 ni sib bek mmb nasiht..
    tp trpulng la nk test kn..da test bru ade pnglaman hehe...


    avatar

    Post on 15/3/2013, 11:33 am by aredol

    ako_swifter wrote:alang2 tu bro msuk itu turbo..
    t kja dua kali pula..
    kasi td04-09 trus macam bro keba syorkn..
    manifold pkai ori tu pun ckup..
    pkai yg custom tu untuk upgrde pston da tu..
    injcter kena tnya otai lain..ak pkai l2 je kat kelisa ak ni..
    yg pnting ade Fuel Regulator..
    intercooler tkar yg dpan juga..450x180x65 da memadai..

    hybrid tu mmg akn di welding tu bro sbb hntr Enginering
    g pn x recmnd la bnda2 modify ni kn..msuk sebijik je trus..
    ak ari tu pn hmpir main kacuk2 ni sib bek mmb nasiht..
    tp trpulng la nk test kn..da test bru ade pnglaman hehe...




    ok..psl hybrid ni mmg xnk la..
    klau bwk tukar intercooler depan bape total cost?...bro taw x?..

    sebab kenape ak xmo msuk tdo4 sbb byk internal kne tkar bro..lg pon tgk comment org main td025 ni da macam puas ati je..xtaw la..

    ape yg kne custom klau nk masuk tebo sebijik?..tapak xsame kn?...

    Post on 13/5/2013, 4:38 pm by joekar

    Tumpang cerita sikit..xlag ka pakai seketul tdo4?..
    avatar

    Post on 15/5/2013, 11:29 pm by keba

    aredol wrote:
    psl hybrid ni mmg xnk la..
    klau bwk tukar intercooler depan bape total cost?...bro taw x?..

    sebab kenape ak xmo msuk tdo4 sbb byk internal kne tkar bro..lg pon tgk comment org main td025 ni da macam puas ati je..xtaw la..

    ape yg kne custom klau nk masuk tebo sebijik?..tapak xsame kn?...
    nk main tdo4 x prlu tukar brg dalam. nk main tdo4 2bar baru tukar brg dalam.

    nk pakai tdo25, terus wat tapak baru d extractor L2. alang2 trus buat downpipe. baru kuyakk jalan Very Happy
    avatar

    Post on 15/5/2013, 11:30 pm by keba

    joekar wrote:Tumpang cerita sikit..xlag ka pakai seketul tdo4?..
    stakat ni L2 tdo4 1bar tu ok la. x lag. tp kalau dah pakai intercooler depan, ad lag sikit.

    Post  by Sponsored content


      Current date/time is 26/6/2017, 3:10 pm