SIOLOON FUN CLUB

Please log in or register before viewing the unlimited contents of this forum.
Thank you for visiting our website.

by aLFFiaN.

SIOLOON FC on Facebook
LIKE or UNLIKE

    Enjin L900 Turbo

    Share
    avatar
    kent1189
    CONTRIBUTOR
    CONTRIBUTOR

    Male
    Countries/State : Sarawak
    Age : 33
    location : miri sarawak
    Website : http://www.lowisslow.com
    Tag ID: : SFC 18976
    Points : 5943
    Reputation : 19
    Number of posts : 1183
    15052013

    http://i38.servimg.com/u/f3 Enjin L900 Turbo

    Post by kent1189

    Kancil aku baru ja selamat menjalani pembedahan "jantung" setelah seminggu berada di Intensive Care Unit . Sekarang sihat walafiat dengan jantung baru L9 Turbo. Enjin lantai complete dengan wiring ke Fusebox dan ke ECU.

    1. Tadi aku tanya pomen yg buat kereta aku tu, kenapa tak da "check engine indicator"? dia cakap enjin lantai mmg begitu. sbb wiring x cukup.. (aku angguk saja,...)

    2. Aku tanya lagi. Kenapa kipas asal key ON ja terus pusing. Kenapa x otomatis? jawapan dia macam di atas tu juga, aku agguk saja..

    3.Aku pakai balik gearbox 850 manual.. apa kelebihan dan kekurangan enjin L9 turbo digandingkan dengan gearbox 850cc manual?

    ada sesiapa yg boleh jawab dan bagi penerangan terutamanya no 1 dan no.2. memang begitu kah dan apa jln penyelesaian?


    Last edited by kent1189 on 18/5/2013, 2:48 am; edited 1 time in total
    Share this post on: Excite BookmarksDiggRedditDel.icio.usGoogleLiveSlashdotNetscapeTechnoratiStumbleUponNewsvineFurlYahooSmarking

    avatar

    Post on 15/5/2013, 11:09 pm by keba

    1 mmg macam tu. wiring kacuk mmg x idup lampu cek enjin, ssetengah kedai join lampu tu dgn lampu accessories spaya nampak macam ori.
    2 pn mmg macam tu. bg enjin L5 dan ke atas, kipas radiator dkawal oleh ECU. bkn macam L2, kipas dcontrol ngan thermostat.
    3 kelebihan dari segi top speed. kekurangan kos dalam pmasangan. sb bleh jual balik gearbox L9.
    avatar

    Post on 16/5/2013, 9:25 am by kent1189

    keba wrote:1 mmg macam tu. wiring kacuk mmg x idup lampu cek enjin, ssetengah kedai join lampu tu dgn lampu accessories spaya nampak macam ori.
    2 pn mmg macam tu. bg enjin L5 dan ke atas, kipas radiator dkawal oleh ECU. bkn macam L2, kipas dcontrol ngan thermostat.
    3 kelebihan dari segi top speed. kekurangan kos dalam pmasangan. sb bleh jual balik gearbox L9.

    TQ bro.. mmg begitu ya bro.. tnya lgi bro

    1. Ada apa2 masalah tak kalu lampu check engine tu tak ada? besar risiko ka?
    2. Ada cara ka nk buat kipas tu berfungsi secara otomatis ?
    avatar

    Post on 16/5/2013, 4:01 pm by keba

    kent1189 wrote:TQ bro.. mmg begitu ya bro.. tnya lgi bro

    1. Ada apa2 masalah tak kalu lampu check engine tu tak ada? besar risiko ka?
    2. Ada cara ka nk buat kipas tu berfungsi secara otomatis ?
    1. xde risk pn.
    2. ada. kena salin 1 set wiring complete. tp makan modal besar smpai 6-700.
    avatar

    Post on 16/5/2013, 4:17 pm by jezzboyz

    better buat kipas tuh jgn terus on.. nanti konden bateri.. bateri cepat konden..

    avatar

    Post on 17/5/2013, 1:36 am by kent1189

    bro keba; salin satu set tu kira macam angkat satu apkat la gitu ka? huhu..pgi tadi start enjin, semput pula sampai rpm jatuh ke 500rpm..gempa enjin, tekan throttle naik kejap pastu turun balik. macam kita lepas cuci enjin tu, enjin ada semput2 kejap kn. P pas enjin panas ok ja. apa yg problem?

    bro jezzboyz, tu la skrg aku nk bingung macamana mau bikin tu kipas otomatis..x syok dengar bunyi kipas tu..
    avatar

    Post on 17/5/2013, 7:59 am by keba

    bateri ok je. xde prob bateri cpt kong. cuma prob motor kipas. motor kipas bleh tahan smpai 3-4thn je. pstu kena tukar motor lain.

    nk salin 1 set wiring, kena cari wiring + ecu L6 NA. tp tukar wiring pn blom tentu settle kipas on ni sb x pnah try. haha malu
    avatar

    Post on 17/5/2013, 2:02 pm by jezzboyz

    yeaker?? aku punya bateri boleh kong sbb kadang2 xstart enjin pon kes nak dengar radio. so bateri cepat habis. yang pasal kipas tuh xtahan lama memang betul.. cepat rosak.. so kent1189 kena la buat sesuatu suapay kipas tuh jadi automatik.. hehe...

    rasenya boleh buat kot kipas jadi auto.. sbb aku punya pon enjin kacuk2 juga.. dari enjin 660 standard ke 850 12valve. wiring kacuk juga.. dan skan nih 850 EFI 12valve.. kipas still ok juga.. asenya boleh buat supaya jadi auto.. xsilap aku la.. hehe..
    avatar

    Post on 17/5/2013, 4:56 pm by kent1189

    ko jgn smbung kipas tu dgn wayar ACC bro Jezzboyz..smbung dgn wayar Key ON ja.. kalau nk dengar radio, letak kunci sampai ACC ja supaya kipas x pusing.. Aku tengah fikir juga la ni bro camana nk wat kipas tu otomatis balik. kalau stand-alonekan kipas tu macam sistem atomatis enjin kancil/l2 iaitu guna thermosensor, mungkin dpt kot..hehe. imaginasi aku ja la..
    avatar

    Post on 19/5/2013, 5:08 am by kent1189

    Ada sesiapa tau tak power steering L9 ada pakai ECU/electronik ka?
    avatar

    Post on 19/5/2013, 12:29 pm by keba

    660 efi guna wiring L2 (kipas control ngan thermostat). wiring kelisa bukan macam tu. ecu yg control kipas. thermostat baca suhu. bila dah tinggi, thermostat buka, current smpai ke ecu. ecu on kipas. kalau nk auto kan kipas, agak mustahil.
    avatar

    Post on 22/5/2013, 2:38 am by kent1189

    keba wrote:660 efi guna wiring L2 (kipas control ngan thermostat). wiring kelisa bukan macam tu. ecu yg control kipas. thermostat baca suhu. bila dah tinggi, thermostat buka, current smpai ke ecu. ecu on kipas. kalau nk auto kan kipas, agak mustahil.
    haha.. agak mustahil ya bro..huhu. x pa la bro. TQ k.. bro skrg ada masalah baru lagi ni enjin. pagi2 start pandai semput. naik sampai 2k, pastu turun sampai 500rpm. turun naik sampai la enjin panas baru stabil.. apa yg patut di cek? aku perasan juga bila dia macam tu, meter minyak akan turun juga, tapi lepas idle stabil akan balik ke posisi asal.. tlg bro..
    avatar

    Post on 22/5/2013, 5:09 pm by jezzboyz

    keba wrote:660 efi guna wiring L2 (kipas control ngan thermostat). wiring kelisa bukan macam tu. ecu yg control kipas. thermostat baca suhu. bila dah tinggi, thermostat buka, current smpai ke ecu. ecu on kipas. kalau nk auto kan kipas, agak mustahil.

    hehe.. betul2.. saya silap maaf yea.. kala kacuk xleh jadi juga ke untuk buat die jadi auto?
    avatar

    Post on 29/5/2013, 10:08 pm by keba

    kacuk x kompom. xpnah mjalankn pembedahn tsebut. haha
    avatar

    Post on 8/7/2013, 2:39 am by kent1189

    Mau tanya otai2 kereta turbo.. Kalau gear 1&2 boost memang terasa sangat..bila masuk gear 3,4 mcam boost tu semput sikit.. x terasa G-force macam kbiasaannya.. reading boost meter pulak x stabil, turun naik dari 0.9- 0.6. Tapi ada masanya ok..kadang-kadang gear 2 pn leh jdi gitu (semput).. asap tiada, leaking minyak tiada..sparkplug dh tukar, minyak dh tukar, open pod, SQV BOV, enjin L9 rhf3.. apa masalah ni bro?
    avatar

    Post on 4/9/2013, 8:13 am by keba

    macam prob fuel pump.
    avatar

    Post on 7/9/2013, 9:45 am by kent1189

    keba wrote:macam prob fuel pump.
    solution? tuka stock fuel pump? TQ King Keba..
    avatar

    Post on 7/9/2013, 6:16 pm by keba

    solution kena tukar fuel pump. tp try kurangkn dlu boost.

    Post  by Sponsored content


      Current date/time is 24/10/2017, 8:50 am