SIOLOON FUN CLUB

Please log in or register before viewing the unlimited contents of this forum.
Thank you for visiting our website.

by aLFFiaN.

SIOLOON FC on Facebook
LIKE or UNLIKE

    Tayar paling sesuai

    Share

    sunflo0303
    FRESHIE
    FRESHIE

    Male
    Countries/State : Malaysia
    Age : 36
    location : Petaling Jaya
    Points : 3305
    Reputation : 1
    Number of posts : 1
    16072013

    http://i38.servimg.com/u/f3 Tayar paling sesuai

    Post by sunflo0303

    I sudah buat keputusan untuk tukar yg baru. Siapa boleh bagi tau i tayar mana yg bagus dlm pasaran?
    Siapa pernah dengar Michelin Primacy 3ST?  Feedback bagus x? Ramai kawan i pakai..entah bagus x? Entah sesuai x untuk Toyota Corrola Altis 17"rim ? Sila bagi komen ya!

    Similar topics

    -
    Share this post on: diggdeliciousredditstumbleuponslashdotyahoogooglelive

    Post on 16/7/2013, 8:41 pm by mublised77

    sunflo0303 wrote:I sudah buat keputusan untuk tukar yg baru. Siapa boleh bagi tau i tayar mana yg bagus dlm pasaran?
    Siapa pernah dengar Michelin Primacy 3ST?  Feedback bagus x? Ramai kawan i pakai..entah bagus x? Entah sesuai x untuk Toyota Corrola Altis 17"rim ? Sila bagi komen ya!

    kwan hang tentu sgt kaya nihhh.... tautak 1 set baru Michelin harga RM 2,000+++++?????

    i baru je tukar tayar, bayar RM 1,000++ juga dapat tayar yg baru. i rasa semua tayar fungsi sama je. tak payah bayar dgn harga yg tinggi yg jenama sje.

    i nak lagi tukar 2nd hand punya tayar lain kali, rasa sama saje.. Very Happy 
    avatar

    Post on 16/7/2013, 9:50 pm by sinchanchan

    rasa sama??
    jgn guna second hand...jiran aku guna second hand tayar juga, ckp nak jimat duit, tak sampai 1bulan dah accidents, sekarang kena bayar lagi byk duit baiki lagi... lebih baik beli yg baru, janjikan selamat..
    kalau guna second hand, mungkin kena tukar kerap..
    byk org guna je jenama Silverton, Yokohama atau Michelin sebab produk lebih selamat diguna dan quality bagus..bayar lebih sikit tapi berbaloi lah
    avatar

    Post on 17/7/2013, 5:28 am by bezith009

    ok nk tanyai otai ni...kalau tayar nankang sz 205/40/17 ok x?jenama nankang made in china..org bgtau buatan china ni cepat haus dia punya bunga...so apa pendapat korg?

    Post on 18/7/2013, 6:38 am by tuliperfancy

    sunflo0303 wrote:I sudah buat keputusan untuk tukar yg baru. Siapa boleh bagi tau i tayar mana yg bagus dlm pasaran?
    Siapa pernah dengar Michelin Primacy 3ST?  Feedback bagus x? Ramai kawan i pakai..entah bagus x? Entah sesuai x untuk Toyota Corrola Altis 17"rim ? Sila bagi komen ya!

    I juga pakai Michelin Primacy 3ST...ini product yg baru saja launch oleh Michelin. Teknologi tayar ni sudah banyak improve. Sekarang kalao pandu dalam perjalanan jauh juga x kan ada bunyi bising lagi...sunyi sngt...mesti dpt pandu dgn selesa. Cuba tengok sini untuk maklumat lanjut.
    michelin.com.my/Products-Services/Car-SUV-LT/passenger_car/size.html?summer=Primacy%203%20ST

    Post on 19/7/2013, 1:06 pm by annabello

    tayar yg bagus mmg beza dgn tayar biasa... semasa pandu kat highway atau jalan yg buruk, tayar berjenama dpt bantu kita pandy dgn lebih smooth dan selamat...
    Sebelumtu i pernah beli tayar second hand, tayar murah sehingga accident berlaku, sy dah takut...
    lepas tu, kawan panggil i cuba Goodyear’s EfficientGrip... sehingga skrg sy guna brand ni tak ada masalah~
    sy suka ia sgt senyap dan selesa semasa memandu

    Post on 22/7/2013, 5:24 am by funnymanzig

    annabello wrote:tayar yg bagus mmg beza dgn tayar biasa... semasa pandu kat highway atau jalan yg buruk, tayar berjenama dpt bantu kita pandy dgn lebih smooth dan selamat...
    Sebelumtu i pernah beli tayar second hand, tayar murah sehingga accident berlaku, sy dah takut...
    lepas tu, kawan panggil i cuba Goodyear’s EfficientGrip... sehingga skrg sy guna brand ni tak ada masalah~
    sy suka ia sgt senyap dan selesa semasa memandu

    btw, cuba tengok comment dr Paultan...
    paultan.org/2013/06/22/michelin-primacy-3-st-tested/
    you akan tahu mana yg harus pilih Laughing

    Post  by Sponsored content


      Current date/time is 23/1/2018, 2:43 am