SIOLOON FUN CLUB

Please log in or register before viewing the unlimited contents of this forum.
Thank you for visiting our website.

by aLFFiaN.

SIOLOON FC on Facebook
LIKE or UNLIKE

    external wastegates untuk L2/L2s ?

    Share
    avatar
    lee87
    FRESHIE
    FRESHIE

    Male
    Countries/State : Malaysia
    Age : 30
    location : lahad datu
    Points : 2913
    Reputation : 1
    Number of posts : 25
    05112013

    http://i38.servimg.com/u/f3 external wastegates untuk L2/L2s ?

    Post by lee87

    salam otai2 di sini... apa saiz external wastegate yg sesuai untuk L2/L2s? 35mm/38mm atau 40mm??
    Share this post on: Excite BookmarksDiggRedditDel.icio.usGoogleLiveSlashdotNetscapeTechnoratiStumbleUponNewsvineFurlYahooSmarking

    avatar

    Post on 7/11/2013, 9:27 pm by keba

    turbo ape??
    avatar

    Post on 8/11/2013, 5:27 pm by lee87

    contoh kalau turbo standard bro, ape saiz yg sesuai bro???
    avatar

    Post on 11/11/2013, 8:59 am by keba

    38mm da ok.
    avatar

    Post on 11/11/2013, 6:43 pm by lee87

    Oh okey bro.. Thanks sgt bro.. Bro nak tanye ne pasal extra injector, bro ade x gmbr enjin l2/l2s yg gune extra injector ? saye X penah lg tgk bro bab bru bejinak2 ne bro, saye nak tgk kat ne extra injector 2 di pasang..
    avatar

    Post on 12/11/2013, 7:39 am by keba

    extra injector psg kat paip dari intercooler ke throttle body. kalau bleh, xnak psg jauh2. lbh krg sjengkal dari t/body da elok. injector ni nnt kena control dgn piggyback yg bleh wat fuel tuning.
    avatar

    Post on 13/11/2013, 2:58 pm by lee87

    oh macam tu.. thanx byk2 bro keba, akhirnya dapat jgk tgk amacam rupa extra injector ne.. mesti ade sistem piggyback ke baru bleh pakai extra injector ne bro? atau xde pun bleh pakai jgk atau ade cara lain bro?
    avatar

    Post on 14/11/2013, 9:03 am by keba

    lee87 wrote:oh macam tu.. thanx byk2 bro keba, akhirnya dapat jgk tgk amacam rupa extra injector ne.. mesti ade sistem piggyback ke baru bleh pakai extra injector ne bro? atau xde pun bleh pakai jgk atau ade cara lain bro?
    wajib ad piggyback lain utk control extra injector. kalau x, sape yg nk bgtau injector utk pancut mnyak. kan kan??
    avatar

    Post on 14/11/2013, 3:04 pm by lee87

    keba wrote:
    lee87 wrote:oh macam tu.. thanx byk2 bro keba, akhirnya dapat jgk tgk amacam rupa extra injector ne.. mesti ade sistem piggyback ke baru bleh pakai extra injector ne bro? atau xde pun bleh pakai jgk atau ade cara lain bro?
    wajib ad piggyback lain utk control extra injector. kalau x, sape yg nk bgtau injector utk pancut mnyak. kan kan??
    oh okey... makasi bro.. kalau pakai safc 5 button boleh tak???
    avatar

    Post on 21/11/2013, 8:05 am by keba

    lee87 wrote:
    keba wrote:
    lee87 wrote:oh macam tu.. thanx byk2 bro keba, akhirnya dapat jgk tgk amacam rupa extra injector ne.. mesti ade sistem piggyback ke baru bleh pakai extra injector ne bro? atau xde pun bleh pakai jgk atau ade cara lain bro?
    wajib ad piggyback lain utk control extra injector. kalau x, sape yg nk bgtau injector utk pancut mnyak. kan kan??
    oh okey... makasi bro.. kalau pakai safc 5 button boleh tak???
    safc tu super air flow controller. utk extra injector, kena pakai eic, extra injector controller ataupn additional injector controller. eic ni akan detect bila efficiency enjin 100% dan masa tu la baru dy bukak extra injectior utk pncut minyak.

    kalau nk pakai safc pn bleh. upgred injector besar, pstu pakai safc. lg senang sb safc bleh manage 1 enjin bbanding eic tu utk control extra injector je.
    avatar

    Post on 24/11/2013, 8:29 am by lee87

    keba wrote:
    lee87 wrote:
    keba wrote:
    lee87 wrote:oh macam tu.. thanx byk2 bro keba, akhirnya dapat jgk tgk amacam rupa extra injector ne.. mesti ade sistem piggyback ke baru bleh pakai extra injector ne bro? atau xde pun bleh pakai jgk atau ade cara lain bro?
    wajib ad piggyback lain utk control extra injector. kalau x, sape yg nk bgtau injector utk pancut mnyak. kan kan??
    oh okey... makasi bro.. kalau pakai safc 5 button boleh tak???
    safc tu super air flow controller. utk extra injector, kena pakai eic, extra injector controller ataupn additional injector controller. eic ni akan detect bila efficiency enjin 100% dan masa tu la baru dy bukak extra injectior utk pncut minyak.

    kalau nk pakai safc pn bleh. upgred injector besar, pstu pakai safc. lg senang sb safc bleh manage 1 enjin bbanding eic tu utk control extra injector je.
    oh okey bro keba.. dah paham.. injector ape yang sesuai kalau nak upgrade injector standard??? apapun makasi bebanyak ya bro keba..
    avatar

    Post on 24/11/2013, 5:04 pm by keba

    pakai turbo ape? boost brp?
    avatar

    Post on 24/11/2013, 6:06 pm by lee87

    keba wrote:pakai turbo ape? boost brp?
    turbo standard (boost 1.0-1.2) ??

    turbo rhf4 ( boost 1.0-1.2 ) ???

    betul ke bro lau enjin kita boost tinggi tapi injector standard, risiko untuk head atau block retak tu ada???

    avatar

    Post on 25/11/2013, 1:25 pm by keba

    injector standard pn da ok
    avatar

    Post on 28/11/2013, 3:54 pm by lee87

    oh okey bro keba... thanx bebanyak yer bro...
    avatar

    Post on 4/12/2013, 7:37 am by ako_swifter

    bro keba penah dgr org bwt extra guna airvalve?
    sy tgh stdy tp x hbis lg bnda tu
    avatar

    Post on 6/12/2013, 6:59 pm by keba

    xpnah dgr tu. cmane ea?

    Post  by Sponsored content


      Current date/time is 24/8/2017, 11:50 am