SIOLOON FUN CLUB

Please log in or register before viewing the unlimited contents of this forum.
Thank you for visiting our website.

by aLFFiaN.

SIOLOON FC on Facebook
LIKE or UNLIKE

    L2 & L2s L5

    Share
    avatar
    budaknakal66
    REGULAR
    REGULAR

    Age : 33
    location : Kajang
    Points : 7205
    Reputation : 0
    Number of posts : 429
    07122007

    http://i38.servimg.com/u/f3 L2 & L2s L5

    Post by budaknakal66

    bleh sape2 gtau aku ape beza L2, L2s ngn L5...??yg mane lbey baek tok enjin kete..cz aku engat nak psg tebo kat kancil aku tu...tp nak tau yg mane 1 lbey baek n lbey sdap la....
    Share this post on: Excite BookmarksDiggRedditDel.icio.usGoogleLiveSlashdotNetscapeTechnoratiStumbleUponNewsvineFurlYahooSmarking

    avatar

    Post on 12/1/2008, 5:50 am by pioneer_syntium

    wan l2s wrote:emm,,aku pnya l2s boost 1.5 bar for daily use...
    tp bg yg nda bnyk bajet mo tkar p turbo bsar tpi mo boost tinggi,,aku ada tips yg sdah aku bwat d kreta aku n tatap maintain smpi skrg...
    emm,,cmni..
    korang cri tmpt yg ada bwat downpipe,,ala,,pling2 rm150 ja...
    den bwat downpipe tuk enjin ko pastu tmbah 1 biji injector 1g yg mmg cun2 d l2/l2s....aku sdah kaji n mmg tda masalah...
    pas sdah bwat g2,,ko boost lah smpi 1.5 n pling tinngi stakat ni kreta aku 2lah...

    di mana ko letak injector tu? dont know takkan di bawah downpipe plak Laughing

    Post on 12/1/2008, 9:42 am by codeng

    wan l2s wrote:emm,,aku pnya l2s boost 1.5 bar for daily use...
    tp bg yg nda bnyk bajet mo tkar p turbo bsar tpi mo boost tinggi,,aku ada tips yg sdah aku bwat d kreta aku n tatap maintain smpi skrg...
    emm,,cmni..
    korang cri tmpt yg ada bwat downpipe,,ala,,pling2 rm150 ja...
    den bwat downpipe tuk enjin ko pastu tmbah 1 biji injector 1g yg mmg cun2 d l2/l2s....aku sdah kaji n mmg tda masalah...
    pas sdah bwat g2,,ko boost lah smpi 1.5 n pling tinngi stakat ni kreta aku 2lah...
    dmana mau buat bro??
    apa bengkel?? Suspect
    tulung2 bro...
    avatar

    Post on 12/1/2008, 11:44 am by pioneer_syntium

    codeng wrote:
    wan l2s wrote:emm,,aku pnya l2s boost 1.5 bar for daily use...
    tp bg yg nda bnyk bajet mo tkar p turbo bsar tpi mo boost tinggi,,aku ada tips yg sdah aku bwat d kreta aku n tatap maintain smpi skrg...
    emm,,cmni..
    korang cri tmpt yg ada bwat downpipe,,ala,,pling2 rm150 ja...
    den bwat downpipe tuk enjin ko pastu tmbah 1 biji injector 1g yg mmg cun2 d l2/l2s....aku sdah kaji n mmg tda masalah...
    pas sdah bwat g2,,ko boost lah smpi 1.5 n pling tinngi stakat ni kreta aku 2lah...
    dmana mau buat bro??
    apa bengkel?? Suspect
    tulung2 bro...

    sa rasa maksud dia ni lebih kurang buat "EXTRA INJECTOR" la ni.

    Post on 12/1/2008, 8:19 pm by drakult

    standard boleh buat kh macam tue??
    avatar

    Post on 13/1/2008, 12:23 pm by pioneer_syntium

    drakult wrote:standard boleh buat kh macam tue??

    boleh x ada masaalah tapi alang2la bah ganti turbo besar Very Happy
    avatar

    Post on 13/1/2008, 12:53 pm by madperak

    Perkara penting yg selalu org beli L2s nie, duit xrugi bnyk. Enjin memang power dalam kelas dia, tapi tngok pomen jugak, satu lagi bodykit mukadepan bole terus masuk, dan bole rojak. Kalau beli L2 atau L5, bodykit rugi jer, klau nak pakai jugak bole no prob. Janji ada duit.
    avatar

    Post on 14/1/2008, 4:05 am by budaknakal66

    xiaomao wrote:
    budaknakal66 wrote:
    pioneer_syn wrote:
    budaknakal66 wrote:bro...klau tuka injen L2s siap pasang bape bro???

    masa sa dulu rm 3800 termasuk upah, ganti timing belt dan terus boleh jlnla tu keta.


    owh..tq bro...aku da msuk L2s lbey kurang gak la hrge tu....

    uinah.main turbo sudah arr...hahahaha..L2s!!!!


    hahaha...itu je yg aku mmpu la xiaomao...ehehe....
    avatar

    Post on 17/1/2008, 5:13 am by mercizwa

    madperak wrote:Perkara penting yg selalu org beli L2s nie, duit xrugi bnyk. Enjin memang power dalam kelas dia, tapi tngok pomen jugak, satu lagi bodykit mukadepan bole terus masuk, dan bole rojak. Kalau beli L2 atau L5, bodykit rugi jer, klau nak pakai jugak bole no prob. Janji ada duit.

    btul tuh.. nak midified keter nie...tgk atas duit je.. duit byk.. lawa n laju la keter...hehehe.... keter aku baru je kuar bengkel.. dah kene bungkus kat umah... wakakakak..... biasa laaa... kasi bikin panas siapa suruh... ahahahha
    avatar

    Post on 17/1/2008, 5:20 am by xiaomao

    budaknakal66 wrote:
    xiaomao wrote:
    budaknakal66 wrote:
    pioneer_syn wrote:
    budaknakal66 wrote:bro...klau tuka injen L2s siap pasang bape bro???

    masa sa dulu rm 3800 termasuk upah, ganti timing belt dan terus boleh jlnla tu keta.


    owh..tq bro...aku da msuk L2s lbey kurang gak la hrge tu....

    uinah.main turbo sudah arr...hahahaha..L2s!!!!


    hahaha...itu je yg aku mmpu la xiaomao...ehehe....

    aku tak mampu....hahahahahaa
    avatar

    Post on 17/1/2008, 6:14 am by budaknakal66

    ko bkn xmampu...ko saje wat xnak mampu...hehehe..tau2..da bedesup kete ko....
    btol ka???
    avatar

    Post on 17/1/2008, 7:20 am by xiaomao

    hehehe...aku bukan gila kuasa...so engine tu main belakang....haha...
    avatar

    Post on 21/1/2008, 7:42 am by KewLOne

    memang menarik sangat guna engine L2(s) nih.. mcm2 mod ble buat..

    tapi yg besa terjadi dgn mod yg melibatkan penukaran saiz tobo ialah tahap compression lambat pada rev rendah dan juga lag pada penukaran gear pertama.

    minta pendapat pakar2 L2 sini.. Very Happy kalau bleh minta berbagai alternatif utk mengatasi masalah ni.
    avatar

    Post on 21/1/2008, 9:46 am by pioneer_syntium

    tebo besar low RPM K.O tetapi... top speed makanan dia, tebo kecik low RPM makanan dia tetapi... top speed mati. utk lag plak melainkan pakai front mount intercooler sdh tentu lag terjadi tapi kesejukan tebo amatlah sesuai, bagi intercooler di atas lag x akan terjadi sebab piping dr TB ke ic ke tebo pendek sgt tapi.. still panas gak apabila tebo di atas lemas tebo tu.

    Post on 21/1/2008, 11:01 am by minica

    kasi kawin saja tuno tu..bontot l2s..dpan turbo basar...

    Post on 21/1/2008, 11:02 am by minica

    pioneer_syn wrote:
    minica wrote:dengar cerita ada kancil mau masuk enjin 2e di KK?

    enjin 2e ka atau piston 2e? Laughing

    bukan piston bah...enjin satu kali masuk... help
    avatar

    Post on 21/1/2008, 11:09 am by pioneer_syntium

    minica wrote:
    pioneer_syn wrote:
    minica wrote:dengar cerita ada kancil mau masuk enjin 2e di KK?

    enjin 2e ka atau piston 2e? Laughing

    bukan piston bah...enjin satu kali masuk... help

    kalau di myvi bolehla
    avatar

    Post on 21/1/2008, 11:12 am by pioneer_syntium

    minica wrote:kasi kawin saja tuno tu..bontot l2s..dpan turbo basar...

    kalau mcm di kl ada tong turbo engineering diorg boleh matchkan hybrid2 ni mana yg sesuai tebo tu, kalau main hantam hybrid ni silap2 kong tebo tu.

    Post on 21/1/2008, 11:36 am by minica

    heheheh bole bah pioneer..ko tunggu saja...

    sini KK pun bole buat hybrid bah..kekekeek
    avatar

    Post on 21/1/2008, 12:09 pm by KewLOne

    minica wrote:kasi kawin saja tuno tu..bontot l2s..dpan turbo basar...

    bro actually ni solution terakhir sia mo buat. sebab mo pi engineering lagi mo skim kasi muat tu fin tobo.
    kira mo buat pisang dulu supaya sekata gas ejos flow dan secara ndak langsung meningkatkan ejos gas velocity lebeh kuat pada fin tobo ejos. apa pendapat bro? selain kawin tobo bro? adakah meningkatkan compression sikit jerr (jan risau) dpt mengatasi masalah ini? hehehe macam di majalah jak kan... kikiki Very Happy

    Post on 21/1/2008, 12:11 pm by minica

    aku rasa bro..better diskus dengan mekanik yg buat kereta bro tu sendiri...sbb lain mekanik lain resepinya...


    TQ

    Ini untuk yang gila kuasa...

    avatar

    Post on 21/1/2008, 3:50 pm by pioneer_syntium

    Inipun utk gila kuasa juga.

    Post on 22/1/2008, 11:50 am by minica

    masuk enjin kelisa 1000cc..heheh memang siuk..mcm bole fight sama standad l2s..

    heheheh bg yg minat mau masuk enjin kelisa dlm kancilll..bole pg Smallcarlife garage
    avatar

    Post on 22/1/2008, 11:52 am by wan l2s

    minica wrote:masuk enjin kelisa 1000cc..heheh memang siuk..mcm bole fight sama standad l2s..

    heheheh bg yg minat mau masuk enjin kelisa dlm kancilll..bole pg Smallcarlife garage
    yakan..bulih 2 taw...alang2 msuk yg turbo pnya...ble ka 2 bro??
    avatar

    Post on 22/1/2008, 11:55 am by anthonyL500

    minica wrote:masuk enjin kelisa 1000cc..heheh memang siuk..mcm bole fight sama standad l2s..

    heheheh bg yg minat mau masuk enjin kelisa dlm kancilll..bole pg Smallcarlife garage


    Macam siuk ne,sebab inda pakai turbo.Masih N/A.
    avatar

    Post on 23/1/2008, 3:37 am by KewLOne

    minica wrote:masuk enjin kelisa 1000cc..heheh memang siuk..mcm bole fight sama standad l2s..

    heheheh bg yg minat mau masuk enjin kelisa dlm kancilll..bole pg Smallcarlife garage


    wow best ni....berapa kos semua masuk gearbox masuk pasang bro? bro kalau mo masuk dlm 660.. camana dgn jpj? ble lulus ka tu? camana cara dia ahh?

    Post  by Sponsored content


      Current date/time is 29/6/2017, 5:15 am