SIOLOON FUN CLUB

Please log in or register before viewing the unlimited contents of this forum.
Thank you for visiting our website.

by aLFFiaN.

SIOLOON FC on Facebook
LIKE or UNLIKE

    L2 & L2s L5

    Share
    avatar
    budaknakal66
    REGULAR
    REGULAR

    Age : 33
    location : Kajang
    Points : 7193
    Reputation : 0
    Number of posts : 429
    07122007

    http://i38.servimg.com/u/f3 L2 & L2s L5

    Post by budaknakal66

    bleh sape2 gtau aku ape beza L2, L2s ngn L5...??yg mane lbey baek tok enjin kete..cz aku engat nak psg tebo kat kancil aku tu...tp nak tau yg mane 1 lbey baek n lbey sdap la....
    Share this post on: Excite BookmarksDiggRedditDel.icio.usGoogleLiveSlashdotNetscapeTechnoratiStumbleUponNewsvineFurlYahooSmarking

    avatar

    Post on 12/12/2007, 3:43 pm by junraz

    mercizwa wrote:L2 ok dah.... cuma gear box je bukan LSD... tapi kalo kaki pecut kena amik L2s laa.. ada LSD.. baru tayar melekat...

    L5 ada yg 3silinder ada yg 4silinder... yg 4silinder tuh yg susah carik part tuh....
    pehtu twincam... itu je beza...

    tapi bagi aku laa.. aku pakai L2s.. senang.. sparepart pon senang... nak sedap skit tukar terbo besar sket (charade,impreza,vr4,1jz,eterna) kalo nak sedap lagi... tukar piston... nak sedap lagi.... buat injector tambah ngan management... nak sedap lagi... tukar keter... abih citer... ehehehhe....
    Saya pakai L2..gear box LSD... 8)
    avatar

    Post on 12/12/2007, 7:41 pm by apit

    pkai L2 & L2s,aku sokong... Very Happy
    avatar

    Post on 12/12/2007, 11:09 pm by mercizwa

    tadi aku dapat panggilan dari mekanik aku (ah kun..asal dari tawau sabah). dia kata keter kancil aku dah start... fuh... 3 minggu tunggu keter nak siap.... aku ada kancil sbijik.. guna utk jalan2 harian n pegi keje... aku dah tukarkan enjin standard ke enjin L2s.. sepanjang aku guna keter nih.. dah 3 kali tukar enjin.. dah 2 kali overhaul.. tapi kalini keter aku kene masalah paling teruk penah aku kene... semua piston ring jammed... hohoho... nak tukar enjin lain.... malas... sbb x semua enjin halfcut ok... kalini aku cuba tukar sparepart aje...

    1. piston avanza 1.3
    2. piston ring
    3. gasket metal (pakai kelisa punya)
    4. rebore blok (potong blok)
    5. rod balancing (hand balancing
    6. bearing rod 1set ( tukar "King" punya.. mekanik aku cakap laa)
    7. head baru..halfcut (head lama aku crack...aduhh)
    8. skinning n port n polish head
    9. silinder head oil pipe ( dalam head ada saluran utk minyak itam lalu...)
    10. belting one set
    11. clutch trinity super single (dulu pakai clutch 850.. kejap je jahanam
    12. lay flywheel
    13. distributor 1jz
    14. injector 1jz(supra)
    15. turbin manifold ( kasik ejas sket.. piston dah besar)
    16. minyak itam /oil filter/ minyak LSD
    17. cover getah driveshaft (dah koyak seblah)
    18. mounting depan
    19. plug
    20. fuel regulator

    seblum keter aku masuk bengkel... keter aku dah aku tukarkan turbin standard ke turbin 1jz toyota supra... ok gak blah dia... ehehhe....


    tadi sempat aku amik video pakai henpon murah aku... bunyi keter dah macam haram jadah... padahal ezos dah sambung... lepas nie kene tukar buat piping 2.5inci lak.. aduh.. camner la bunyi dia nanti....

    keter ni dah siap nanti... aku akan tukar blow off( blow off standard x tahan presure tinggi). n intercooler ubah ke depan..itu je kot... aku malas nak tukar cam racing.. sebab keter ni guna hari2.. kat KL lak hari2 jem... buat sakit hati je.... ehhehehe... nanti ada masa aku amik gambo nie.. tadi malas nak bawak kamera.. berat sgt....eheheh... kamera enset.. x lawa.. cikai nyer henset biasa laa....
    avatar

    Post on 13/12/2007, 10:53 am by budaknakal66

    mercizwa wrote:tadi aku dapat panggilan dari mekanik aku (ah kun..asal dari tawau sabah). dia kata keter kancil aku dah start... fuh... 3 minggu tunggu keter nak siap.... aku ada kancil sbijik.. guna utk jalan2 harian n pegi keje... aku dah tukarkan enjin standard ke enjin L2s.. sepanjang aku guna keter nih.. dah 3 kali tukar enjin.. dah 2 kali overhaul.. tapi kalini keter aku kene masalah paling teruk penah aku kene... semua piston ring jammed... hohoho... nak tukar enjin lain.... malas... sbb x semua enjin halfcut ok... kalini aku cuba tukar sparepart aje...

    1. piston avanza 1.3
    2. piston ring
    3. gasket metal (pakai kelisa punya)
    4. rebore blok (potong blok)
    5. rod balancing (hand balancing
    6. bearing rod 1set ( tukar "King" punya.. mekanik aku cakap laa)
    7. head baru..halfcut (head lama aku crack...aduhh)
    8. skinning n port n polish head
    9. silinder head oil pipe ( dalam head ada saluran utk minyak itam lalu...)
    10. belting one set
    11. clutch trinity super single (dulu pakai clutch 850.. kejap je jahanam
    12. lay flywheel
    13. distributor 1jz
    14. injector 1jz(supra)
    15. turbin manifold ( kasik ejas sket.. piston dah besar)
    16. minyak itam /oil filter/ minyak LSD
    17. cover getah driveshaft (dah koyak seblah)
    18. mounting depan
    19. plug
    20. fuel regulator

    seblum keter aku masuk bengkel... keter aku dah aku tukarkan turbin standard ke turbin 1jz toyota supra... ok gak blah dia... ehehhe....


    tadi sempat aku amik video pakai henpon murah aku... bunyi keter dah macam haram jadah... padahal ezos dah sambung... lepas nie kene tukar buat piping 2.5inci lak.. aduh.. camner la bunyi dia nanti....

    keter ni dah siap nanti... aku akan tukar blow off( blow off standard x tahan presure tinggi). n intercooler ubah ke depan..itu je kot... aku malas nak tukar cam racing.. sebab keter ni guna hari2.. kat KL lak hari2 jem... buat sakit hati je.... ehhehehe... nanti ada masa aku amik gambo nie.. tadi malas nak bawak kamera.. berat sgt....eheheh... kamera enset.. x lawa.. cikai nyer henset biasa laa....



    so...kesudahan nye...L2s x bagus ker????

    Post on 13/12/2007, 11:21 am by minica

    huhu..piston avanza 1.3 tu...tapi ni high comp punya piston kan?
    how about sistem managemen enjin..takkan standad lagi ...semua dah overize tu bos!!!

    tapi mmg respek le..guna ij punya injector+distrubutor tu...

    mmg laju ni!!!!
    avatar

    Post on 13/12/2007, 12:31 pm by mercizwa

    minica wrote:huhu..piston avanza 1.3 tu...tapi ni high comp punya piston kan?
    how about sistem managemen enjin..takkan standad lagi ...semua dah overize tu bos!!!

    tapi mmg respek le..guna ij punya injector+distrubutor tu...

    mmg laju ni!!!!

    laju tuh x tau lagi... baru start smalam... arinih ada nak setting sket... management tahun depan baru pasang kot... duit dah kurang dah nie... ahahahha.... byk lagi benda nak buat.... piston avanza memang high comp nyer... bentuk dia macam supercharge nyer piston.. mekanik panggil... piston atas hitam... ntah lah.. aku pon x paham apa yg itam.. ahahaha
    avatar

    Post on 13/12/2007, 12:35 pm by mercizwa

    nuzhe wrote:
    mercizwa wrote:tadi aku dapat panggilan dari mekanik aku (ah kun..asal dari tawau sabah). dia kata keter kancil aku dah start... fuh... 3 minggu tunggu keter nak siap.... aku ada kancil sbijik.. guna utk jalan2 harian n pegi keje... aku dah tukarkan enjin standard ke enjin L2s.. sepanjang aku guna keter nih.. dah 3 kali tukar enjin.. dah 2 kali overhaul.. tapi kalini keter aku kene masalah paling teruk penah aku kene... semua piston ring jammed... hohoho... nak tukar enjin lain.... malas... sbb x semua enjin halfcut ok... kalini aku cuba tukar sparepart aje...

    1. piston avanza 1.3
    2. piston ring
    3. gasket metal (pakai kelisa punya)
    4. rebore blok (potong blok)
    5. rod balancing (hand balancing
    6. bearing rod 1set ( tukar "King" punya.. mekanik aku cakap laa)
    7. head baru..halfcut (head lama aku crack...aduhh)
    8. skinning n port n polish head
    9. silinder head oil pipe ( dalam head ada saluran utk minyak itam lalu...)
    10. belting one set
    11. clutch trinity super single (dulu pakai clutch 850.. kejap je jahanam
    12. lay flywheel
    13. distributor 1jz
    14. injector 1jz(supra)
    15. turbin manifold ( kasik ejas sket.. piston dah besar)
    16. minyak itam /oil filter/ minyak LSD
    17. cover getah driveshaft (dah koyak seblah)
    18. mounting depan
    19. plug
    20. fuel regulator

    seblum keter aku masuk bengkel... keter aku dah aku tukarkan turbin standard ke turbin 1jz toyota supra... ok gak blah dia... ehehhe....


    tadi sempat aku amik video pakai henpon murah aku... bunyi keter dah macam haram jadah... padahal ezos dah sambung... lepas nie kene tukar buat piping 2.5inci lak.. aduh.. camner la bunyi dia nanti....

    keter ni dah siap nanti... aku akan tukar blow off( blow off standard x tahan presure tinggi). n intercooler ubah ke depan..itu je kot... aku malas nak tukar cam racing.. sebab keter ni guna hari2.. kat KL lak hari2 jem... buat sakit hati je.... ehhehehe... nanti ada masa aku amik gambo nie.. tadi malas nak bawak kamera.. berat sgt....eheheh... kamera enset.. x lawa.. cikai nyer henset biasa laa....



    so...kesudahan nye...L2s x bagus ker????

    xbagus ape?... nie aku rasa vr4 silap aribulan... duk blakang nie... ahhahaa
    avatar

    Post on 13/12/2007, 4:10 pm by wan l2s

    mantap lah klu cm2 ko bwat...brapa bajet boss??
    avatar

    Post on 13/12/2007, 5:15 pm by mercizwa

    wan l2s wrote:mantap lah klu cm2 ko bwat...brapa bajet boss??

    dekat2 3k.... tadi dapat panggilan dari mekanik.. kata minyak bercampur ngan air dalam radiator... aduh... macam2 hal.... buat pening kepala aku jee.. dia kata head problem.... cit... biasa la keter modified.. nak dapat setting ngam ambil masa...
    avatar

    Post on 14/12/2007, 4:24 am by xiaomao

    tiada pakai afc ka??

    Post on 14/12/2007, 11:28 am by minica

    mercizwa wrote:
    wan l2s wrote:mantap lah klu cm2 ko bwat...brapa bajet boss??

    dekat2 3k.... tadi dapat panggilan dari mekanik.. kata minyak bercampur ngan air dalam radiator... aduh... macam2 hal.... buat pening kepala aku jee.. dia kata head problem.... cit... biasa la keter modified.. nak dapat setting ngam ambil masa...

    kalau owner yang memahami takpe...kalau jenis tak faham mau nyer mengamuk tu...

    aku rasa ada engine managment ni...paling cikai pun SAFC
    avatar

    Post on 14/12/2007, 6:03 pm by budaknakal66

    huhuhu...bnyak kos tu......
    avatar

    Post on 15/12/2007, 7:25 am by dutta

    saya baru jer pasang enjin L512,, power juga la tapi punya sempit ruangnya, mau tukar alternater 80 Amp pun payah sebab saya pun main sound sys. Kancil saya masih di workshop One Fiber...yg hujung tu..tak tau nama woksopnya...tengah tukar opti..harap siap hujung bulan geng. Pulus keluar jak ni.
    avatar

    Post on 15/12/2007, 8:00 am by xiaomao

    dutta wrote:saya baru jer pasang enjin L512,, power juga la tapi punya sempit ruangnya, mau tukar alternater 80 Amp pun payah sebab saya pun main sound sys. Kancil saya masih di workshop One Fiber...yg hujung tu..tak tau nama woksopnya...tengah tukar opti..harap siap hujung bulan geng. Pulus keluar jak ni.

    bro,sila buat introduce at topic ICE BREAKING.....post gambar di TOpic Display my car..ok....tq...
    avatar

    Post on 15/12/2007, 10:19 pm by mercizwa

    minica wrote:
    mercizwa wrote:
    wan l2s wrote:mantap lah klu cm2 ko bwat...brapa bajet boss??

    dekat2 3k.... tadi dapat panggilan dari mekanik.. kata minyak bercampur ngan air dalam radiator... aduh... macam2 hal.... buat pening kepala aku jee.. dia kata head problem.... cit... biasa la keter modified.. nak dapat setting ngam ambil masa...

    kalau owner yang memahami takpe...kalau jenis tak faham mau nyer mengamuk tu...

    aku rasa ada engine managment ni...paling cikai pun SAFC

    SAFC aku dapat 2nd rm500... e-manage peggy bag warna biru dapat rm600 2nd... yg manakah harusku amik.... eheheh.... tahun depan la baru nak pk pasal management nih....

    *keter aku dah kuar... tgh running in... boost set 0.6 je... xble bantai tinggi lagi... itu pon asyik spin jee...ehehhe... jadi takut bwk keter nie.... hmmm...
    avatar

    Post on 16/12/2007, 3:58 am by xiaomao

    ambik e-manage....kekekeke...mana ko dpt tu..
    avatar

    Post on 16/12/2007, 11:52 am by lentugi

    e-manage la bgs Very Happy
    avatar

    Post on 16/12/2007, 10:15 pm by one star!

    lentugi wrote:e-manage la bgs Very Happy

    e-manage mmang bagus bro,tp itu RM mau thn..bkan mura..
    avatar

    Post on 16/12/2007, 10:18 pm by one star!

    kEzz wrote:klu mau main laju pakailah L2/L2s...klu mau street drive pakai la L5....
    L2s rawk...!!! heheh..L2s ni tahan lasak ckit la..L5 manja ckit..c kezz tau tu klu L5 mcm mana..hehehe..
    avatar

    Post on 17/12/2007, 8:57 am by mercizwa

    xiaomao wrote:ambik e-manage....kekekeke...mana ko dpt tu..

    dekat kuantan... skarang bebudak terengganu byk dah tukar e-manage ke micro-tec... byk duit dah diorang.. ahahhaa..... arituh aku dapat info ada org nak jual rm600... tapi aku masih x berminat lagi.. sbb duit byk dah abis bulan nie... tahun2 depan baru bleh pk balik pasal keter... yg skarang nie pon dah cukup puas ati laju dier.... heheheh
    avatar

    Post on 17/12/2007, 9:06 am by xiaomao

    kalo SAFC bulih dpt berapa paling murah??
    avatar

    Post on 17/12/2007, 9:17 am by mercizwa

    xiaomao wrote:kalo SAFC bulih dpt berapa paling murah??

    2nd ke baru?
    avatar

    Post on 17/12/2007, 9:19 am by lentugi

    SAFC 5 button sekenhan RM380 ka klu ndak silap

    cari sana lelong .com.my
    avatar

    Post on 17/12/2007, 9:28 am by xiaomao

    mercizwa wrote:
    xiaomao wrote:kalo SAFC bulih dpt berapa paling murah??

    2nd ke baru?

    harga 2nd sama baru..??mau banding dulu.. What a Face
    avatar

    Post on 17/12/2007, 9:33 am by mercizwa

    xiaomao wrote:
    mercizwa wrote:
    xiaomao wrote:kalo SAFC bulih dpt berapa paling murah??

    2nd ke baru?

    harga 2nd sama baru..??mau banding dulu.. What a Face

    ow... nanti aku survey.... yg aku tau e-manage biru harga rm960 skarang nie.. tapi pasang sendirik laa.. eheheh...

    Post  by Sponsored content


      Current date/time is 23/6/2017, 8:10 pm