SIOLOON FUN CLUB

Please log in or register before viewing the unlimited contents of this forum.
Thank you for visiting our website.

by aLFFiaN.

SIOLOON FC on Facebook
LIKE or UNLIKE

    L2 & L2s L5

    Share
    avatar
    budaknakal66
    REGULAR
    REGULAR

    Age : 33
    location : Kajang
    Points : 7205
    Reputation : 0
    Number of posts : 429
    07122007

    http://i38.servimg.com/u/f3 L2 & L2s L5

    Post by budaknakal66

    bleh sape2 gtau aku ape beza L2, L2s ngn L5...??yg mane lbey baek tok enjin kete..cz aku engat nak psg tebo kat kancil aku tu...tp nak tau yg mane 1 lbey baek n lbey sdap la....
    Share this post on: Excite BookmarksDiggRedditDel.icio.usGoogleLiveSlashdotNetscapeTechnoratiStumbleUponNewsvineFurlYahooSmarking

    avatar

    Post on 10/7/2008, 11:37 am by lentugi

    erm....mcm mana mo tau yg injector tu high ohm atau low ohm?? dont know


    apa beza kalau pakai high ohm and apa beza kalau pakai low ohm

    opinion plz.. 8)
    avatar

    Post on 10/7/2008, 12:53 pm by sNoOp-piE

    l2 punya injector driver high impedance, so kita puya injector stendet high ohm la dalam 12.8ohm ka klau nda silap. kalau mau ganti pun better pakai yg high ohm la. tapi kalau dapat injector yg low ohm pun nada masalah, ada cara mau convert dia pi high balik
    avatar

    Post on 10/7/2008, 2:12 pm by lentugi

    sNoOp-piE wrote:l2 punya injector driver high impedance, so kita puya injector stendet high ohm la dalam 12.8ohm ka klau nda silap. kalau mau ganti pun better pakai yg high ohm la. tapi kalau dapat injector yg low ohm pun nada masalah, ada cara mau convert dia pi high balik

    apa mcm mo convert dia p high ohm ar???

    injector GSR turbo low ohm kan?? dont know
    avatar

    Post on 10/7/2008, 6:37 pm by sNoOp-piE

    gsr turbo 390cc high ohm geng
    avatar

    Post on 11/7/2008, 6:54 am by nomo

    bro..klu kelisa BOT apa injector yang ngam masuk..boleh tarik2 sama x juga kuat minyak kalau jalan2 biasa.
    avatar

    Post on 11/7/2008, 1:58 pm by sNoOp-piE

    injector stendet with extra injector. kalau aku ka. lain org nda tau la pula. tapi kalau mau extreme pakai injector yg gemuk2 la
    avatar

    Post on 12/7/2008, 5:48 am by nomo

    kalau lain keluar kereta boleh pakai dia punya injector? cam mitsubishi punya injector yang cc 200 lebih. socket ngam ker..atau kena modified
    avatar

    Post on 12/7/2008, 7:43 am by blugu

    nomo wrote:kalau lain keluar kereta boleh pakai dia punya injector? cam mitsubishi punya injector yang cc 200 lebih. socket ngam ker..atau kena modified

    Boleh, memang perlu dimodified... ramai siolooners dah buat, sebut2 part injector ni... kena ber ingat2, setting Adjustable fuel regulator itu pun kena cun, kalau salah set, enjin tak bagus respons, lembab lagi... tapi kalau cun!! fuh!!! Lipas kudung trus!!!!
    avatar

    Post on 14/7/2008, 6:37 am by lentugi

    blugu wrote:
    nomo wrote:kalau lain keluar kereta boleh pakai dia punya injector? cam mitsubishi punya injector yang cc 200 lebih. socket ngam ker..atau kena modified

    Boleh, memang perlu dimodified... ramai siolooners dah buat, sebut2 part injector ni... kena ber ingat2, setting Adjustable fuel regulator itu pun kena cun, kalau salah set, enjin tak bagus respons, lembab lagi... tapi kalau cun!! fuh!!! Lipas kudung trus!!!!


    mcm lipas kudung ar Laughing ...

    kalau injector 4AG plak???high ohm ka low ohm??

    Post on 22/7/2008, 12:08 pm by tutan78

    minica wrote:882T..mmg laju dr 660t..tapi mau ngam seting
    apa benda 660t bro saya blm tau lagi dont know
    avatar

    Post on 22/7/2008, 2:29 pm by xiaomao

    660 turbo....hahahahaa..882 turbo
    avatar

    Post on 28/7/2008, 2:44 pm by lentugi

    siapa blh kasi detail pasal tuning point dia
    mana 1 lg bgs??

    SAFC
    SAFC I
    SAFC II
    NEO
    avatar

    Post on 28/7/2008, 2:57 pm by pioneer_syntium

    lentugi wrote:siapa blh kasi detail pasal tuning point dia
    mana 1 lg bgs??

    SAFC
    SAFC I
    SAFC II
    NEO

    pakai saja safc 5 button sdh cukup.
    avatar

    Post on 28/7/2008, 7:26 pm by lentugi

    pioneer_syntium wrote:
    lentugi wrote:siapa blh kasi detail pasal tuning point dia
    mana 1 lg bgs??

    SAFC
    SAFC I
    SAFC II
    NEO

    pakai saja safc 5 button sdh cukup.


    SAFC 5 point jak kan??
    x brapa smooth setting dia..( mcm xngam jak ayat saya nie dont know )

    E-manage brapa point ar?? Suspect
    avatar

    Post on 29/7/2008, 3:18 am by pioneer_syntium

    lentugi wrote:
    pioneer_syntium wrote:
    lentugi wrote:siapa blh kasi detail pasal tuning point dia
    mana 1 lg bgs??

    SAFC
    SAFC I
    SAFC II
    NEO

    pakai saja safc 5 button sdh cukup.


    SAFC 5 point jak kan??
    x brapa smooth setting dia..( mcm xngam jak ayat saya nie dont know )

    E-manage brapa point ar?? Suspect

    Ko tnya codeng, dia tgh pakai.

    Post on 3/8/2008, 7:19 am by dst32

    Safc = 5 x 1 adj. tuning point
    Safc1 = 8 x 2 adj. tuning point
    Safc2 = 12 x 2 adj. tuning point
    safc Neo = 16 x 2 adj. tuning point
    E-manage = 16 x 16 adj tuning point
    avatar

    Post on 12/8/2008, 7:21 pm by lentugi

    klu neo sama 'e' bgs angkat 'e'...harga pun bukan jauh beza...
    juz my 2 cent

    Post on 13/8/2008, 3:15 pm by drakult

    tapi neo bisa memikat amoi di lintas.. pale
    avatar

    Post on 18/8/2008, 12:41 pm by xiaomao

    huhu..ada sikit bingung ni.....semua pakar ba... Very Happy respek
    avatar

    Post on 20/8/2008, 3:54 am by wan l2s

    ahh ari tu org salah wiring emanage aku...nasib baik brg free...klu tida...tp mmg best okai e-manage....wuihhh....

    Post on 21/8/2008, 2:35 am by codeng

    wan l2s wrote:ahh ari tu org salah wiring emanage aku...nasib baik brg free...klu tida...tp mmg best okai e-manage....wuihhh....
    wah, powerla keta ko nie kan....
    bila mau trun kk kasi kalah king kk??
    lpas 2 trun drag lg....

    Post on 23/8/2008, 5:46 pm by ss788f

    berapa harga(market sabah) utk halfcut L2S?pls help me k..
    avatar

    Post on 24/8/2008, 4:44 am by junraz

    ss788f wrote:berapa harga(market sabah) utk halfcut L2S?pls help me k..

    RM4000 - RM4800......
    avatar

    Post on 5/9/2008, 10:02 am by ahmad_dhani

    Brapa harga injector 1g supercas sama gsr 1.8 tebo????

    Post on 5/9/2008, 12:25 pm by codeng

    ahmad_dhani wrote:Brapa harga injector 1g supercas sama gsr 1.8 tebo????
    1g supercas aku dpt rm150 utk 4biji....

    Post  by Sponsored content


      Current date/time is 29/6/2017, 5:10 am