SIOLOON FUN CLUB

Please log in or register before viewing the unlimited contents of this forum.
Thank you for visiting our website.

by aLFFiaN.

SIOLOON FC on Facebook
LIKE or UNLIKE

    L2 & L2s L5

    Share
    avatar
    budaknakal66
    REGULAR
    REGULAR

    Age : 33
    location : Kajang
    Points : 7535
    Reputation : 0
    Number of posts : 429
    07122007

    http://i38.servimg.com/u/f3 L2 & L2s L5

    Post by budaknakal66

    bleh sape2 gtau aku ape beza L2, L2s ngn L5...??yg mane lbey baek tok enjin kete..cz aku engat nak psg tebo kat kancil aku tu...tp nak tau yg mane 1 lbey baek n lbey sdap la....
    Share this post on: diggdeliciousredditstumbleuponslashdotyahoogooglelive

    avatar

    Post on 5/9/2008, 1:01 pm by wan l2s

    codeng wrote:
    wan l2s wrote:ahh ari tu org salah wiring emanage aku...nasib baik brg free...klu tida...tp mmg best okai e-manage....wuihhh....
    wah, powerla keta ko nie kan....
    bila mau trun kk kasi kalah king kk??
    lpas 2 trun drag lg....

    bro,,x la kuat...skrg stended sdah blik...maw jln besa sdah...
    wuii,,pa lg maw trun kk,,mmg aku org kk pun....

    Post on 6/9/2008, 12:07 am by codeng

    wan l2s wrote:
    codeng wrote:
    wan l2s wrote:ahh ari tu org salah wiring emanage aku...nasib baik brg free...klu tida...tp mmg best okai e-manage....wuihhh....
    wah, powerla keta ko nie kan....
    bila mau trun kk kasi kalah king kk??
    lpas 2 trun drag lg....

    bro,,x la kuat...skrg stended sdah blik...maw jln besa sdah...
    wuii,,pa lg maw trun kk,,mmg aku org kk pun....
    knp buka balik bro?? baru balik dri sandakanka??
    avatar

    Post on 8/9/2008, 6:27 pm by ancong84

    klu aku plak, aku nak cadang masuk afc jak...suruh c paing tiun2 sikik....

    Post on 8/9/2008, 7:12 pm by codeng

    ancong84 wrote:klu aku plak, aku nak cadang masuk afc jak...suruh c paing tiun2 sikik....
    apa kelebihan afc bro??
    crita sikit.. Very Happy
    avatar

    Post on 9/9/2008, 8:09 am by TiUngm@n

    wan l2s wrote:klu l2 ngan l2s nda bnyk beza....ko tgk dri segi gearbok ja...l2 nda gna lsd...tpi l2s ada....tpi enjin ttap smalah...660 cc,,3 cylinder n 12 valve....

    tpi lau l5,,4 cylinder 660 cc 16 valve...kompresen kuat ni...
    PAS 2 TOBO LG...mmg kuat lah...tpi bg aku l5 tuk pkai syok ja...
    coz aku dgr ssah mo dpt part...org bnyk main l2/l2s...bleh modi. kasi power2 coz snang mo dpt part~hehe...

    tpi klu aku jd ko aku ambil l5 coz mmg sdap lah pkai enjin ni...
    aku pun skrg ni dlm proses cri $$$ tuk bli enjin l5...boring gna l2s ni...
    hehe...so,,plih2 lah mna enjin yg bkenan...
    kau juaLLAh saamn aQ kaU puNYa enJin ..sa beLi 300 ..
    avatar

    Post on 9/9/2008, 2:13 pm by pioneer_syntium

    ancong84 wrote:klu aku plak, aku nak cadang masuk afc jak...suruh c paing tiun2 sikik....

    x payah cong jauh2, biar sa yg tune kan bkn susah Wink
    avatar

    Post on 10/9/2008, 6:16 am by red_didie

    sya pun baru tukar enjin nie..L2S jak..standard tobo la..ok juga la..minyak pun ok juga..EFI kan..cuma mau tanya boast limit ni tobo berapa ar..kira mau bg tinggi lg...
    avatar

    Post on 10/9/2008, 1:48 pm by pioneer_syntium

    red_didie wrote:sya pun baru tukar enjin nie..L2S jak..standard tobo la..ok juga la..minyak pun ok juga..EFI kan..cuma mau tanya boast limit ni tobo berapa ar..kira mau bg tinggi lg...

    layan dulu std bah.... nti2la mo upboost tu.

    Post on 10/9/2008, 1:51 pm by codeng

    red_didie wrote:sya pun baru tukar enjin nie..L2S jak..standard tobo la..ok juga la..minyak pun ok juga..EFI kan..cuma mau tanya boast limit ni tobo berapa ar..kira mau bg tinggi lg...
    mau boost tinggi bole yg penting minyak ckup.... Very Happy
    avatar

    Post on 11/9/2008, 7:57 am by KewLOne

    mo tanya sket ba dgn otai2 sini ni kan....

    minta di huraikan sikit pasal
    1. Boost Cut
    2. Fuel Cut
    3. Speed Cut/Limiter

    misalannya kalau boost cut ni.. apa benda yg di cut kalau boost suda mencapai limit. kalau speed cut nih.. apa benda yg di cut?

    dan ceritalah utk mengatasi benda2 cut nih.. apa wayar yg mo di cut.. wakakakakaka... Very Happy

    Post on 11/9/2008, 8:17 am by codeng

    alamak, taiko sndiri myoal.....mataila.... Shocked
    avatar

    Post on 8/10/2008, 9:05 am by DeDiCooL

    KewLOne wrote:mo tanya sket ba dgn otai2 sini ni kan....

    minta di huraikan sikit pasal
    1. Boost Cut << dekat2 boost 1 bar trus sangkut2
    2. Fuel Cut << rpm(redline)tertentu cut off minyak
    3. Speed Cut/Limiter << reach km/h(140kmh(for kancil)) tidak bole naik lagi

    misalannya kalau boost cut ni.. apa benda yg di cut kalau boost suda mencapai limit. kalau speed cut nih.. apa benda yg di cut?

    dan ceritalah utk mengatasi benda2 cut nih.. apa wayar yg mo di cut.. wakakakakaka... Very Happy << yang ni aku tidak pandai, maybe otai2 yg lain boleh la menjawabnya

    taiko tanya, kita jawab ja.. muahaha.. lol!

    Post on 14/11/2008, 6:28 am by bearwalk

    bro..aku budak baru dlm dunia kete2 ni...nk tanya mira L2S ngan mira hellokitty mana lg elok..interm of oerformance nad fuel consumption
    avatar

    Post on 14/11/2008, 6:30 am by under18crew

    bearwalk wrote:bro..aku budak baru dlm dunia kete2 ni...nk tanya mira L2S ngan mira hellokitty mana lg elok..interm of oerformance nad fuel consumption

    prknl kn dri dlu kt forum ice breaking..
    avatar

    Post on 30/1/2009, 11:32 am by KewLOne

    Bah mana kaki2 Mira sini ni..... share2 dulu info tu bah.... hehehe.. Very Happy
    avatar

    Post on 3/2/2009, 7:45 am by xiaomao

    ya ba...kami ni masih newbie ni...keekee
    avatar

    Post on 3/2/2009, 11:33 am by KewLOne

    xiaomao wrote:ya ba...kami ni masih newbie ni...keekee
    hehe... ko tidak lama mau jadi KING suda tu bro.... sy ni yang masih newbie bah.. hehehe...

    Ada siapa2 ka ada engine wiring diagram utk L2S? ignition kaa... efi ka... power steering ka... atau korang kasi gambar la wiring korang... kasi load di sini... Very Happy
    avatar

    Post on 3/2/2009, 11:36 am by under18crew

    iya ngam cdgan bro kewlone 2..ka c upload pic diagram wiring 2..hihi.
    avatar

    Post on 3/2/2009, 11:42 am by xiaomao

    KewLOne wrote:
    xiaomao wrote:ya ba...kami ni masih newbie ni...keekee
    hehe... ko tidak lama mau jadi KING suda tu bro.... sy ni yang masih newbie bah.. hehehe...

    Ada siapa2 ka ada engine wiring diagram utk L2S? ignition kaa... efi ka... power steering ka... atau korang kasi gambar la wiring korang... kasi load di sini... Very Happy

    aiyo...apa king oo...masih noob ba...heehee

    upload gambar ka?
    avatar

    Post on 3/2/2009, 11:44 am by xiaomao

    DeDiCooL wrote:
    KewLOne wrote:mo tanya sket ba dgn otai2 sini ni kan....

    minta di huraikan sikit pasal
    1. Boost Cut << dekat2 boost 1 bar trus sangkut2
    2. Fuel Cut << rpm(redline)tertentu cut off minyak
    3. Speed Cut/Limiter << reach km/h(140kmh(for kancil)) tidak bole naik lagi

    misalannya kalau boost cut ni.. apa benda yg di cut kalau boost suda mencapai limit. kalau speed cut nih.. apa benda yg di cut?

    dan ceritalah utk mengatasi benda2 cut nih.. apa wayar yg mo di cut.. wakakakakaka... Very Happy << yang ni aku tidak pandai, maybe otai2 yg lain boleh la menjawabnya

    taiko tanya, kita jawab ja.. muahaha.. lol!

    ada apa cara kasi buang semua cut a?
    avatar

    Post on 4/2/2009, 3:09 pm by Red Bullet

    xiaomao wrote:
    DeDiCooL wrote:
    KewLOne wrote:mo tanya sket ba dgn otai2 sini ni kan....

    minta di huraikan sikit pasal
    1. Boost Cut << dekat2 boost 1 bar trus sangkut2
    2. Fuel Cut << rpm(redline)tertentu cut off minyak
    3. Speed Cut/Limiter << reach km/h(140kmh(for kancil)) tidak bole naik lagi

    misalannya kalau boost cut ni.. apa benda yg di cut kalau boost suda mencapai limit. kalau speed cut nih.. apa benda yg di cut?

    dan ceritalah utk mengatasi benda2 cut nih.. apa wayar yg mo di cut.. wakakakakaka... Very Happy << yang ni aku tidak pandai, maybe otai2 yg lain boleh la menjawabnya

    taiko tanya, kita jawab ja.. muahaha.. lol!

    ada apa cara kasi buang semua cut a?
    kalau tdk silap saya untuk untuk cabut speed cut ada wayar yg perlu d cabut hehe tapi tdk pasti mana satu wire...utuk buka rev cut kena modified computer box tukar Rev limiter.kalau boost cut blm ada lagi member yg dpt buka cuma dpt kasi delay ja.kalau ada emanage ada tu function utk kasi delay boost cut hehehe kalau ada info yg salah sila btl kan k.
    avatar

    Post on 5/2/2009, 8:07 am by xiaomao

    ok beli e-manage saja la....keekee
    avatar

    Post on 7/2/2009, 5:39 am by Red Bullet

    xiaomao wrote:ok beli e-manage saja la....keekee
    beli mao jangan di kasi lama...ultimate trus
    oo ya kalau mau yg tiada rev cut,tiada boost cut,tiada speed cut pasang jah stand alone engine management mcm microtech,haltech,motec etc....yg penting $$$$$$
    avatar

    Post on 3/3/2009, 5:58 am by xiaomao

    sprak plug biasa nda ngam l2 ka?kancil pendek l2 panjang ka?betul tak?huuhuu

    Post on 4/3/2009, 6:50 am by Customized

    xiaomao wrote:sprak plug biasa nda ngam l2 ka?kancil pendek l2 panjang ka?betul tak?huuhuu

    ya bro.. l2 panjang.kancil besa pendek jak.
    tapi aku pakai spark plug kembara je..
    ok juga lah kalu setakat 1.6 bar.. Very Happy

    Post  by Sponsored content


      Current date/time is 11/12/2017, 11:48 pm