SIOLOON FUN CLUB

Please log in or register before viewing the unlimited contents of this forum.
Thank you for visiting our website.

by aLFFiaN.

SIOLOON FC on Facebook
LIKE or UNLIKE

    L2 & L2s L5

    Share
    avatar
    budaknakal66
    REGULAR
    REGULAR

    Age : 33
    location : Kajang
    Points : 7373
    Reputation : 0
    Number of posts : 429
    07122007

    http://i38.servimg.com/u/f3 L2 & L2s L5

    Post by budaknakal66

    bleh sape2 gtau aku ape beza L2, L2s ngn L5...??yg mane lbey baek tok enjin kete..cz aku engat nak psg tebo kat kancil aku tu...tp nak tau yg mane 1 lbey baek n lbey sdap la....
    Share this post on: Excite BookmarksDiggRedditDel.icio.usGoogleLiveSlashdotNetscapeTechnoratiStumbleUponNewsvineFurlYahooSmarking

    avatar

    Post on 28/12/2007, 4:47 am by pioneer_syntium

    xiaomao wrote:L900 bulih juga kan..??

    boleh, tapi mcm sa kata kena ubah mounting la.
    avatar

    Post on 28/12/2007, 4:57 am by andypeterh

    L2.. L2s.. L5.. L9.. YRV..
    mana yg best?..
    avatar

    Post on 28/12/2007, 5:18 am by pioneer_syntium

    andypeterh wrote:L2.. L2s.. L5.. L9.. YRV..
    mana yg best?..

    YRV la Very Happy
    avatar

    Post on 28/12/2007, 7:36 am by andypeterh

    ok.. ok.. tp harga half cut skrg dlm rm9k lg woo..
    avatar

    Post on 28/12/2007, 9:10 am by pioneer_syntium

    andypeterh wrote:ok.. ok.. tp harga half cut skrg dlm rm9k lg woo..

    baik angkat hapkat mitsubishi evolution 3 (rm 8K) Laughing kalau tu harga hapkat YRV tu (rm 9K)
    avatar

    Post on 29/12/2007, 12:48 pm by xiaomao

    andy,

    kalo aku pakai atos,akan cuba bolt on turbo...hehehe...kalo nanti engine tu komdem,baru tukar engine...kekekekek...
    avatar

    Post on 31/12/2007, 8:49 am by pioneer_syntium

    xiaomao wrote:andy,

    kalo aku pakai atos,akan cuba bolt on turbo...hehehe...kalo nanti engine tu komdem,baru tukar engine...kekekekek...

    btl btl cadangan yg baik Very Happy
    avatar

    Post on 31/12/2007, 8:57 am by xiaomao

    kk akan muncul atos turbo.....hahahaha.....tapi sayang juga kalau pakai engine baru buat begitu....
    avatar

    Post on 31/12/2007, 12:12 pm by pioneer_syntium

    xiaomao wrote:kk akan muncul atos turbo.....hahahaha.....tapi sayang juga kalau pakai engine baru buat begitu....

    btl btl sa setuju Very Happy
    avatar

    Post on 4/1/2008, 9:45 am by mercizwa

    lentugi wrote:
    mercizwa wrote:
    lentugi wrote:
    mercizwa wrote:

    tgk ko nyer turbin ngan piston ko ape la... kalo smer standard.. aku brani naikkan boost sampai 1.2 bar je... ehehehe....

    ini untuk daily use ke atau time drag jerk?? Suspect

    utk gunaan harian laa.. aku x brani naik tinggi2 boost.. kang meletup.. parah... ehehhe

    1.2 bar = 17.64 psi tu..tinggi jg boost keta ko help
    pakai brapa lama?x crack ka head??

    hahaha... crack gak... tgk setting... dalam sebulan nie dah 2 kali tukar head.. crack... walaupun pakai gasket metal.. pening aku... mekanik aku kata.. kene kasik tinggi sket gasket.. baru api x kuat sangat.. skarang injector dah cabut.. pakai injector standard... trotel body pon dah tukar.. pakai standard... boost skarang naik 1.1 je.. ok laa.. aku dah pening kepala... skarang alternator lak rosak... jap gi tukar..ahahah...
    avatar

    Post on 4/1/2008, 9:51 am by mercizwa



    ni gambar selepas head kedua crack... dalam gambar nie menunjukkan kereta sedang dimasukkan air ke saluran coolant utk cuci...

    Post on 4/1/2008, 9:55 am by ProjectD

    tlampau kick bah sampai crack head...
    avatar

    Post on 4/1/2008, 2:42 pm by pioneer_syntium

    mercizwa wrote:
    lentugi wrote:
    mercizwa wrote:
    lentugi wrote:
    mercizwa wrote:

    tgk ko nyer turbin ngan piston ko ape la... kalo smer standard.. aku brani naikkan boost sampai 1.2 bar je... ehehehe....

    ini untuk daily use ke atau time drag jerk?? Suspect

    utk gunaan harian laa.. aku x brani naik tinggi2 boost.. kang meletup.. parah... ehehhe

    1.2 bar = 17.64 psi tu..tinggi jg boost keta ko help
    pakai brapa lama?x crack ka head??

    hahaha... crack gak... tgk setting... dalam sebulan nie dah 2 kali tukar head.. crack... walaupun pakai gasket metal.. pening aku... mekanik aku kata.. kene kasik tinggi sket gasket.. baru api x kuat sangat.. skarang injector dah cabut.. pakai injector standard... trotel body pon dah tukar.. pakai standard... boost skarang naik 1.1 je.. ok laa.. aku dah pening kepala... skarang alternator lak rosak... jap gi tukar..ahahah...

    x ada kena mengena dgn kena kasi tinggi gasket x kisah ko pakai gasket biasa atau metal, benda crack terjadi ni sebab minyak x cukup dan ko selalu over rev sampai x hingat dunia.
    avatar

    Post on 5/1/2008, 5:20 pm by budaknakal66

    bro...klau tuka injen L2s siap pasang bape bro???
    avatar

    Post on 6/1/2008, 8:12 am by pioneer_syntium

    budaknakal66 wrote:bro...klau tuka injen L2s siap pasang bape bro???

    masa sa dulu rm 3800 termasuk upah, ganti timing belt dan terus boleh jlnla tu keta.
    avatar

    Post on 6/1/2008, 7:16 pm by mercizwa

    pioneer_syn wrote:
    mercizwa wrote:
    lentugi wrote:
    mercizwa wrote:
    lentugi wrote:
    mercizwa wrote:

    tgk ko nyer turbin ngan piston ko ape la... kalo smer standard.. aku brani naikkan boost sampai 1.2 bar je... ehehehe....

    ini untuk daily use ke atau time drag jerk?? Suspect

    utk gunaan harian laa.. aku x brani naik tinggi2 boost.. kang meletup.. parah... ehehhe

    1.2 bar = 17.64 psi tu..tinggi jg boost keta ko help
    pakai brapa lama?x crack ka head??

    hahaha... crack gak... tgk setting... dalam sebulan nie dah 2 kali tukar head.. crack... walaupun pakai gasket metal.. pening aku... mekanik aku kata.. kene kasik tinggi sket gasket.. baru api x kuat sangat.. skarang injector dah cabut.. pakai injector standard... trotel body pon dah tukar.. pakai standard... boost skarang naik 1.1 je.. ok laa.. aku dah pening kepala... skarang alternator lak rosak... jap gi tukar..ahahah...

    x ada kena mengena dgn kena kasi tinggi gasket x kisah ko pakai gasket biasa atau metal, benda crack terjadi ni sebab minyak x cukup dan ko selalu over rev sampai x hingat dunia.


    hehehe... memang pun... tapi ni crack kat lubang plug... lain plak ceritanya.. ehehehe
    avatar

    Post on 7/1/2008, 2:47 am by pioneer_syntium

    mercizwa wrote:
    pioneer_syn wrote:
    mercizwa wrote:
    lentugi wrote:
    mercizwa wrote:
    lentugi wrote:
    mercizwa wrote:

    tgk ko nyer turbin ngan piston ko ape la... kalo smer standard.. aku brani naikkan boost sampai 1.2 bar je... ehehehe....

    ini untuk daily use ke atau time drag jerk?? Suspect

    utk gunaan harian laa.. aku x brani naik tinggi2 boost.. kang meletup.. parah... ehehhe

    1.2 bar = 17.64 psi tu..tinggi jg boost keta ko help
    pakai brapa lama?x crack ka head??

    hahaha... crack gak... tgk setting... dalam sebulan nie dah 2 kali tukar head.. crack... walaupun pakai gasket metal.. pening aku... mekanik aku kata.. kene kasik tinggi sket gasket.. baru api x kuat sangat.. skarang injector dah cabut.. pakai injector standard... trotel body pon dah tukar.. pakai standard... boost skarang naik 1.1 je.. ok laa.. aku dah pening kepala... skarang alternator lak rosak... jap gi tukar..ahahah...

    x ada kena mengena dgn kena kasi tinggi gasket x kisah ko pakai gasket biasa atau metal, benda crack terjadi ni sebab minyak x cukup dan ko selalu over rev sampai x hingat dunia.


    hehehe... memang pun... tapi ni crack kat lubang plug... lain plak ceritanya.. ehehehe

    selalunya head L2 yg selalu crack mmg area lubang plug tu, sa pun pernah kena kes club head crack ni Laughing
    avatar

    Post on 7/1/2008, 7:32 am by one star!

    andypeterh wrote:L2.. L2s.. L5.. L9.. YRV..
    mana yg best?..


    pkai yrv la bro..1.3 dvvt turbo tu..nyum2...jd king ko trus..hehehe.. Very Happy
    avatar

    Post on 8/1/2008, 6:04 pm by budaknakal66

    pioneer_syn wrote:
    budaknakal66 wrote:bro...klau tuka injen L2s siap pasang bape bro???

    masa sa dulu rm 3800 termasuk upah, ganti timing belt dan terus boleh jlnla tu keta.


    owh..tq bro...aku da msuk L2s lbey kurang gak la hrge tu....
    avatar

    Post on 9/1/2008, 3:54 am by pioneer_syntium

    budaknakal66 wrote:
    pioneer_syn wrote:
    budaknakal66 wrote:bro...klau tuka injen L2s siap pasang bape bro???

    masa sa dulu rm 3800 termasuk upah, ganti timing belt dan terus boleh jlnla tu keta.


    owh..tq bro...aku da msuk L2s lbey kurang gak la hrge tu....

    L2s Rules!!!!! Very Happy

    Post on 9/1/2008, 4:25 am by minica

    kereta si pioner ni laju ni..kawan2 nya pun org hebat dlm modified k-car!!!
    avatar

    Post on 9/1/2008, 4:25 am by xiaomao

    budaknakal66 wrote:
    pioneer_syn wrote:
    budaknakal66 wrote:bro...klau tuka injen L2s siap pasang bape bro???

    masa sa dulu rm 3800 termasuk upah, ganti timing belt dan terus boleh jlnla tu keta.


    owh..tq bro...aku da msuk L2s lbey kurang gak la hrge tu....

    uinah.main turbo sudah arr...hahahaha..L2s!!!!

    Post on 9/1/2008, 4:28 am by minica

    dengar cerita ada kancil mau masuk enjin 2e di KK?
    avatar

    Post on 9/1/2008, 5:26 am by pioneer_syntium

    minica wrote:dengar cerita ada kancil mau masuk enjin 2e di KK?

    enjin 2e ka atau piston 2e? Laughing
    avatar

    Post on 11/1/2008, 5:15 pm by wan l2s

    emm,,aku pnya l2s boost 1.5 bar for daily use...
    tp bg yg nda bnyk bajet mo tkar p turbo bsar tpi mo boost tinggi,,aku ada tips yg sdah aku bwat d kreta aku n tatap maintain smpi skrg...
    emm,,cmni..
    korang cri tmpt yg ada bwat downpipe,,ala,,pling2 rm150 ja...
    den bwat downpipe tuk enjin ko pastu tmbah 1 biji injector 1g yg mmg cun2 d l2/l2s....aku sdah kaji n mmg tda masalah...
    pas sdah bwat g2,,ko boost lah smpi 1.5 n pling tinngi stakat ni kreta aku 2lah...

    Post  by Sponsored content


      Current date/time is 21/9/2017, 3:21 pm