SIOLOON FUN CLUB

Please log in or register before viewing the unlimited contents of this forum.
Thank you for visiting our website.

by aLFFiaN.

SIOLOON FC on Facebook
LIKE or UNLIKE

    CARA-CARA UNTUK UPLOAD IMAGE

    Share
    avatar
    MiRA_TaSHa
    ADMINISTRATOR
    ADMINISTRATOR

    Female
    Countries/State : Sabah
    Age : 33
    location : Kota Kinabalu
    Tag ID: : SFC 00002
    Points : 8696
    Reputation : 0
    Number of posts : 2047
    30032007

    https://i.servimg.com/u/f3 CARA-CARA UNTUK UPLOAD IMAGE

    Post by MiRA_TaSHa

    1. klik button insert an image

    2. korang akan masuk ke web https://servimg.com

    3. masukkan password yang anda gunakan di forum sioloon dan klik button import

    4. Login

    5. masukkan images yg korang nak post ke dalam box upload your image dengan klik button browse yg disediakan di dalam box.

    6. bagi yang ingin memasukkan images yg anda telah survey dalam net sila masukkan url bg image tersebut.

    7. selesai langkah 5@6... korang klik plak button HOST IT

    8. Now kuar lak coding bg pic yg korang nak post kan tu... so sila pilih dalam colum HTML

    9. Dalam colum html anda ada dua pilihan utk memasukkan images tersebut
    pilihan pertama : utk saiz yang kecik@sederhana
    pilihan kedua : utk saiz yang besar
    aku nak suggestkan korang pilih la coding yang first

    10. klik button COPY then korang paste kan kedalam box message anda...

    11. klik button PREVIEWsebelum anda post tapi jikalau anda suda yakin... klik button POST
    Share this post on: diggdeliciousredditstumbleuponslashdotyahoogooglelive

    avatar

    Post on 1/10/2007, 5:36 am by budaknakal66

    MiRA_TaSHa wrote:1. klik button insert an image

    2. korang akan masuk ke web https://servimg.com

    3. masukkan password yang anda gunakan di forum sioloon dan klik button import

    4. Login

    5. masukkan images yg korang nak post ke dalam box upload your image dengan klik button browse yg disediakan di dalam box.

    6. bagi yang ingin memasukkan images yg anda telah survey dalam net sila masukkan url bg image tersebut.

    7. selesai langkah 5@6... korang klik plak button HOST IT

    8. Now kuar lak coding bg pic yg korang nak post kan tu... so sila pilih dalam colum HTML

    9. Dalam colum html anda ada dua pilihan utk memasukkan images tersebut
    pilihan pertama : utk saiz yang kecik@sederhana
    pilihan kedua : utk saiz yang besar
    aku nak suggestkan korang pilih la coding yang first

    10. klik button COPY then korang paste kan kedalam box message anda...

    11. klik button PREVIEWsebelum anda post tapi jikalau anda suda yakin... klik button POST

    cik mira..sy xjumpe lar pkataan "insert an image tu"....camne nk upload gmbr???kt mane button "insert an image" tu..???
    avatar

    Post on 1/10/2007, 5:41 am by aLFFiaN

    kalu tak nampak.... cuba tgk box reply msg ko... ko tgk sebelah sudut atas kanan... ada perkatan "SERVIMG" , just clik benda tu... ok? thank you for support S.F.C!
    avatar

    Post on 2/10/2007, 5:38 am by budaknakal66

    jp aku try k...
    avatar

    Post on 2/10/2007, 5:50 am by xiaomao

    try jangan tak try......heehee Very Happy
    avatar

    Post on 3/10/2007, 6:42 am by budaknakal66

    xbleh gak la bro....
    avatar

    Post on 3/10/2007, 7:40 am by andypeterh

    nuzhe wrote:xbleh gak la bro....

    adedeh.. nuzhe.. heran plak sya x dpt eh..
    1st time sya cuba, dpt trus lah..
    ni ko kena minta paham dgn member ko d sana ni..
    psl susah klu x dpt tunjuk praktikal..

    p/s: mira_tasha.. minta bantuan.. ko lebih terrer kan?..

    Post on 30/10/2007, 4:04 am by sdil_trdtoms

    tq nanti saya cuba
    avatar

    Post on 30/10/2007, 12:25 pm by MiRA_TaSHa

    Yg diatas tuh manual masa mula2 dulu... skg ada servimg support so mira wat tuto pasal servimg nih lagi...

    1. CLICK BUTTON SERVIMG YG ADA DISEBELAH KANAN KOTAK REPLY....

    2. KORANG AKAN MASUK KO 1 WINDOW WEB SERVIMG... DISITU KAMU BOLE LOGIN TRUS DENGAN MENGGUNAKAN E-MAIL YG KORANG DA REGISTER UTK MENJADI USER SIOLOON NIH.. PSWD PUN SAMA JUGAK NGAN LOGIN PSWD YG KAMU GUNAKAN UNTUK LOGIN D SIOLOON FC NI...

    3. SELESAI LOGIN... KORANG AKAN NAMPAK BUTTON 'BROWSE' KLIK SITU KALO KORANG NAK UPLOAD PIC DR PC KORANG.....

    4. TGGU SEHINGGA PIC ABIS LOADING... THEN ADA URL@CODING YG KUAR... KORANG BOLE PILIH URL 'DIRECT LINK' YG LAST SEKALI UTK MENGUPLOAD PIC DI FORUM INI. COPY LINK URL TERSEBUT....

    5. SELESAI COPY... SKG MASUK BALIK DALAM KOTAK REPLY... KALI NIH KORANG KENA KLIK BUTTON 'INSERT IMAGE' PASTU KUAR 1 TOOLBAR.... PASTE KAN URL IMAGE YG KORANG COPY DR SERVIMG TD...
    avatar

    Post on 7/11/2007, 3:24 pm by vijay91hebat

    cmana nk upload gmbr yang bergerak?
    avatar

    Post on 7/11/2007, 4:03 pm by andypeterh

    vijay91hebat wrote:cmana nk upload gmbr yang bergerak?

    sama jg caranya..
    kerana servimg m'benarkan format dlm bentuk bmp, jpg, png, gif & tif..
    avatar

    Post on 8/11/2007, 10:07 am by MiRA_TaSHa

    vijay91hebat wrote:cmana nk upload gmbr yang bergerak?

    sama jugak cara nak upload mcm yg mira ajar diatas... cuma vijay kena cari gmbr yg bergerak la... contohnya <nama gmbr>.GIF 8)
    avatar

    Post on 26/12/2007, 2:41 pm by pjan254

    susah bangat ni..first time ni pgang pc..haha tongue tongue
    avatar

    Post on 26/12/2007, 4:22 pm by w4nz_7

    pjan254 wrote:susah bangat ni..first time ni pgang pc..haha tongue tongue

    relak kau sana pijan...aku pun mula2 susah jugk Smile mau seminggu baru dapat blajar sikit2..slow2 kao geng Suspect
    avatar

    Post on 27/12/2007, 3:51 am by andypeterh

    ya bah bro.. pelan2 jak ko buat benda ni..
    lama2 terrer lah bah tu.. What a Face
    avatar

    Post on 19/1/2008, 9:23 am by wanB1

    adei pening la..nda dpt2 gk ni..please somebody help me yg rabun IT ni..hehehe
    avatar

    Post on 19/1/2008, 9:48 am by w4nz_7

    bhgn mana yg kau pening ni wanB1??
    kalu gambar dkt signature tu ko copy yg jah yg dari web kena bagi tu..
    pastu paste.

    susah skit mau ajar sini..hehe..try2 lah..aku pun dulu jem juga. What a Face
    avatar

    Post on 19/1/2008, 9:50 am by wanB1

    bukan yg tu..maksud aku mau kasi masuk gmbar keta dlm ruangan display car ni bah..mcmana mau star?..mau buka new topik ka?..ko tau la rabun IT ni..hahaha
    avatar

    Post on 19/1/2008, 9:55 am by w4nz_7

    wanB1 wrote:bukan yg tu..maksud aku mau kasi masuk gmbar keta dlm ruangan display car ni bah..mcmana mau star?..mau buka new topik ka?..ko tau la rabun IT ni..hahaha

    yg display kreta tu, IYA kau tekan tu new topic, ko buat tajuk baru, gambar ko pandai suda kasi copy paste kan...JADI tu...apa2 ko kasitau aku..hehe
    avatar

    Post on 19/1/2008, 10:00 am by wanB1

    ya sudah masuk new topik ni..so dmana mau klik utk masuk gmbar ni geng?..
    avatar

    Post on 19/1/2008, 10:07 am by w4nz_7

    ada tu di ruangan yg slalu kau kasi masuk gambar2 kartun tu...sebaris dia juga tu...ada tu "host an image" dari sana lah ko kasi masuk..kalo ada gambar lama2 dari web tu ko bole copy paste juga...try try
    avatar

    Post on 19/1/2008, 10:21 am by wanB1

    sudah aku try ko..jumpa sdh yg ko ckp tu..tp bila aku preview nda ada pun gmbar keluar
    avatar

    Post on 19/1/2008, 10:30 am by w4nz_7

    OOooo kalo gambar nda keluar tu bermasalah juga tu...mungkin masalah yg sama dgn member lain, dorang bilang mungkin comp ko x bole guna web yg kena bagi ni...mcm na ya...

    SIOLOON yg lain siapa tau lagi...
    avatar

    Post on 19/1/2008, 10:33 am by wanB1

    na itu la problemnya..blik2 sudah try..tp mmg betul la caranya ni kn?
    avatar

    Post on 23/1/2008, 11:42 am by andypeterh

    caranya tu macam betul.. tapi ni mesti mau ajar face to face ni bro..
    baru dapat tangkap terus..

    Post  by Sponsored content


      Current date/time is 19/12/2018, 7:43 pm