SIOLOON FUN CLUB

Please log in or register before viewing the unlimited contents of this forum.
Thank you for visiting our website.

by aLFFiaN.

SIOLOON FC on Facebook
LIKE or UNLIKE

    4A-GE

    Share

    ProjectD
    ADMINISTRATOR
    ADMINISTRATOR

    Male
    Countries/State : Sabah
    Age : 28
    location : Kk-Keningau-Beaufort-Kuching
    Tag ID: : SFC02081
    Points : 9070
    Reputation : 10
    Number of posts : 6723
    20122007

    http://i38.servimg.com/u/f3 4A-GE

    Post by ProjectD

    kita crita2 ttg 4AGE dcni...sapa2 ada info kongsi2 lah bersama......thanx..
    Share this post on: Excite BookmarksDiggRedditDel.icio.usGoogleLiveSlashdotNetscapeTechnoratiStumbleUponNewsvineFurlYahooSmarking

    avatar

    Post on 15/10/2009, 9:35 am by bod_supersperm

    ProjectD wrote:budak poli dlm sivil engg tu bod hehehe......7717 macam knal..?GL blacktop..?
    ya..7717 tu DX blacktop
    budak sivil engineering ya??gud gud..
    hehe...king..masuk web rsmc dulu bah..mau minta khidmat nasihat ko sana..
    avatar

    Post on 15/10/2009, 1:47 pm by Licca3872

    bod_supersperm wrote:
    Licca3872 wrote:
    Apa pendapat anda. Engine tahan tak kalau guna turbo + supercharge?
    mesti kuat kan.supercharge datang dulu, pastu turbo pulak datang. mesti liar stering di buatnya kan.
    (sumber dari internet)
    bukan turbine jalan dulu ka?hi rpm baru supercharge?
    turbo mmg la fungsi dulu, start enjen terbine mmg berpusing.tapi SC berfungsi awal je, rpm tinggi je SC dah X fungsi bagi kereta stok ecu la.tak tau la yg buat SC direct.
    heheheheee
    avatar

    Post on 16/10/2009, 10:48 am by bod_supersperm

    Licca3872 wrote:
    bod_supersperm wrote:
    Licca3872 wrote:
    Apa pendapat anda. Engine tahan tak kalau guna turbo + supercharge?
    mesti kuat kan.supercharge datang dulu, pastu turbo pulak datang. mesti liar stering di buatnya kan.
    (sumber dari internet)
    bukan turbine jalan dulu ka?hi rpm baru supercharge?
    turbo mmg la fungsi dulu, start enjen terbine mmg berpusing.tapi SC berfungsi awal je, rpm tinggi je SC dah X fungsi bagi kereta stok ecu la.tak tau la yg buat SC direct.
    heheheheee

    yang penting tu valve junction bha kan??detail juga ni system ooo...salah dan silap set..lain larian..hehe

    Post on 16/10/2009, 10:52 am by ProjectD

    lain2 taw ne brg..ndataw macam mna larian dia ni....mmg mantap kaw kaw... Shocked
    avatar

    Post on 16/10/2009, 11:00 am by bod_supersperm

    twincharge kan....bahaya ni konpom...gila2 ni barang woo...
    avatar

    Post on 16/10/2009, 11:24 pm by Licca3872

    tapi enjen cepat blow la, sbb tu jrg org nak buat. tp nak senang mmg buat macam ni ok kan, tak bazir SC, tambah brg tak rugi dari tuka brg kan. biasa org SC cabut n ganti Turbo. yg ni SC biar n tambah lagi turbo. kalau dah SC bost 0.6bar + turbo 0.7bar. seminggu guna confirm head terangkat. takpun tarik sikit gasket dah koyak.
    betulkan aku kalau salah...

    Post on 17/10/2009, 4:05 am by DonJuanDeMarco

    twincharger bule buat tapi bottom end kene bueprint & balancing..paling penting forged piston & forged condrod..CR ratio kompom kene bawah 8.6.1
    supercharger 4agze jenis cutch type root blower..mean atas 5000rpm superchargernya sudah cut/tidak berfungsi..
    kombinasi terbaik ialah pakai High camshaft..atas 272degree dengan extractor 4-1 + sistem piping "tanpa center bullet"..hanya mengunakan rear muffler sahaja...transfer powerban/torque to high rpm..uhhuhhu kalu rev8500rpm memang best..
    or...
    masuk block 7A + 272degee camshaft rev 7800rpm...pon best juga...huuhu
    avatar

    Post on 18/10/2009, 2:55 pm by Wangan

    achtung wrote:
    Wangan wrote:how about 4AGZE?

    selain 4age ada lagi 4agze
    sama kuat sama hebat kali ah..

    Dalam keadaan standard dari kilang di jepun.. 4agze lagi power dari 4age.. 4agze adalah enjin dengan supercharge dari kilang sementara 4age adalah enjin NA...
    tolong sesiapa betulkan klu silap.. !
    avatar

    Post on 20/10/2009, 6:32 am by bod_supersperm

    "Z" utk supercharge..hehe "T" untuk turbo..
    kalau ada sudah pendesak tu, kira power la...
    avatar

    Post on 23/10/2009, 5:28 pm by boy4509

    bod_supersperm wrote:
    Licca3872 wrote:
    Apa pendapat anda. Engine tahan tak kalau guna turbo + supercharge?
    mesti kuat kan.supercharge datang dulu, pastu turbo pulak datang. mesti liar stering di buatnya kan.
    (sumber dari internet)
    bukan turbine jalan dulu ka?hi rpm baru supercharge?

    hai bod..supecas jalan dlu baru turbo slalu uda aku crita apela u ^_^ tumpang lalu..

    siapa pny kreta ni?boleh bg link utk reference?mo tau cemana dia switch dr s/c boost ke t/c boost tq..btw 4agze standard (piston, conrod, blok..) leh thn 2bar provided enough fuelling..

    Project d: aku pkr ko minat enjin mitsu jak =)

    20v 7agzte sc14 + garrett gt4580 msII sentiasa menjadi idaman ^_^

    Post on 23/10/2009, 11:27 pm by ProjectD

    heheheh...4AGE antara enjin aku minat juga bro.....buli2 la ckit2,kg2 jak....
    avatar

    Post on 25/10/2009, 6:59 pm by M!$z D3v!L

    bod_supersperm wrote:
    M!$z D3v!L wrote:
    bod_supersperm wrote:
    ikankalui wrote:semangat ko taiko bod.... bah bila lagi mo kumpul geng 4age ??
    bukan takat semangat...2mangat,3mangat dah ni taiko..hehe..kena bakar oleh geng sendiri baru tukar BT..punya power..

    kenapa bila corner kiri atau donut tu macam semput aa??kurang support minyak ka tu??mau pakai fuel regulator ka?oil catch tank?tu member D1 told us to fill full fuel or half tank..huhu..

    surge tank lah..atau wat modi kac panjang intake fuel line dlm tangki macam 7717 tapi risiko tesiruk minyak kamah..mengidam 4age formula atlantic spec hmmmm n/a powah!!
    miss devil,ada kawan aku nama haito,main engineering saja tu...apa saja boleh..hehe..kalau tasirk minak kamah,pakai oil filter jua tu..surge tank barapa RM kalau jual ya??ko ni miss devil, walau perempuan,pandai jua ko modi kereta, ambil engineering ka??huhu

    wah...ko promo haito ngn aku macam aku nda kenal ya?huhuhu
    avatar

    Post on 25/10/2009, 7:03 pm by M!$z D3v!L

    ProjectD wrote:budak poli dlm sivil engg tu bod hehehe......7717 macam knal..?GL blacktop..?

    aik ....yau pla ko aku bdk civil ek?
    avatar

    Post on 26/10/2009, 10:05 am by bod_supersperm

    M!$z D3v!L wrote:
    bod_supersperm wrote:
    M!$z D3v!L wrote:
    bod_supersperm wrote:
    ikankalui wrote:semangat ko taiko bod.... bah bila lagi mo kumpul geng 4age ??
    bukan takat semangat...2mangat,3mangat dah ni taiko..hehe..kena bakar oleh geng sendiri baru tukar BT..punya power..

    kenapa bila corner kiri atau donut tu macam semput aa??kurang support minyak ka tu??mau pakai fuel regulator ka?oil catch tank?tu member D1 told us to fill full fuel or half tank..huhu..

    surge tank lah..atau wat modi kac panjang intake fuel line dlm tangki macam 7717 tapi risiko tesiruk minyak kamah..mengidam 4age formula atlantic spec hmmmm n/a powah!!
    miss devil,ada kawan aku nama haito,main engineering saja tu...apa saja boleh..hehe..kalau tasirk minak kamah,pakai oil filter jua tu..surge tank barapa RM kalau jual ya??ko ni miss devil, walau perempuan,pandai jua ko modi kereta, ambil engineering ka??huhu

    wah...ko promo haito ngn aku macam aku nda kenal ya?huhuhu
    saja jak bikin gempak..mana tau ko tidak kanak hairul paricah..
    avatar

    Post on 27/10/2009, 4:21 am by boy4509

    huh namaku muncul merata2 lagi..
    avatar

    Post on 27/10/2009, 4:40 am by boy4509

    klu mau surge tank murah2 aluminum pm aku
    avatar

    Post on 27/10/2009, 7:28 am by bod_supersperm

    ada masih ka??tapi puting tiada bha kan??
    avatar

    Post on 27/10/2009, 9:05 am by boy4509

    ada bha..leh custom g brapa puting ko mau pm jak aku hehehe
    avatar

    Post on 30/10/2009, 4:19 am by bod_supersperm

    cop la ko punya alu surge tank...aku mau..bump
    avatar

    Post on 30/10/2009, 4:21 am by boy4509

    :bd
    avatar

    Post on 7/11/2009, 8:25 pm by KaRaBaU GiLA

    boy4509 wrote:ada bha..leh custom g brapa puting ko mau pm jak aku hehehe

    ko jg la... sampai cni puting kmurang... 4ag blh gna utk main lumpur ka.. ada member cakap gear box x yang ngam.. ada sapa2 tau..
    avatar

    Post on 7/11/2009, 8:53 pm by boy4509

    Dilarang bklakuan tidak senonoh ish3 hehe suzuki jimmy masuk ba 4age..spesies karabau lalang jg tuh..
    avatar

    Post on 8/11/2009, 9:13 pm by oky_da_alung

    boy4509 wrote:Dilarang bklakuan tidak senonoh ish3 hehe suzuki jimmy masuk ba 4age..spesies karabau lalang jg tuh..

    d tawau aku ada jmpa jimny 4ag turbo..
    avatar

    Post on 9/11/2009, 8:04 am by boy4509

    cni tuaran pun ada
    avatar

    Post on 25/11/2009, 10:23 am by bod_supersperm

    dalam mudah ada 4age 4 throttle....pa lagi...140hp

    Post  by Sponsored content


      Current date/time is 22/8/2017, 12:11 pm