SIOLOON FUN CLUB

Please log in or register before viewing the unlimited contents of this forum.
Thank you for visiting our website.

by aLFFiaN.

SIOLOON FC on Facebook
LIKE or UNLIKE

    4A-GE

    Share

    ProjectD
    ADMINISTRATOR
    ADMINISTRATOR

    Male
    Countries/State : Sabah
    Age : 28
    location : Kk-Keningau-Beaufort-Kuching
    Tag ID: : SFC02081
    Points : 9070
    Reputation : 10
    Number of posts : 6723
    20122007

    http://i38.servimg.com/u/f3 4A-GE

    Post by ProjectD

    kita crita2 ttg 4AGE dcni...sapa2 ada info kongsi2 lah bersama......thanx..
    Share this post on: Excite BookmarksDiggRedditDel.icio.usGoogleLiveSlashdotNetscapeTechnoratiStumbleUponNewsvineFurlYahooSmarking

    avatar

    Post on 2/4/2010, 6:54 am by sherald

    mau mnta tlong sama pkar 4age ba..
    pandai mis2 ba ni enjin tme race mnyak...

    Post on 2/4/2010, 4:41 pm by wan9089

    mane boleh dpt 4age plug sorok punye cable plug..kalau bleh nk yg ori punye..carbon
    avatar

    Post on 3/4/2010, 5:26 pm by Skyz

    CaRiNa BoY wrote:ya kali kan..mau minta pakai tobo da ni..hahahaha
    Bro x payah la masuk turbo masuk ja terus 1JZ
    avatar

    Post on 5/4/2010, 6:44 am by bod_supersperm

    ProjectD wrote:mna jual tu extansion ar...?
    ekstenyen apa?adapter plate kha?
    avatar

    Post on 6/4/2010, 3:19 am by bod_supersperm

    mis mis means semput?atau mati engine?miss fire?
    avatar

    Post on 6/4/2010, 6:59 am by Nieto

    mis ni susah mahu main hentam di forum, kena fizikal check tu engine, banyak barang boleh buat miss.
    avatar

    Post on 6/4/2010, 11:08 am by bod_supersperm

    ya ya..tu la kena tanya banyak ni...mis mis ni yang banyak perbezaan diagnosis ni..ada sebab api, mixture, plugs etc....tu la itu.....sabar yek..sya pun mis mis juga...tapi macam sya tau kenapa...

    Post on 6/4/2010, 11:48 am by ProjectD

    kadang sensor trotel rusak bikin mis jugak...
    avatar

    Post on 8/4/2010, 11:34 pm by Kaizokudankaiser

    boss aku baru jak masuk sioloon ni. Aku pening kepala sudah ni mau cari carburator enjin kereta ku. Aku pakai Corona AT151 enjin 4a. Carb ku rosak. Overflow sama tidak boleh start. Pening ni mau cari carburator yang ngam.

    Post on 9/4/2010, 7:34 pm by mad4toy

    wan9089 wrote:Salam Sume,,nk tumpng tnya,,kalau 4age 16v pkai gearbox blacktop gear6 boleh x??

    kalau application gear depan (FWD) ok, tapi kalau gear belakang (RWD) tak boleh
    avatar

    Post on 14/4/2010, 6:06 am by ikankalui

    Idoppp 4age
    avatar

    Post on 15/4/2010, 3:37 am by bod_supersperm

    Kaizokudankaiser wrote:boss aku baru jak masuk sioloon ni. Aku pening kepala sudah ni mau cari carburator enjin kereta ku. Aku pakai Corona AT151 enjin 4a. Carb ku rosak. Overflow sama tidak boleh start. Pening ni mau cari carburator yang ngam.
    pakai 4throttle..mantaps tu..
    avatar

    Post on 15/4/2010, 11:41 am by Skyz

    bod_supersperm wrote:
    Kaizokudankaiser wrote:boss aku baru jak masuk sioloon ni. Aku pening kepala sudah ni mau cari carburator enjin kereta ku. Aku pakai Corona AT151 enjin 4a. Carb ku rosak. Overflow sama tidak boleh start. Pening ni mau cari carburator yang ngam.
    pakai 4throttle..mantaps tu..
    bod ada cadangan ka pa gearbox yg sesuai masuk 1G selain gearbox ori 1G sa mau cari manual punya ba ni, skrg pakai auto..teda mainan Cool Cool bagi cadangan sikit bod??tulung2 luk org susah.. Cool
    avatar

    Post on 16/4/2010, 10:55 am by bod_supersperm

    member aku ada pakai lain dari yang lain..nti aku tya dia..huhu...rilek ko dulu..
    avatar

    Post on 16/4/2010, 11:03 am by Skyz

    bod_supersperm wrote:member aku ada pakai lain dari yang lain..nti aku tya dia..huhu...rilek ko dulu..
    ok ba bod kalau ko.. cheers
    avatar

    Post on 4/5/2010, 2:51 am by bod_supersperm

    berabis aku post dalam Request Part...lum ada org reply..hehe
    ni aku mau tya ni kat sini

    siapa tau tmpat bagus bikin adapter plate?engine aku 4AGE 16V blok non TVIS (sorok)..
    aku ada 4throttle System from SVT 20V 4age...so, kena ada adapter yg sesuai match..

    ada tempat engineering yg bagus/pandai/cun/murah?siapa ada info..tell me...hehe..
    avatar

    Post on 12/5/2010, 7:10 am by bod_supersperm

    bump!!
    avatar

    Post on 7/6/2010, 3:46 am by bod_supersperm

    siapa ada jual Distrubutor coil 4AGZE?
    avatar

    Post on 22/6/2010, 1:40 pm by bod_supersperm

    kalau siapa ada engine 4age 20v,blacktop..kasitau...
    avatar

    Post on 23/6/2010, 2:35 pm by MyDeCeMb3r_09

    ko maw pasang ka d kereta ko bod...mampat la klu macam tuh..huhuhu...
    avatar

    Post on 25/6/2010, 2:43 am by bod_supersperm

    huahaha..tidak juga mampat sangat tu..
    avatar

    Post on 29/12/2010, 5:21 am by jojo1234

    susah cari tu part by part. ada tapi lama la....kena rajin cari.

    bro minta advice skit, kalau exzos asap banyak betul. apa masalah? enjin compression kuat tada masalah. saya agak valve seal tu ada bocor kali.

    Post on 12/1/2011, 9:27 pm by mr.blacktop

    askum bro...aku pakai enjin 4a-ge blacktop20v...so target petama aku ne..kn mencari ya punya throttle...any1 here bro2 brunei ane tau dmana ada jual trumpet dbrunei ane?lalah dah ku mencari..ndapun kalau membuat dmachineshop brapa?tq

    Post on 16/1/2011, 9:01 am by mr.blacktop

    cuba check lu punya fuelregultor..maybe tak ckup minyak kot...ataupun plug...
    avatar

    Post on 18/1/2011, 8:01 am by witchblade

    klu piston pecah pun..miss2 jg tu.. kdg2 head gasket putus/head bengkok pun miss jg.. klu enjin ko ada turbo, pakai tu injector 4a-gze pun cun suda... klu pki yg biasa, pun miss2 jg..

    Post  by Sponsored content


      Current date/time is 22/8/2017, 12:12 pm