SIOLOON FUN CLUB

Please log in or register before viewing the unlimited contents of this forum.
Thank you for visiting our website.

by aLFFiaN.

SIOLOON FC on Facebook
LIKE or UNLIKE

    4G9x Mitsubishi

    Share

    ProjectD
    ADMINISTRATOR
    ADMINISTRATOR

    Male
    Countries/State : Sabah
    Age : 28
    location : Kk-Keningau-Beaufort-Kuching
    Tag ID: : SFC02081
    Points : 8952
    Reputation : 10
    Number of posts : 6723
    05012008

    http://i38.servimg.com/u/f3 Re: 4G9x Mitsubishi

    Post by ProjectD









    Antara variasi 4G91..
    Share this post on: Excite BookmarksDiggRedditDel.icio.usGoogleLiveSlashdotNetscapeTechnoratiStumbleUponNewsvineFurlYahooSmarking

    avatar

    Post on 5/1/2008, 5:58 am by ^TeRRoRiSTz^


    4g91 kacuk 4g93 bleh dapat 140++ bhp.. huhuhuhu my friend car..
    avatar

    Post on 5/1/2008, 6:06 am by ^TeRRoRiSTz^

    Borrow picture from www.spoc.com.my



    4g93P our sponser w/shop.. MAG develompent..

    Mivec - MAG Development

    Dyno Result
    avatar

    Post on 5/1/2008, 1:55 pm by Nieto

    engine kita ini perlu kacuk kacu baru power, injector 4G93 la, kahwin semua baru boleh!!

    Hairan juga satria Kuning itu tiada airflow sensor??
    avatar

    Post on 5/1/2008, 1:58 pm by Nieto

    kena set balik ECU haha. Di mana ada jual plug cable yang lebih besar? puas aku cari~

    Post on 5/1/2008, 2:00 pm by ProjectD

    mcm susah jg maw cari tuh...lebih baik ambil trus NGK brand...
    avatar

    Post on 5/1/2008, 2:01 pm by Nieto

    branded kah, brand biasa pun mahu, asal lebih besar haha!!
    avatar

    Post on 5/1/2008, 3:07 pm by vip_user

    satria kuning nie mcm tukar system..
    itu sebab teda sudah airflow sensor nya..
    avatar

    Post on 6/1/2008, 2:44 pm by mantan73

    power ni satria kuning, 4g91 kacuk 93? Boleh ka? Apa yg d kacuk2 tu?
    avatar

    Post on 6/1/2008, 2:59 pm by Nieto

    itu satria kuning radiator kecil, tak macam radiator kita besar, macam 1.6 punya. 93 boleh kacuk, trottle, injection, extractor.... tak tahu sudah haha

    Post on 6/1/2008, 3:11 pm by ProjectD

    trotel pntg hehehehehhe..kick neh...kawin trus piston,jgn alang2....
    avatar

    Post on 6/1/2008, 4:12 pm by mantan73

    minta pndpt kwn2 dlm ni, sia pkai 4g91 kat iswara, selain nak psng turbo, ada x cara lain utk tambah perfomance enjin ni? Kalau psng adjustable cam pulley je blh tambah pick up x?
    avatar

    Post on 6/1/2008, 4:30 pm by rizal

    kacau cam, cepat naik rpm n meter...
    avatar

    Post on 6/1/2008, 4:38 pm by Nieto

    pasang turbo, piston pun kena tukar, kalau tidak turbo tak boleh tarik tinggi
    avatar

    Post on 6/1/2008, 4:41 pm by mantan73

    kacau cam? mcmana tu? tukar cam ka?
    avatar

    Post on 6/1/2008, 4:43 pm by mantan73

    adjustable campulley tu apa fungsinya?
    avatar

    Post on 6/1/2008, 5:55 pm by te37

    itu steady pya brg..bleh adjust valve masuk kluar..capat pya ka lmbt ka..ngam ka 2 ProjectD..? What a Face

    Post on 6/1/2008, 6:34 pm by ProjectD

    mantan73 upload dulu gmbar injin ko bah.....
    avatar

    Post on 7/1/2008, 4:15 am by te37

    adjustable cam pulley pun nyaman sdh..safc ka lgi..
    avatar

    Post on 7/1/2008, 5:24 am by Nieto

    kalau auto lagi, safc memang beri banyak effect!!

    Post on 7/1/2008, 5:26 am by ProjectD

    piston tukar....1.8 pnya...alang2 ambil injin ampai 1.8...nozel suma ikut..comp box..mcm2 g lah...

    ko guna gearbox apa?auto?manual?manual kawin magma?
    avatar

    Post on 7/1/2008, 5:30 am by Nieto

    huhu, project D, siapa kau tanya?? tak ada type nama, nanti orang confuse~

    Post on 7/1/2008, 5:36 am by ProjectD

    heheh,c mantan73 bha...

    Post on 9/1/2008, 12:07 pm by ProjectD



    wajah 4G93T......nyamannnn...

    Post on 9/1/2008, 12:47 pm by ProjectD








    Antara Family2 4G9x....

    Post  by Sponsored content


      Current date/time is 24/6/2017, 8:06 am