SIOLOON FUN CLUB

Please log in or register before viewing the unlimited contents of this forum.
Thank you for visiting our website.

by aLFFiaN.

SIOLOON FC on Facebook
LIKE or UNLIKE

    4G9x Mitsubishi

    Share

    ProjectD
    ADMINISTRATOR
    ADMINISTRATOR

    Male
    Countries/State : Sabah
    Age : 28
    location : Kk-Keningau-Beaufort-Kuching
    Tag ID: : SFC02081
    Points : 8950
    Reputation : 10
    Number of posts : 6723
    05012008

    http://i38.servimg.com/u/f3 Re: 4G9x Mitsubishi

    Post by ProjectD









    Antara variasi 4G91..
    Share this post on: Excite BookmarksDiggRedditDel.icio.usGoogleLiveSlashdotNetscapeTechnoratiStumbleUponNewsvineFurlYahooSmarking

    avatar

    Post on 5/7/2008, 7:06 am by ^TeRRoRiSTz^

    Wait for myfriend project car... MIVEC TURBO.. huhuhuhu
    avatar

    Post on 5/7/2008, 7:07 am by Ujang87

    Wei..!!mantaps 2 dashboard oh..klau halfcut sa bleh masukkah?i mean 4g91 sa punya dashboard?? Suspect
    avatar

    Post on 5/7/2008, 7:15 am by ^TeRRoRiSTz^

    Ujang87 wrote:Wei..!!mantaps 2 dashboard oh..klau halfcut sa bleh masukkah?i mean 4g91 sa punya dashboard?? Suspect

    buleh masuk bro.. tapi kene adjust & potong certain2 part...

    Post on 5/7/2008, 8:27 am by ProjectD

    aku sudah tgk..dpt masuk nie bro....mmg mau yg teror buat...lau x cun bengkok2la tu desbot.....best oo dpt guna ekon digital...

    Post on 5/7/2008, 8:28 am by ProjectD

    ^TeRRoRiSTz^ wrote:Wait for myfriend project car... MIVEC TURBO.. huhuhuhu

    xda halangan jadi jua tu bro...
    avatar

    Post on 5/7/2008, 10:07 am by Nieto

    ProjectD wrote:aku sudah tgk..dpt masuk nie bro....mmg mau yg teror buat...lau x cun bengkok2la tu desbot.....best oo dpt guna ekon digital...

    aircond digital terus, hahaha
    avatar

    Post on 5/7/2008, 12:14 pm by kymc_024

    ala sama ja fungsi aircond digital tau tak..sejuk jiga pun tu bro...kalau rosak lagi payah mau cari lain..bukan senang mau dapat tp kalau yg menual belambak...
    avatar

    Post on 5/7/2008, 4:32 pm by Nieto

    kalau rosak, boleh ganti analog yang biasa punya.

    saya angkat 4g91 halfcut, aircond pun besar punya. saya selalu maintain 26c cukup sejuk sudah. kalau tekan butang maxcool, mengigil saya dalam kereta.

    Post on 6/7/2008, 4:58 am by ProjectD

    lawa bah bro kalau digital..walaupun fungsinya sama... Very Happy desbot pun lawa,meter pun lawa..jau beza dari ori wira..
    avatar

    Post on 6/7/2008, 5:27 am by Nieto

    itu digital kalau kasi 30c, panas itu aircond. meter x cukup lawa, 180kmh saja, kalau projectD atau blugu, mana cukup kan?
    avatar

    Post on 6/7/2008, 5:43 am by ^TeRRoRiSTz^

    Nieto wrote:itu digital kalau kasi 30c, panas itu aircond. meter x cukup lawa, 180kmh saja, kalau projectD atau blugu, mana cukup kan?

    JDM maaa... hehehehehe
    avatar

    Post on 6/7/2008, 7:38 am by Nieto

    blugu sama project D perlu meter macam satria GTI baru boleh, wakakaka!! 4G9x mereka x boleh support max 180kmh, kena 260kmh.... kalau tidak itu cable speedometer selalu putus
    avatar

    Post on 6/7/2008, 9:13 am by blugu

    Nieto wrote:blugu sama project D perlu meter macam satria GTI baru boleh, wakakaka!! 4G9x mereka x boleh support max 180kmh, kena 260kmh.... kalau tidak itu cable speedometer selalu putus

    Muahaha... jalan disini tidak rata dan panjang mcm di semenanjung... tetapi gasak sajalah dengan apa yg ada, huhu... walaubagaimanapun, berhati-hati dijalan raya, jangan menyusahkan org lain dgn pemanduan yang merbahaya.... peace! What a Face

    Post on 8/7/2008, 2:33 am by ProjectD

    JDM meter ttp pujaan hati bah nieto dr yg ble read sampai 260kmh tu ekekeke Very Happy
    avatar

    Post on 8/7/2008, 4:11 am by Ujang87

    ^TeRRoRiSTz^ wrote:
    Ujang87 wrote:Wei..!!mantaps 2 dashboard oh..klau halfcut sa bleh masukkah?i mean 4g91 sa punya dashboard?? Suspect

    buleh masuk bro.. tapi kene adjust & potong certain2 part...
    Malangnya xada lg sa jumpa org yg expert buat ni brg chip..adei cry
    avatar

    Post on 11/7/2008, 4:00 am by te37

    Ujang87 wrote:
    ^TeRRoRiSTz^ wrote:
    Ujang87 wrote:Wei..!!mantaps 2 dashboard oh..klau halfcut sa bleh masukkah?i mean 4g91 sa punya dashboard?? Suspect

    buleh masuk bro.. tapi kene adjust & potong certain2 part...
    Malangnya xada lg sa jumpa org yg expert buat ni brg chip..adei cry

    ada bha tu bro yg xpert, cua ko tya cip2 d sini..hehehe..
    avatar

    Post on 15/7/2008, 9:42 pm by blugu

    4G91 kahwin head dgn 93.... bleh tapau MIVEC



    4g91 block with 4g93 head.. wiring n ecu 4g91....


    Pengguna 4G91... tips dah ada, tapi tidak tau samada ini cuma gimik atau sebaliknya....
    avatar

    Post on 16/7/2008, 2:55 am by blugu

    Got this video in YouTube, a mitsubishi colt can do 185kph in 3rd gear...

    "This is a lil vid of my colt doin 185 in 3rd gear from the m50 toll.I spin trough alot of first and watch it in second,slippery..."

    Post on 16/7/2008, 3:04 am by RBN76

    mati punya cepat naik....rpm suda red line oooo...cuba kalau 5th gear...patah jarum speed meter dia tu...
    avatar

    Post on 16/7/2008, 10:47 am by te37

    huhuhuhu..baru 3rd gear..
    avatar

    Post on 16/7/2008, 1:07 pm by blugu

    2nd gear dia mcm tipu oo... cuba perhatikan semasa dia tukar 2nd gear...
    avatar

    Post on 16/7/2008, 2:09 pm by Nieto

    kalaulah engine saya macam nie ah, habis saya tapau toyota, wakaka!!
    avatar

    Post on 16/7/2008, 2:24 pm by blugu

    Nieto wrote:kalaulah engine saya macam nie ah, habis saya tapau toyota, wakaka!!

    haha... lagi senang... ko cari saja head 1.8 DOHC... wiring pakai balik.... komfom!! kreta sy pun ko tapau!!! respek

    Post on 16/7/2008, 3:04 pm by ProjectD

    Nieto wrote:kalaulah engine saya macam nie ah, habis saya tapau toyota, wakaka!!

    jgn khuatir bah bro..4G91 engine bukan ayam punya... Very Happy
    avatar

    Post on 16/7/2008, 4:47 pm by te37

    ProjectD wrote:
    Nieto wrote:kalaulah engine saya macam nie ah, habis saya tapau toyota, wakaka!!

    jgn khuatir bah bro..4G91 engine bukan ayam punya... Very Happy

    4g91 bleh lari jauh lagi cip..haha..

    Post  by Sponsored content


      Current date/time is 23/6/2017, 11:34 pm