SIOLOON FUN CLUB

Please log in or register before viewing the unlimited contents of this forum.
Thank you for visiting our website.

by aLFFiaN.

SIOLOON FC on Facebook
LIKE or UNLIKE

    apa pulak masalah klu ada bunyi kapal?

    Share
    avatar
    tony84
    CONTRIBUTOR
    CONTRIBUTOR

    Male
    Countries/State : Sabah
    Age : 33
    location : org twu/stay d kgu/jln2 d kk
    Tag ID: : SFC 02317
    Points : 7900
    Reputation : 9
    Number of posts : 1300
    01042008

    http://i38.servimg.com/u/f3 apa pulak masalah klu ada bunyi kapal?

    Post by tony84

    ada sapa2 bule tunjuk cara wiring sound sistem kasi hilang bunyi kapal?
    Share this post on: diggdeliciousredditstumbleuponslashdotyahoogooglelive

    avatar

    Post on 20/3/2009, 2:55 pm by Danix

    under18crew wrote:
    Danix wrote:ya..apa yg di atas nyatakan..

    http://www.caraudiohelp.com/how_to_install_a_car_amp/how_to_install_a_car_amp.htm

    npa ngan itu bro?

    kau scroll di bawah geng..ada gambar plan untuk susun wiring tu boss..
    avatar

    Post on 24/3/2009, 6:51 am by under18crew

    owh mksud ko,ko mau kongsi2 ttg wiring..
    avatar

    Post on 24/3/2009, 8:37 am by napster

    klu gitu aku pun mau kongsi la...

    http://www.the12volt.com/

    bes fren aku bg ni... cWal...


    Last edited by napster on 24/3/2009, 4:39 pm; edited 1 time in total
    avatar

    Post on 24/3/2009, 11:41 am by under18crew

    tp sni topik bkn untuk kongsi2..hihi..cuba buka topic baru..
    avatar

    Post on 19/8/2009, 4:12 pm by SEPANA

    kepada sifu2 semua...kalau sambung cebal nagitif dari batry terus pe amp ok ka????
    avatar

    Post on 19/8/2009, 4:41 pm by napster

    SEPANA wrote:kepada sifu2 semua...kalau sambung cebal nagitif dari batry terus pe amp ok ka????

    blh... kalau mo tarik cabel negatif utk power amp pun blh... tp wayar mst sama panjang...
    avatar

    Post on 19/8/2009, 4:44 pm by taktahu

    wayar mesti sama panjang... susa susa kasi sot body ja... jimat.... ekekek
    avatar

    Post on 20/8/2009, 1:36 pm by SEPANA

    taktahu wrote:wayar mesti sama panjang... susa susa kasi sot body ja... jimat.... ekekek

    oh...macam 2....jd mok jimat kena kikis cat la skit bagi sot body...lau mci lg bunyi cam kapal???
    avatar

    Post on 20/8/2009, 7:38 pm by taktahu

    yup.. mmg mo kikis sikit d body.... guna klip yang bulat tu... tapi kalau masi bunyi cuba cek wirering player... bahagian ground wire.. selalunya itula masalah dia... kalau masih bunyi juga... mybe player ada masalah suda... Wink
    avatar

    Post on 21/8/2009, 8:31 pm by finalazy84

    ya btul 2...sa baru psng preamp trus macam 2...rupanya sa screw ground wire dri payer p 2 preamp tlmpau kuat smpai mo putus 2 wire What a Face

    wa ini topic masih on smpai gini lama owh...hehe
    avatar

    Post on 27/8/2009, 11:53 am by STELLAR SEMPORNA

    tony84 wrote:ada sapa2 bule tunjuk cara wiring sound sistem kasi hilang bunyi kapal?

    Hello bro sory coz saya lambat posting kat cni...bru dpt free time ne.. Bunyi kapal 2 ialah interference... xpyah buat byk bnda... cara nal kasi hilang bunyi dia adalah dgn cara...wayar preamp tu..tarikkan dia sati ground wire..dan masukkan pada bdan jak.. di preamp dan sambungan ke powe amp..buat semua macam 2.. gerenti 100% hilang bunyi 2... have nice day... Very Happy Very Happy Very Happy Very Happy
    avatar

    Post on 31/8/2009, 6:27 am by under18crew

    iya..sllunya mmg mslah ground lh 2..sllu bla org pasang pre amp ja mncul masalah 2..tarik wayar ground p body..

    Post on 10/4/2010, 8:17 am by pPTY

    salam....nak tnya...aku da pasang speaker pintu,speaker belakang,tweeter,amp,and pre amp...n boleh pasang jew,,permulaan cam bunyi current berjalan,memg cm gitu ke??n aku ase nk tmbh woofer semalam tp x ckup bjet....tp nk mintak pndangan ape yg perlu ditambah dan dibuang???

    Post on 31/10/2011, 5:44 pm by rydz

    samalah masalah sound kita ni... tp sa hilang sda tu bunyi... sa wiring blik. masalah ground 2....
    avatar

    Post on 8/8/2012, 12:06 pm by Afiq ebrahim

    Try this,,,macam aku buat kat player ku,,,, Belitkan or lilit kan wayar yang telah dibuang penebat nya pada output RCA,,,Than,,,ground kan ke mana2 ground yang berdekatan,,,seperti skru yang ada pada cassing player,,,,cuba,,jgn x cuba,,, fight

    Post  by Sponsored content


      Current date/time is 23/4/2018, 10:36 am