SIOLOON FUN CLUB

Please log in or register before viewing the unlimited contents of this forum.
Thank you for visiting our website.

by aLFFiaN.

SIOLOON FC on Facebook
LIKE or UNLIKE

    upgrade kancil 660 ke piston besar

    Share
    avatar
    AzlanPerak
    FRESHIE
    FRESHIE

    Male
    Age : 34
    location : Taiping
    Points : 6782
    Reputation : 0
    Number of posts : 31
    13042008

    http://i38.servimg.com/u/f3 upgrade kancil 660 ke piston besar

    Post by AzlanPerak

    Very Happy semekom bro sekalian mintak tlg beri idea n jawapan yek
    piston kancil 660 brapa mm and 850 brapa mm? boleh ker block 660 masuk piston L2 or kelisa/kenari kena korek oversaiz ker?
    Share this post on: Excite BookmarksDiggRedditDel.icio.usGoogleLiveSlashdotNetscapeTechnoratiStumbleUponNewsvineFurlYahooSmarking

    avatar

    Post on 13/4/2008, 9:34 am by pioneer_syntium

    bawah 68mm, kalau ko pakai piston L2 pon 68mm jadi low compression plak x pasal2 naik bukit gear 2 wakakakak, alang2 ko pakai piston saga 1.3 high compression kuat doh blok kasi rebore sama dia Laughing

    Post on 13/4/2008, 1:48 pm by drakult

    klu NA boleh kh nie..hehee 8)
    avatar

    Post on 14/4/2008, 10:20 am by AzlanPerak

    so mcm mana ek. aku nyer keta 660 ingat nak upgrade ke piston 850. so kowang ada idea tak? mana 1 bagus nak kasi pick up skit ngn laju jer skit
    avatar

    Post on 14/4/2008, 1:23 pm by pjan254

    paki la piston 1.3saga.. conform cun.. ble tahan strting dia bro..da kwn pakai
    avatar

    Post on 15/4/2008, 5:27 am by AzlanPerak

    wah semua kasi cadangan bubuh piston saga 1.3 ajer. block 660 ni leh ker nak rebore masuk piston saga 1.3. piston 1.3 brapa mm? piston L2 bukan ker dah besar mcm mana leh jadi low compression . leh explain tak tk beberapa paham arr
    avatar

    Post on 15/4/2008, 6:26 am by blugu

    Try pakai piston toyota 2E
    avatar

    Post on 15/4/2008, 12:03 pm by AzlanPerak

    piston saga 1.3 brapa mm? klu masuk saga 1.3 ada risiko tak?
    avatar

    Post on 15/4/2008, 12:14 pm by aLFFiaN

    cuba pakai piston avanza.. dengar member sioloon ada buat modify macam ni.. refer dengan mercizwa ( guna piston avanza utk kancil dia )
    avatar

    Post on 15/4/2008, 7:47 pm by lentugi

    piston saga 73mm kali??? Suspect
    kalau salah tolong betulkan Very Happy
    avatar

    Post on 16/4/2008, 5:38 am by pioneer_syntium

    1. nak gila kuasa btl2 boost gila2 pakai piston 2E.
    2. kalau target boost max 1.5 bar pakai piston saga 1.3 x boleh lebih boost ok nti kebaboom piston sebab piston saga hi compression.

    YANG PENTING

    Minyak kena cukup baru selamat Laughing
    avatar

    Post on 16/4/2008, 12:12 pm by AzlanPerak

    minyak kena cukup baru selamat tu mcm mana bro.
    piston saga 1.3 ada risiko tak klu masuk kt block 660?
    setting dia mcm mana? siapa yg biasa buat tlg kasi idea yek
    avatar

    Post on 17/4/2008, 7:05 am by pioneer_syntium

    ade member aku area gombak, piston saga 1.3cc blok 660cc mmg kena rebore, tebo td04 kacuk bontot rhb31, dia boost 1.2 bar jak utk jln2, pomen dia bagitau max boost 1.5 bar bagi piston hi compression ni, walaupon dia boost rendah tapi piston sdh hi compression.
    avatar

    Post on 17/4/2008, 9:56 am by AzlanPerak

    aiyoo... aku tak main tebo mcm mana tu. keta standat jer 660 just nak upgrade piston ker nak kasi laju mcm 850 ajer
    avatar

    Post on 19/4/2008, 4:02 am by te37

    piston saga 1.3..mmg kaw2 masuk blok 660..tapi tiada menahan itu asap putih klu tlampau chommm chommm...rajin2 mo tukar piston ring...silap2 pecah piston pun ada..
    avatar

    Post on 23/4/2008, 7:23 am by AzlanPerak

    aiyoo tamau la gitu. klu msk piston 850 or kelisa/kenari ok tak? ada apa2 komen untuk kancil standad

    Post on 23/4/2008, 8:45 am by codeng

    ada kawan guna blok 850 masuk piston kelisa, bule tahan jg pickup...
    bulela utk kegunaan harian... Very Happy
    cuma janla boost tinggi...paling cun 1.0bar ja...
    avatar

    Post on 23/4/2008, 8:01 pm by yankee_november

    kalau x silap...piston 850 legi kecik dari 660....tapi con rod 850 lagi panjang dari 660...tu pun kalau x silap laa......kalau mo NA 660 xtau la macamana tapi kalau 850 aku tau skit≤ laa....bley fight≤ 1000cc...hehehehe
    avatar

    Post on 24/4/2008, 7:32 am by AzlanPerak

    blok 850 kecik skit ker? abis klu blok 660 bleh ke nak masuk piston kelisa ngn boost 1.0 bar
    avatar

    Post on 24/4/2008, 7:39 am by lentugi

    AzlanPerak wrote:blok 850 kecik skit ker? abis klu blok 660 bleh ke nak masuk piston kelisa ngn boost 1.0 bar

    bukan blok bro..tapi piston..piston 660 lebih besar dari piston 850
    avatar

    Post on 24/4/2008, 7:54 am by AzlanPerak

    so klu standad 660 piston nya lagi besar dari 850? mcm mana 850 leh lagi laju yek. macam mana nak kasi laju enjin 660
    avatar

    Post on 24/4/2008, 11:38 am by yankee_november

    850 laju pasal conrod panjang...tu la pasal tarik panjang......piston kelisa bley juga kalau x silap low comp laa trus...
    avatar

    Post on 25/4/2008, 5:03 am by AzlanPerak

    so kalau 660 yg con pendek ni piston apa yang sesuai nak bubuh kat block 660 yek
    avatar

    Post on 25/4/2008, 6:18 am by yankee_november

    dengar crita 2e

    Post on 25/4/2008, 6:22 am by RBN76

    ambil ja enjin kelisa atau kenari...pick up mesti zoooom...standard lagi bagus.inda payah service turbo.

    Post  by Sponsored content


      Current date/time is 26/7/2017, 3:39 pm