SIOLOON FUN CLUB

Please log in or register before viewing the unlimited contents of this forum.
Thank you for visiting our website.

by aLFFiaN.

SIOLOON FC on Facebook
LIKE or UNLIKE

    upgrade kancil 660 ke piston besar

    Share
    avatar
    AzlanPerak
    FRESHIE
    FRESHIE

    Male
    Age : 35
    location : Taiping
    Points : 6834
    Reputation : 0
    Number of posts : 31
    13042008

    http://i38.servimg.com/u/f3 upgrade kancil 660 ke piston besar

    Post by AzlanPerak

    Very Happy semekom bro sekalian mintak tlg beri idea n jawapan yek
    piston kancil 660 brapa mm and 850 brapa mm? boleh ker block 660 masuk piston L2 or kelisa/kenari kena korek oversaiz ker?
    Share this post on: Excite BookmarksDiggRedditDel.icio.usGoogleLiveSlashdotNetscapeTechnoratiStumbleUponNewsvineFurlYahooSmarking

    avatar

    Post on 25/4/2008, 12:00 pm by AzlanPerak

    ingat mcm itu juga tp susah bro mau register casis kacau

    Post on 26/4/2008, 8:14 am by codeng

    ndapayah rgister bro...
    klu tukar blok 660 ke 850 kena registerla....
    tp klu staring. xpayahla... Very Happy
    avatar

    Post on 1/5/2008, 9:25 am by yankee_november

    ya betul tu...staring x payah...hehehehe 8)
    avatar

    Post on 2/5/2008, 10:31 am by Alaninside

    staring macam mana bah tidak ku tahu

    Post on 2/5/2008, 12:16 pm by ProjectD

    staring nda payah reg lah..men koboi saja...guna conrod n cranksap 850...

    Post on 3/5/2008, 4:15 am by codeng

    Alaninside wrote:staring macam mana bah tidak ku tahu
    staring = hero
    staring = berani mati, brani tanggung, sign mati, koboi....(reda je)... What a Face
    avatar

    Post on 11/6/2009, 7:07 pm by Lockon

    helo..sy nak mnta pndpt..kancil 660 msuk toyol distributor 850 blh up pick up ka??tkr piston 2e g 660 blh up pwr??boost smpi brapa ya??
    avatar

    Post on 13/6/2009, 4:36 pm by matnoor

    660 pakai contack point..850 pakai dstributor elektronik...660 tkr p dstribtor 850 pnya timing stabil, top speed silap≤ boleh 140++ kalau setting cun, kalau cun la, tp mmg best bila di tukar..masuk piston 2e n/a pnya..mmg pun up power sbab cc meningkat..2e 73mm ka atau 72mm saiz dia..paling best piston saga 71mm...2e besar oo mo rebore...minyak mesti cukup supply..

    Post on 14/6/2009, 8:27 am by kelisa_hitachi

    blok 660 leh je masuk piston kelisa...actually piston kelisa ni d kategorikan low comp tapi kalu masuk d NA 660 block kena rebore la cket...
    xde masalah laaa..
    avatar

    Post on 14/6/2009, 3:03 pm by Arioz

    klau blok 850 mmg caw2 men N/A pling bgus men piston saga hi cmprssion pnya tpi sendri mau pham larr dya pnya risiko..hahahaha...org baru nei geng men kancil N/A jagk tpi mcsi stendet kilang larr...hahahah
    avatar

    Post on 15/6/2009, 3:53 am by Lockon

    piston saga high compress ker?apa beza bla pki dgn 2e tu dgn piston saga?mc bru lg men kancil ni Very Happy
    avatar

    Post on 16/6/2009, 5:29 pm by pioneer_syntium

    tgk bentuk pisten juga, ada kawah low compression, kalau pisten timbul itu hi compression.
    avatar

    Post on 16/6/2009, 6:09 pm by SaM@kaNCh

    ni nak tanya kalau potong blok 660 tu apa kelebihan n kekurangan erkk?? power up atu mcmna?
    hihi
    avatar

    Post on 16/6/2009, 6:18 pm by pioneer_syntium

    potong blok? maksud ko rebore ka bro? kalau rebore selalu utk masuk pisten besar, bila sdh besar cc pon akan naik sama dgn horsepower pon naik jugala...
    avatar

    Post on 16/6/2009, 7:46 pm by Lockon

    klu da pki piston 2e kat 660,siap2 setting smpi 1.0 boleh ka bro??klu psg dlm 850 macam mn pla ek??
    avatar

    Post on 17/6/2009, 5:06 pm by SaM@kaNCh

    yup,.tp bla da rebore gna piston asal 660 juga blh ka tu arh bro?
    mksd sy ada masalah ka tu nanti...
    ataupn mmg klo da rebore piston asal 660 tu x blh pkai da? Sad

    Post on 20/6/2009, 6:16 pm by kelisa_hitachi

    kalu ko da rebore mesti pakai piston besar...kalu nak pakai piston kecil juga kena la pakai liner balik...atau bgus jgn rebore blok ja...
    besa tujuan rebore ni nak up hp...tapi kebburukan dia enjin cpt cket panas sal blok ko makin nipis...jln rata mmg la kick tapi bila da naik bukit sana la ko tau keburukan dia...
    avatar

    Post on 22/6/2009, 10:46 am by SaM@kaNCh

    klo nek bukit tiada powar ka?emM ssh jg mau rebore ni bnyk pula keburukan kn?
    lg bagus tarik 1set l2 enjin kn..okey la bro pa2 pn tq ah..heheh Very Happy

    Post on 22/6/2009, 5:50 pm by kelisa_hitachi

    dari pakai enjin l2 bagus angkat l512 or l6..cun cket...

    Post on 30/11/2009, 9:31 am by Shahrir

    aku kancil 660 ex nk upgrade pinston tapi comfius sikit ade pomen ckap pkai pinston 1.3 wira ade ke beza ke iswara or saga ngn wira? lagi satu ape beza 2e ngn pinston 1.3 saga... help plz

    Post on 4/12/2009, 5:39 am by modh idzam

    nak tanya ni apa perbezaan guna fuelinjek ngan koburetor(kancil)

    Post on 4/12/2009, 5:40 am by modh idzam

    kenapa l5 4 piston tak bleh upgread
    avatar

    Post on 5/12/2009, 1:37 am by zul@LA

    modh idzam wrote:nak tanya ni apa perbezaan guna fuelinjek ngan koburetor(kancil)

    bnyk perbezaan bro,1 dari segi minyak,EFI lebih jimat dari yg kaburetor,2klu mau main tobo EFI lebih senang setting berbanding kaburetor
    avatar

    Post on 11/12/2009, 7:50 am by keba

    AzlanPerak wrote:Very Happy semekom bro sekalian mintak tlg beri idea n jawapan yek
    piston kancil 660 brapa mm and 850 brapa mm? boleh ker block 660 masuk piston L2 or kelisa/kenari kena korek oversaiz ker?

    piston 660 68mm bro..
    tp piston 850 lg kecil..block 660 xboleh masuk piston 850..
    kalau ko nk masuk piston L2, ok juga tp piston L2 low com..nnt semput naik bukit..pickup pn kurang..piston low com utk top speed bleh la..
    kalau ko mau mkn 850, ko tkr distributor elektronik, pakai karburator L2, pakai air filter open pod, pastu masuk piston kelisa(kalau xsilap ak 71mm@72mm), tp plg best masuk piston 2e(72mm) high com..
    kasi korek 4mm lg(max block 660 boleh rebore)..

    ni pn kos dkt 2k bro..
    alang2 ko tkr enjin trus..
    gerenti mkn 850
    avatar

    Post on 11/12/2009, 8:04 am by keba

    pioneer_syntium wrote:bawah 68mm, kalau ko pakai piston L2 pon 68mm jadi low compression pula x pasal2 naik bukit gear 2 wakakakak, alang2 ko pakai piston saga 1.3 high compression kuat doh blok kasi rebore sama dia Laughing

    aku sokong pioneer_system..
    tp kalau da masuk piston saga kat enjin 660turbo,
    mau spare block la kat umah..

    Post  by Sponsored content


      Current date/time is 21/8/2017, 4:48 pm