SIOLOON FUN CLUB

Please log in or register before viewing the unlimited contents of this forum.
Thank you for visiting our website.

by aLFFiaN.

SIOLOON FC on Facebook
LIKE or UNLIKE

    upgrade kancil 660 ke piston besar

    Share
    avatar
    AzlanPerak
    FRESHIE
    FRESHIE

    Male
    Age : 35
    location : Taiping
    Points : 7064
    Reputation : 0
    Number of posts : 31
    13042008

    http://i38.servimg.com/u/f3 upgrade kancil 660 ke piston besar

    Post by AzlanPerak

    Very Happy semekom bro sekalian mintak tlg beri idea n jawapan yek
    piston kancil 660 brapa mm and 850 brapa mm? boleh ker block 660 masuk piston L2 or kelisa/kenari kena korek oversaiz ker?
    Share this post on: diggdeliciousredditstumbleuponslashdotyahoogooglelive

    Post on 4/5/2013, 6:04 am by nik fahmi

    keba wrote:
    nik fahmi wrote:
    keba wrote:
    AzlanPerak wrote:Very Happy semekom bro sekalian mintak tlg beri idea n jawapan yek
    piston kancil 660 brapa mm and 850 brapa mm? boleh ker block 660 masuk piston L2 or kelisa/kenari kena korek oversaiz ker?

    piston 660 68mm bro..
    tp piston 850 lg kecil..block 660 xboleh masuk piston 850..
    kalau ko nk masuk piston L2, ok juga tp piston L2 low com..nnt semput naik bukit..pickup pn kurang..piston low com utk top speed bleh la..
    kalau ko mau mkn 850, ko tkr distributor elektronik, pakai karburator L2, pakai air filter open pod, pastu masuk piston kelisa(kalau xsilap ak 71mm@72mm), tp plg best masuk piston 2e(72mm) high com..
    kasi korek 4mm lg(max block 660 boleh rebore)..

    ni pn kos dkt 2k bro..
    alang2 ko tkr enjin trus..
    gerenti mkn 850

    bro keba,ak nk tnya skit ni klo ak msk piston kelisa yg low-comprssion kt kncil 850 ak yg high compression ni apa jd yer? ada mslh ke nak naik bukit nnti?
    -newbie bru nk bljar.huhu-
    enjin NA pakai low comp, naik bukit pakai gear 1 la jawabny pale

    huhu yeke..nsib baik r tnya ni sbb artu bru nak angkt pinston klisa.hehe thanks bro.. Bagus
    avatar

    Post on 4/5/2013, 5:06 pm by Lockon

    wah lma x msuk forum ni..berkembang suda pula..mau main n/a ka ni?semua tu jawapan suda tu,tinggal bikin lg
    avatar

    Post on 11/5/2013, 9:06 pm by keba

    nik fahmi: kalau nk best, masuk piston kancil 660 dah ckup. blok850+piston660 = 882cc. alang2 up trus head 12v What a Face
    avatar

    Post on 11/5/2013, 9:08 pm by keba

    Lockon wrote:wah lma x msuk forum ni..berkembang suda pula..mau main n/a ka ni?semua tu jawapan suda tu,tinggal bikin lg
    NA dah ckup. hehe. bro, xde ramuan baru utk blok 1.0? piston honda 75mm ok x?
    avatar

    Post on 12/5/2013, 7:36 am by jezzboyz

    75mm? macam sangat2 over jea.. pecah kan blok.. haha
    avatar

    Post on 12/5/2013, 3:49 pm by keba

    jezzboyz wrote:75mm? macam sangat2 over jea.. pecah kan blok.. haha
    blok kelisa ngan piston 75mm tu cun2 bleh masuk. kalau setting tiptop, bleh main 2.5bar. tp xpnah wat lg. baru plan Sad
    avatar

    Post on 13/5/2013, 10:24 am by jezzboyz

    itu kala blok kelisa.. kala blok 660?? waaa. hahaha... hancuhhh... setting 2.5 bar?? main drag memang power tuhhh..

    Post on 22/5/2013, 4:59 pm by joekar

    pioneer_syntium wrote:tgk bentuk pisten juga, ada kawah low compression, kalau pisten timbul itu hi compression.
    piston L2 jenis timbul..tp knp low comp pula?

    Post on 22/5/2013, 5:09 pm by joekar

    nik fahmi wrote:
    keba wrote:
    nik fahmi wrote:
    keba wrote:
    AzlanPerak wrote:Very Happy semekom bro sekalian mintak tlg beri idea n jawapan yek
    piston kancil 660 brapa mm and 850 brapa mm? boleh ker block 660 masuk piston L2 or kelisa/kenari kena korek oversaiz ker?

    piston 660 68mm bro..
    tp piston 850 lg kecil..block 660 xboleh masuk piston 850..
    kalau ko nk masuk piston L2, ok juga tp piston L2 low com..nnt semput naik bukit..pickup pn kurang..piston low com utk top speed bleh la..
    kalau ko mau mkn 850, ko tkr distributor elektronik, pakai karburator L2, pakai air filter open pod, pastu masuk piston kelisa(kalau xsilap ak 71mm@72mm), tp plg best masuk piston 2e(72mm) high com..
    kasi korek 4mm lg(max block 660 boleh rebore)..

    ni pn kos dkt 2k bro..
    alang2 ko tkr enjin trus..
    gerenti mkn 850

    bro keba,ak nk tnya skit ni klo ak msk piston kelisa yg low-comprssion kt kncil 850 ak yg high compression ni apa jd yer? ada mslh ke nak naik bukit nnti?
    -newbie bru nk bljar.huhu-
    enjin NA pakai low comp, naik bukit pakai gear 1 la jawabny pale

    huhu yeke..nsib baik r tnya ni sbb artu bru nak angkt pinston klisa.hehe thanks bro.. Bagus
    senang cita..gini la nik..kau pakai blok 850,connecting dn crankshaft 850,kau rebore masuk piston 660..pakai head 12v..engine tahan..jimat..dn power sikit..

    Post on 29/5/2013, 6:04 am by nik fahmi

    Huhu thanks yer bro keba n bro joeker 4 sharing info.. ;-)
    avatar

    Post on 10/7/2013, 11:00 am by Lockon

    keba wrote:
    Lockon wrote:wah lma x msuk forum ni..berkembang suda pula..mau main n/a ka ni?semua tu jawapan suda tu,tinggal bikin lg
    NA dah ckup. hehe. bro, xde ramuan baru utk blok 1.0? piston honda 75mm ok x?

    hehehe ramuan yg ko ckp tu da kira power tu..mmg ada pakai 75mm + upgrade turbo..hehe aku x mampu 75mm,skg pun ramuan main shaft fin jak

    Post on 11/7/2013, 2:49 am by joekar

    pioneer_syntium wrote:tgk bentuk pisten juga, ada kawah low compression, kalau pisten timbul itu hi compression.
    yaka?tp knp piston
    L2 timbul tp low compress?

    Post on 17/10/2013, 6:54 pm by joekar

    joekar wrote:
    pioneer_syntium wrote:tgk bentuk pisten juga, ada kawah low compression, kalau pisten timbul itu hi compression.
    yaka?tp knp piston
    L2 timbul tp low compress?
    mau na tp knp pakai piston kelisa?kelisa low comp tp knp engine ny power?
    avatar

    Post on 18/10/2013, 4:51 am by jezzboyz

    power sbb cc dah meningkat.. dah jadi 1000cc dah..rambo 
    avatar

    Post on 18/10/2013, 2:16 pm by lee87

    salam otai2... kalau enjin standard L2s turbo maw men boost 1.0 atau 1.2, apa saiz piston yg sesuai??? adakah perlu jugak ganti tukar turbo standard kpada yg besar sikit atau tubro standard boleh jugak men boost 1.0 - 1.2??? kereta saya masi kancil standard karburetor 660cc lagi, pertanyaan ini untuk projek yg akan datang dalam masa terdekat.. Smile insyallah..
    avatar

    Post on 18/10/2013, 3:41 pm by keba

    lee87 wrote:salam otai2... kalau enjin standard L2s turbo maw men boost 1.0 atau 1.2, apa saiz piston yg sesuai??? adakah perlu jugak ganti tukar turbo standard kpada yg besar sikit atau tubro standard boleh jugak men boost 1.0 - 1.2??? kereta saya masi kancil standard karburetor 660cc lagi, pertanyaan ini untuk projek yg akan datang dalam masa terdekat.. Smile insyallah..
    piston std l2s pn bleh 1-1.2bar. max bg piston std l2s 1.5-1.7bar. kalau nk lg kaw, cari piston l2 carburetor turbo. trus up boost 3bar.
    avatar

    Post on 19/10/2013, 4:56 pm by lee87

    keba wrote:
    lee87 wrote:salam otai2... kalau enjin standard L2s turbo maw men boost 1.0 atau 1.2, apa saiz piston yg sesuai??? adakah perlu jugak ganti tukar turbo standard kpada yg besar sikit atau tubro standard boleh jugak men boost 1.0 - 1.2??? kereta saya masi kancil standard karburetor 660cc lagi, pertanyaan ini untuk projek yg akan datang dalam masa terdekat.. Smile insyallah..
    piston std l2s pn bleh 1-1.2bar. max bg piston std l2s 1.5-1.7bar. kalau nk lg kaw, cari piston l2 carburetor turbo. trus up boost 3bar.
    oh okay bro keba... thanx bebanyak bro..  berapa max boost untuk turbo standard L2s bro?
    avatar

    Post on 20/10/2013, 9:11 am by jezzboyz

    keba wrote:
    lee87 wrote:salam otai2... kalau enjin standard L2s turbo maw men boost 1.0 atau 1.2, apa saiz piston yg sesuai??? adakah perlu jugak ganti tukar turbo standard kpada yg besar sikit atau tubro standard boleh jugak men boost 1.0 - 1.2??? kereta saya masi kancil standard karburetor 660cc lagi, pertanyaan ini untuk projek yg akan datang dalam masa terdekat.. Smile insyallah..
    piston std l2s pn bleh 1-1.2bar. max bg piston std l2s 1.5-1.7bar. kalau nk lg kaw, cari piston l2 carburetor turbo. trus up boost 3bar.
    beza ke piston l2 kaburetor ngn injector? apa bezanya? saiznya ke?
    avatar

    Post on 21/10/2013, 11:05 pm by keba

    lee87: utk piston std L2S bleh main smpai 1.7bar. tp turbo std L2S kalau x silap bleh tahan smpai 1.2bar je

    jezzboyz: piston l2 karb kawah lg dalam drp piston l2 efi. tp kena cari piston l2 karb tebo la. bkn l2 karb NA
    avatar

    Post on 27/10/2013, 2:10 pm by lee87

    Oh okay, thanx bebanyak bro keba, oh ya bro keba, sekira nya nak men boost 1 bar jak, perlu ka ganti injector bro atau tambah 1 injector jak atau bole jgk guna injector standard jak??
    avatar

    Post on 28/10/2013, 8:56 am by keba

    lee87: injector std l2s bleh support tdo4-09 1bar (piston 660). tp kalau x ngam, kena up injector jgk.
    avatar

    Post on 28/10/2013, 8:56 am by keba

    lee87: injector std l2s bleh support tdo4-09 1bar (piston 660). tp kalau x ngam, kena up injector jgk.
    avatar

    Post on 28/10/2013, 5:06 pm by lee87

    oh okey2 bro keba... thanx banyak2 ya... Smile 

    Post  by Sponsored content


      Current date/time is 14/12/2017, 9:03 am