SIOLOON FUN CLUB

Please log in or register before viewing the unlimited contents of this forum.
Thank you for visiting our website.

by aLFFiaN.

SIOLOON FC on Facebook
LIKE or UNLIKE

    maw psang surbo..

    Share
    avatar
    vond
    JUNIOR
    JUNIOR

    Male
    Age : 27
    location : sabah (tamparuli-kota kinabalu)
    Tag ID: : SFC 02799
    Points : 7145
    Reputation : 0
    Number of posts : 246
    25042008

    http://i38.servimg.com/u/f3 maw psang surbo..

    Post by vond

    klo viva kena psang surbo ok jg ka ?
    sy kira2 maw psang ba ni.
    tp mo mnta pndpt korg lu..
    Share this post on: diggdeliciousredditstumbleuponslashdotyahoogooglelive

    avatar

    Post on 2/5/2008, 2:50 am by shalina7981

    pasang lah ejam jgn tak pasang..ok
    avatar

    Post on 4/5/2008, 7:26 am by nomo

    aku pakai custom cyclone aja..dah ramai pakai dah..ringan ada power. RM29 aja. memang laaa x ada power klu kereta x service..tu pasal x power.
    avatar

    Post on 5/5/2008, 3:46 am by Ejam

    nomo wrote:aku pakai custom cyclone aja..dah ramai pakai dah..ringan ada power. RM29 aja. memang laaa x ada power klu kereta x service..tu pasal x power.

    custom cyclone???
    d mana bleh dpt benda tu??
    cuba cerita skit ngan kami ni apa fungsi2 dia??

    Post on 5/5/2008, 3:50 am by RBN76

    mcm tu plat zink kena susun untuk susun tu angin masuk karburator/injector..lebih kurang mcm surbo tu bro
    avatar

    Post on 5/5/2008, 3:55 am by Ejam

    mcmn tu bro?? nda aku paham....

    Post on 5/5/2008, 3:58 am by RBN76

    mcm tu kipas turbo tapi inda bergerak.angin lalu sana disusun oleh zink2 yg disusun supaya menjadi pusaran dan dipanggil cyclone
    avatar

    Post on 5/5/2008, 7:52 am by nomo

    ya betul...murah punya (aluminium)..inda payah beli yang mahal2 punya fungsi sama juga..pakai untuk ringan2 aja.. tapi klu nak blast boleh ceceh meter juga.
    avatar

    Post on 5/5/2008, 8:48 am by RoCkDj

    correct.... jimat duit buat pNp or rechip ecu or exhaust systems more effective...
    surbo ke , microcompressor ke ... all takde guna nye la... but i say wat i experience only la... kalu ade org yang buat ade difference i don know la... every car is different ma...

    Post on 5/5/2008, 8:51 am by RBN76

    kalu saya copy gunting tu zink lagi bagus...copycat sendiri punya bikinan lagi mantap curve saya kasi kaw kaw punya mcm kapal api
    avatar

    Post on 5/5/2008, 9:16 am by Ejam

    expert bha kamu2 ni kan....
    bha tolong2 psg p kreta aku la ...
    ada brani?? What a Face

    Post on 5/5/2008, 9:19 am by RBN76

    inda berani bro,nanti ko saman saya kasi rusak injin kereta ko he he he...
    avatar

    Post on 5/5/2008, 9:54 am by Ejam

    haha........
    jgn ckp gitu bha....
    ko expert maaa....
    mana ble rusak tu injin saya tu....
    tambah kuat tu......

    amcmmm?? What a Face bila..???

    Post on 5/5/2008, 10:19 am by RBN76

    EjAm wrote:haha........
    jgn ckp gitu bha....
    ko expert maaa....
    mana ble rusak tu injin saya tu....
    tambah kuat tu......

    amcmmm?? What a Face bila..???

    saya inda pandai bah bro...ko jgn gitu bah,sama sama kita belajar ni.kalu ada contoh pun,tu kasi weilding punya tiada..he he he.
    avatar

    Post on 5/5/2008, 10:22 am by shalina7981

    lama tak borak si ejam dah pasang surbo ke...///turbo tu

    Post on 5/5/2008, 10:32 am by RBN76

    shalina7981 wrote:lama tak borak si ejam dah pasang surbo ke...///turbo tu

    belum lagi bro,byk racun kena tabur dalam kepala dia tu...kesian
    avatar

    Post on 5/5/2008, 10:39 am by Ejam

    RBN76 wrote:
    shalina7981 wrote:lama tak borak si ejam dah pasang surbo ke...///turbo tu

    belum lagi bro,byk racun kena tabur dalam kepala dia tu...kesian

    haha .. btul la tu...
    da kena racun aku oleh kamu ni...... Mad
    baik lg duit tu aku blanja kamu kfc kan kunun....... help

    p/s : shalina jgn lupa micro compressor ko tu psg dkat keta aku nanti..... What a Face
    avatar

    Post on 5/5/2008, 11:05 am by shalina7981

    ok bah ejam nanti klu kita jumapa lah keyyy

    Post on 5/5/2008, 11:07 am by RBN76

    pasang lah kamu geng,mau tengok power kah inda..sound2lah bila mau test tu Very Happy
    avatar

    Post on 5/5/2008, 11:09 am by shalina7981

    ok bah RBN76 kami bagi tau jugk ko..klu inda pun...iklankn di surat khbar.... Smile
    avatar

    Post on 5/5/2008, 11:12 am by Ejam

    RBN76 wrote:pasang lah kamu geng,mau tengok power kah inda..sound2lah bila mau test tu Very Happy

    nanti aku sound juga tu tp nda la smpai mau test dgn ko.....
    ko tu joki bha.......lgpun lebih expert dr kami2 ni.... nanti ko aaa..
    aku tetap minta pasang itu cyclone dgn ko...... haha..... What a Face

    Post on 5/5/2008, 11:16 am by RBN76

    ko jgn gitu bah geng,pren pren mah kan.sama sama belajar bah ni.saya pun baru setahun jagung bah
    avatar

    Post on 5/5/2008, 11:18 am by Ejam

    yalah....sama2 blajar bha kan.....
    apa yg kami tiak tau cni...ko tolong la tunjuk2 kan.... What a Face
    avatar

    Post on 5/5/2008, 11:19 am by shalina7981

    si RBn76 ni diam-2 berisi bh di ni...dlm diam dia ni handal mengendalikan kenderaan bhaya klu bertest gan dia ni.. What a Face

    Post on 5/5/2008, 11:23 am by RBN76

    kamuorg ni...pandai berkomplot mau kasi kena saya ni..he he he.saya pandu 65km sejam saja guna standard injin bah.jgnla kasi besar2.saya inda terer bah kan.kamu ni yg sifu2..tengok title tu,sifu bah kan.saya baru aja join.he he he
    avatar

    Post on 5/5/2008, 11:23 am by Ejam

    hhehe...enjin kwn kuat bro.......msti la terer suda.....
    nanti aku mau minta dia tune enjin aku ni...... What a Face

    Post  by Sponsored content


      Current date/time is 15/12/2017, 11:14 am