SIOLOON FUN CLUB

Please log in or register before viewing the unlimited contents of this forum.
Thank you for visiting our website.

by aLFFiaN.

SIOLOON FC on Facebook
LIKE or UNLIKE

    maw psang surbo..

    Share
    avatar
    vond
    JUNIOR
    JUNIOR

    Male
    Age : 27
    location : sabah (tamparuli-kota kinabalu)
    Tag ID: : SFC 02799
    Points : 6915
    Reputation : 0
    Number of posts : 246
    25042008

    http://i38.servimg.com/u/f3 maw psang surbo..

    Post by vond

    klo viva kena psang surbo ok jg ka ?
    sy kira2 maw psang ba ni.
    tp mo mnta pndpt korg lu..
    Share this post on: Excite BookmarksDiggRedditDel.icio.usGoogleLiveSlashdotNetscapeTechnoratiStumbleUponNewsvineFurlYahooSmarking

    avatar

    Post on 5/5/2008, 11:45 am by shalina7981

    ejam merendah diri pulak si RBN 76 tu kan...

    Post on 5/5/2008, 11:53 am by RBN76

    cukup suda tu bro...jgn kasi lebih lebih.sssttt nanti admin marah.berbalik kepada surbo,so bro ejam mcm.ada minat mau beli?
    avatar

    Post on 6/5/2008, 3:46 am by Ejam

    mau beli juga.....tp member smua ckp nda bagus kunun......so pendapat ko mcmn?? What a Face
    avatar

    Post on 8/5/2008, 7:28 am by vond

    cyclone 2 bro ble gak psang d viva ka?
    mcm ok pla cylone dr surbo ni bla nmpk crta kmu..
    hehe..
    avatar

    Post on 16/5/2008, 6:48 am by nomo

    boleh...pak cik saya dah pakai..memang ringan laaa.

    Post on 16/5/2008, 8:37 am by ProjectD

    kasi post lah gambarnya untuk rakan2 lain mau tgk...
    avatar

    Post on 16/5/2008, 9:38 am by shalina7981

    bah gambar tu kasih tengoklah..
    avatar

    Post on 16/5/2008, 2:44 pm by nomo

    http://img237.imageshack.us/my.php?image=abcd0004mi1.jpg
    http://img237.imageshack.us/my.php?image=abcd0003os2.jpg


    Last edited by nomo on 22/5/2008, 12:51 pm; edited 1 time in total

    Post on 9/7/2008, 5:54 pm by kelisa_hitachi

    ala...masuk la turbo..senang cite :twisted:
    paling byk ko habis pun RM2.5k je... Very Happy
    ni no fon pomen yg otai turbo
    johnny nama die (0168448521)
    ko ckp ja ko kwn PGA...dia kasik murah tu nanti

    Post on 9/7/2008, 6:02 pm by codeng

    kelisa_hitachi wrote:ala...masuk la turbo..senang cite :twisted:
    paling byk ko habis pun RM2.5k je... Very Happy
    ni no fon pomen yg otai turbo
    johnny nama die (0168448521)
    ko ckp ja ko kwn PGA...dia kasik murah tu nanti
    aiks?? jan rogol nie topic bro... What a Face
    kasi buat sna thread iklan, kasi maju kawan2 punya bisnes.... Very Happy
    p/s**johny inanam ka nie??

    Post on 9/7/2008, 6:09 pm by kelisa_hitachi

    codeng wrote:
    kelisa_hitachi wrote:ala...masuk la turbo..senang cite :twisted:
    paling byk ko habis pun RM2.5k je... Very Happy
    ni no fon pomen yg otai turbo
    johnny nama die (0168448521)
    ko ckp ja ko kwn PGA...dia kasik murah tu nanti
    aiks?? jan rogol nie topic bro... What a Face
    kasi buat sna thread iklan, kasi maju kawan2 punya bisnes.... Very Happy
    p/s**johny inanam ka nie??

    bkn mo promote bisnes maaa...just tlg kwn nk masuk turbo je
    hehehe...
    bkn inanam..cni d keningau

    Post on 9/7/2008, 6:20 pm by codeng

    kelisa_hitachi wrote:
    codeng wrote:
    kelisa_hitachi wrote:ala...masuk la turbo..senang cite :twisted:
    paling byk ko habis pun RM2.5k je... Very Happy
    ni no fon pomen yg otai turbo
    johnny nama die (0168448521)
    ko ckp ja ko kwn PGA...dia kasik murah tu nanti
    aiks?? jan rogol nie topic bro... What a Face
    kasi buat sna thread iklan, kasi maju kawan2 punya bisnes.... Very Happy
    p/s**johny inanam ka nie??

    bkn mo promote bisnes maaa...just tlg kwn nk masuk turbo je
    hehehe...
    bkn inanam..cni d keningau
    lg mantap klu ko buka topic dmana tmpat pasang turbo yg mantap....
    barula tlg kwn trus.... Very Happy
    sbab topic nie binsang pasal surbo ja... Laughing

    Post on 9/7/2008, 9:02 pm by ProjectD

    otai turbo ka johnny?hehehe
    avatar

    Post on 9/7/2008, 10:23 pm by Altec90

    Pasang Surbo, anda akan terasa perbezaan nya. Betul. Kepada Member sioloon yang masih ragu ragu dengan Surbo, anda boleh testnya secara PRACTICAL! Bukan SECARA THEORY!~ Sila Memghubungi si abg Ikan Kalui, dealer kepada Surbo. Ataupun DarrenGT adik kepada Ikan Kalui, dan installer kepada Surbo tersebut. Dorang ini kira Installer/Seller.. Tapi most of the job is been done by DarrenGT. Hehe! Jangan Ragu ragu!

    P:s// : Saya sudah Installed Surbo! Apacam dengan kamu? *altec*

    Contact Number
    IkanKalui = 014 8638001
    DarrenGT = 016 8489912

    Jangan Lupa saya punya nama ahh~ ahahah! Promoter**
    avatar

    Post on 10/7/2008, 3:12 am by darrengt

    bah pasang lah surbo tunggu apa lagi memang terbukti cepat dan murah .

    Post on 10/7/2008, 3:37 am by codeng

    darrengt wrote:bah pasang lah surbo tunggu apa lagi memang terbukti cepat dan murah .
    klu engine turbo mau pasang surbo buleka?? Smile
    brp hp naik klu pasang surbo?? Very Happy
    avatar

    Post on 10/7/2008, 3:42 am by Altec90

    codeng wrote:
    darrengt wrote:bah pasang lah surbo tunggu apa lagi memang terbukti cepat dan murah .
    klu engine turbo mau pasang surbo buleka?? Smile
    brp hp naik klu pasang surbo?? Very Happy

    Kalui, sepatutnyakan, engine turbo lagi wajib pasang surbo bah kan? Kau tengok theory aku yang tak mungkin betul. Engine berturbo ini ada kelebihannya. Dia supply lebih angin lebih banyak daripada engine N/A, cuba kita lihat, Kalau lebih arus angin, tapi kemantapannya lari sana-sini, bukan kah patut install satu surbo supaya angin dia berasus puting beliung? Dia dia kasih mantap itu arus. Aku fikir, Turbo pasang subo = effect much more better than N/A, depends on air bah Codeng^^ Boleh try pasang bah, dan cuba effect-nya.

    Post on 10/7/2008, 3:52 am by codeng

    altec90 wrote:
    codeng wrote:
    darrengt wrote:bah pasang lah surbo tunggu apa lagi memang terbukti cepat dan murah .
    klu engine turbo mau pasang surbo buleka?? Smile
    brp hp naik klu pasang surbo?? Very Happy

    Kalui, sepatutnyakan, engine turbo lagi wajib pasang surbo bah kan? Kau tengok theory aku yang tak mungkin betul. Engine berturbo ini ada kelebihannya. Dia supply lebih angin lebih banyak daripada engine N/A, cuba kita lihat, Kalau lebih arus angin, tapi kemantapannya lari sana-sini, bukan kah patut install satu surbo supaya angin dia berasus puting beliung? Dia dia kasih mantap itu arus. Aku fikir, Turbo pasang subo = effect much more better than N/A, depends on air bah Codeng^^ Boleh try pasang bah, dan cuba effect-nya.
    apabila king altec90 bkata2.... Very Happy
    tp 2 teori jakan?? What a Face
    bha king, kasi pinjam surbo ko kita test di keta saya... Very Happy
    klu makin ringan, saya angkat trus.... dance

    Post on 10/7/2008, 3:54 am by ProjectD

    orang kuching sarawak bleh cari sy lau mau surbo..
    avatar

    Post on 10/7/2008, 3:59 am by Ujang87

    ada untuk keta sakah??iswara aeroback..??

    Post on 10/7/2008, 4:16 am by ProjectD

    suma keta leh guna bro..xda masalah...
    avatar

    Post on 10/7/2008, 4:33 am by ikankalui

    Hehehe...ada pulak ini topik..diam2 kamurang arr...aisey men kengkawan ku sekalian ni hal small matter org JAWA cakap....kamurang kan tau saya dealer SURBO Borneo... kalu kamurang kalu mo test power dia..koll saja saya bah....test power itu barang, tgk ngam ka inda? ada feel kah nda? ..inda ada paksaan untuk bili...saya pun nda kisah..kamurang bili kah nda..sik ada masalah bah...untung surbo ni kecil jak bah....saya buat untuk syok syok saja...bukan untuk kaya..kalu mo kaya buat DCL bah....sebab saya picaya ni barang..biarpun berapa byk org kasi negatif pasal ni barang...itu hak dorang....semua org buli buat andaian masing2 bah... surbo ni plg penting cara pemasangan dia..ada slack saja...kurang feel terus...saya pasti ramai pasang surbo yg nda dpt feel dia sebab dorang ada buat slack masa pemasangan dia....hehehehe.... Very Happy Laughing
    avatar

    Post on 10/7/2008, 5:46 am by Altec90

    ikankalui wrote:Hehehe...ada pulak ini topik..diam2 kamurang arr...aisey men kengkawan ku sekalian ni hal small matter org JAWA cakap....kamurang kan tau saya dealer SURBO Borneo... kalu kamurang kalu mo test power dia..koll saja saya bah....test power itu barang, tgk ngam ka inda? ada feel kah nda? ..inda ada paksaan untuk bili...saya pun nda kisah..kamurang bili kah nda..sik ada masalah bah...untung surbo ni kecil jak bah....saya buat untuk syok syok saja...bukan untuk kaya..kalu mo kaya buat DCL bah....sebab saya picaya ni barang..biarpun berapa byk org kasi negatif pasal ni barang...itu hak dorang....semua org buli buat andaian masing2 bah... surbo ni plg penting cara pemasangan dia..ada slack saja...kurang feel terus...saya pasti ramai pasang surbo yg nda dpt feel dia sebab dorang ada buat slack masa pemasangan dia....hehehehe.... Very Happy Laughing

    Dorang nak test sebelum beli, bolehkan tuh..

    Post on 10/7/2008, 2:57 pm by kelisa_hitachi

    wlaupun aku pakai turbo..aku tetap nak try SURBO...tapi duit lom ada lg..hehehe...tunggu gaji la ye What a Face
    kalu nak men kereta mesti berani amik risiko??
    tul tak kwn2???
    avatar

    Post on 10/7/2008, 2:59 pm by Altec90

    Salah, kalau mau main kereta, bahagian keluar duit itu memang tiada rundingan. kalau mau main kereta, price mana ada boleh runding. hahaha~ tapi betul lah~ main kereta mesti ada risiko juga.. haha!~

    Post  by Sponsored content


      Current date/time is 22/8/2017, 12:21 pm