SIOLOON FUN CLUB

Please log in or register before viewing the unlimited contents of this forum.
Thank you for visiting our website.

by aLFFiaN.

SIOLOON FC on Facebook
LIKE or UNLIKE

    maw psang surbo..

    Share
    avatar
    vond
    JUNIOR
    JUNIOR

    Male
    Age : 27
    location : sabah (tamparuli-kota kinabalu)
    Tag ID: : SFC 02799
    Points : 6919
    Reputation : 0
    Number of posts : 246
    25042008

    http://i38.servimg.com/u/f3 maw psang surbo..

    Post by vond

    klo viva kena psang surbo ok jg ka ?
    sy kira2 maw psang ba ni.
    tp mo mnta pndpt korg lu..
    Share this post on: Excite BookmarksDiggRedditDel.icio.usGoogleLiveSlashdotNetscapeTechnoratiStumbleUponNewsvineFurlYahooSmarking

    avatar

    Post on 6/11/2008, 5:47 am by venusz

    surbo yg ka c jimat mnyak ma ka c laju ka tu?
    klu tukar jak enjin, mana ok?
    avatar

    Post on 6/11/2008, 7:12 am by blugu

    babY bakTeria wrote:surbo yg ka c jimat mnyak ma ka c laju ka tu?
    klu tukar jak enjin, mana ok?

    Its up you sir, kalau mampu, tukar saja enjin, lepas tuh pasang surbo lagi sama enjin baru tu.. What a Face

    off
    avatar

    Post on 6/11/2008, 5:53 pm by jas

    best bah pasang ni barang..
    avatar

    Post on 6/11/2008, 9:15 pm by venusz

    jas wrote:best bah pasang ni barang..

    ya ka..ya ka? mahal ka ni binatang ni?....agak2?huhu

    Post on 28/11/2008, 5:43 am by reamy

    alo..geng mcm bagus pulak topik pasl surbo ni....saya pun nak cuba try la....
    klu ada nama kedai & tel bagi la sma kami yg mau tu barang ok...
    avatar

    Post on 28/11/2008, 11:46 am by blugu

    reamy wrote:alo..geng mcm bagus pulak topik pasl surbo ni....saya pun nak cuba try la....
    klu ada nama kedai & tel bagi la sma kami yg mau tu barang ok...

    Cari saja ikankalui (chris)
    Dia adalah antara distributor Surbo nie
    Hp : 016 - 8301909

    *Sila≤, jangan malu≤ kol dia What a Face
    avatar

    Post on 5/12/2008, 5:15 pm by misz_comel

    aku sedih pasal...viva aku nda leh psang surbo Mad

    Post on 5/12/2008, 5:16 pm by ProjectD

    misz_comel wrote:aku sedih pasal...viva aku nda leh psang surbo Mad

    boleh pasang,x masalah wak..
    avatar

    Post on 29/12/2008, 7:10 am by ryelex

    ba sa mo pasang la surbo yg kamu cerita ni.... sesiapa dealer di kawasan keningau? sa berminat sudah ni... kalau mau pg kk sa malas sudah jalan ni.. area keningau ja sa mau ni.. biar la lebih mahal rm10 yg penting senang sa mo jumpa..
    avatar

    Post on 29/12/2008, 5:39 pm by budaksimpir

    best pasang surbo....bleh kasi push angin msuk p aircleaner dgn lebih cepat dan secara twest.... Very Happy
    avatar

    Post on 3/1/2009, 2:34 pm by ryelex

    ada sesiapa ejen barang ni d keningau boleh bagi tau tak. sa benar2 mau pasang sudah ni.. takut duit ni beli barang lain pula nanti hehehe...
    avatar

    Post on 18/4/2009, 6:46 pm by roanz89

    emm sya ingat kan tak ada org cakap pasal surbo...hehe ada pula...so siapa la jadi org kedua pasang surbo di kereta viva mereka...sebab sya sudah pasang surbo di kereta viva sya...gambar airflow pun ada hehe tak percaya kah?? pale pale sya tidak tau lah kamu org tp pasang surbo sama barang yg lain sya pergi kenigau pun makin jumat minyak oo hehe...

    Post on 13/5/2009, 10:46 am by Jomo_kepang

    kuat oooo kalau pasang surbo bagus ko trus tukar piping baru nyaman tarikan pun jadi ringan..pickup mantap
    avatar

    Post on 14/5/2009, 1:06 am by matnoor

    surbo kalau utk efi nda brapa ngam...klu carb ngam..klu efi bgs beli brg lain.. Very Happy ...tp, klu mo cuba apa salah nya..
    avatar

    Post on 26/5/2009, 3:40 pm by ~deaca~

    ui.. geng.. sy mau tnya2 ja ba.. klau enjin diesel turbo maC boleh pkai surbo ka? What a Face he..
    avatar

    Post on 26/5/2009, 5:35 pm by FredLim

    uik..ada turbo sda mo psh surbo lg?hehe..cukup laju sda la tu ada turbo..
    avatar

    Post on 4/6/2009, 2:45 pm by AIRpulse

    tumpang tanya, surbo ni sama konsep macam microcompressor ka?

    sorry kalau soalan ni nampak bodoh..blum pernah lagi saya nampak surbo ni hehehe
    avatar

    Post on 4/6/2009, 6:28 pm by matnoor

    microcompressor ni mcm botol tu ka?? hehehe..surbo ni mcm zink dalam intake pipe air filter tu..bnda ni di simpan dlm paip cleaner kamu..cuba p mudah..type surbo..ada tu.. Very Happy
    avatar

    Post on 6/6/2009, 5:03 am by FredLim

    AIRpulse wrote:tumpang tanya, surbo ni sama konsep macam microcompressor ka?

    sorry kalau soalan ni nampak bodoh..blum pernah lagi saya nampak surbo ni hehehe

    sy pun blum pernah nmpk..hehe..tp tau la fungsi dia..
    avatar

    Post on 6/6/2009, 6:41 am by finalazy84

    ni brg, kipas da pusing pkai apa?karan dri battry ka bos?bole ka kipas 2 pusing laju klo engine on high rpm?nanti semput owh klo nda boleh catchup.time low - mid rpm kali ok la kali...hehe
    avatar

    Post on 14/6/2009, 3:10 pm by Arioz

    larr x yah pkai surbo pling2 pun nek 1% jak..aku dah try geng
    avatar

    Post on 14/6/2009, 3:43 pm by FredLim

    jadi brg ni nda brp ada effect la ni?

    Post on 14/6/2009, 4:00 pm by shiyal

    owhh..erm kalau pndpt sy la kn ok jga kalau kena pasang turbo tapi macam x brapa matching... dont know
    avatar

    Post on 16/8/2012, 9:54 pm by aaron88

    Guys, sy baru sj install surbo ni... tapi dia buka drop in filter sy and replaced it with open air filter, ok kah begini atau ada style lain mo install ni surbo? Suggestion and comment please.





    Last edited by aaron88 on 16/8/2012, 9:57 pm; edited 1 time in total (Reason for editing : attach picture)

    Post on 17/8/2012, 1:25 pm by nik fahmi

    aaron88 wrote:Guys, sy baru sj install surbo ni... tapi dia buka drop in filter sy and replaced it with open air filter, ok kah begini atau ada style lain mo install ni surbo? Suggestion and comment please.



    so macam mna effect dia??

    Post  by Sponsored content


      Current date/time is 24/8/2017, 6:06 am