SIOLOON FUN CLUB

Please log in or register before viewing the unlimited contents of this forum.
Thank you for visiting our website.

by aLFFiaN.

SIOLOON FC on Facebook
LIKE or UNLIKE

    maw psang surbo..

    Share
    avatar
    vond
    JUNIOR
    JUNIOR

    Male
    Age : 27
    location : sabah (tamparuli-kota kinabalu)
    Tag ID: : SFC 02799
    Points : 6917
    Reputation : 0
    Number of posts : 246
    25042008

    http://i38.servimg.com/u/f3 maw psang surbo..

    Post by vond

    klo viva kena psang surbo ok jg ka ?
    sy kira2 maw psang ba ni.
    tp mo mnta pndpt korg lu..
    Share this post on: Excite BookmarksDiggRedditDel.icio.usGoogleLiveSlashdotNetscapeTechnoratiStumbleUponNewsvineFurlYahooSmarking

    avatar

    Post on 28/4/2008, 4:31 am by Ejam

    aLFFiaN wrote:ejam kalui mahu tgk pukulan surbo.. boleh try naik kereta aku.. aku sudah pakai 6 bulan. mula≤ memang rasa ringan dan jimat minyak... tapi bila sudah lama , macam sama saja rasa dia... bagus angkat satu biji engine lah geng... hehehhe... ini cuma pengalaman aku lah... sorry kalau ada tersilap cakap..

    btul bha alf??
    harga ok juga?? tp aku rasa mau pasang jugak la...
    berat btul kereta aku skrg....nanti aku mo inform bro kalui la....
    avatar

    Post on 28/4/2008, 4:35 am by Ejam

    mantan73 wrote:surbo ni boleh pakai utk semua jenis enjin ka? surbo n supercas mana yg power? aku ni kesian bah tidak tau apa2.

    mesti la supercas yg power bro.....

    p/s ; aku parking dekat2 ko jak masa sound demo d razz tu... lawa bonet dpn ..air brush lg aa....ehehe.......mcm kuat aku tgk kreta ko ni MANTAN73......

    Post on 28/4/2008, 4:37 am by RBN76

    bah,kalui ada jual tu bro....inda payah ko struggle mau mencari.kalu susah juga mau dpt,pm saya.sia tolong ko order.dekat umah saya tu pun ada org menjual.tapi kalui bole runding2 bah..member lagi senang mau dpt diskaun kan..he eh he Very Happy
    avatar

    Post on 28/4/2008, 4:38 am by Ejam

    w4nz_7 wrote:
    vond wrote:ba..nti sa psang surbo..
    jimat juga myak ka klau psang surbo 2?

    brapa pasang surbo kau dpt? mmg ringan pakai surbo ni....x caya try dulu...nanti pinjam dekat aku Laughing

    ada surbo dgn kau wann??
    boleh test pakai d kereta aku ka bro..?? Very Happy
    avatar

    Post on 28/4/2008, 4:39 am by Ejam

    RBN76 wrote:bah,kalui ada jual tu bro....inda payah ko struggle mau mencari.kalu susah juga mau dpt,pm saya.saya tolong ko order.dekat umah saya tu pun ada org menjual.tapi kalui bole runding2 bah..member lagi senang mau dpt diskaun kan..he eh he Very Happy

    tq aaa...! brapa bajet mau stndby bro..?? Suspect

    Post on 28/4/2008, 4:42 am by RBN76

    inda silap saya...inda sampai rm100 tu bro.tu dulu saya nampak lah.tapi saya pakai mcm tu surbo,elevo twin blade rotating mcm tu surbo juga.ok utk jimat minyak bah.

    Post on 28/4/2008, 4:44 am by RBN76




    ini dia dealer surbo di Malaysia (East)


    1. Team Leader, Albert Ethan - 013-8720038 or mugennsx748@hotmail.com (based in Labuan)
    2. Advan Car Accessories - Mr. John 0168422898 (Labuan)
    3. Mr. Michael Chin 088-712086 at SKYWAY Auto Air-Cond, Accessories & Services - Mile 3 1/2, Kg. Nosboo, Penampang Road, Sabah (Next to Perabot Subang). We'll install and provide product support from 8am - 6pm (Mon-Sat), 8am - 1pm (Sunday & Public Holidays).
    4. New dealer wanted for Inanam, Inanam Baru, Menggatal, Sepanggar Bay & Telipok
    5. Max Chong - 013-8639818 (Sembulan and Tanjung Aru)
    6. Joseph Apou - 019-8104837 - ( Central Region ) covering Gunung Emas & Tambunan .
    7. Christopher J Molie (Kota Kinabalu)- 088-439216/088-762284/013-8667769
    8. Mr. Tan - 087-431380 or at Initial-D Auto Accessories (based in Labuan, opposite S'pore Chicken Rice)
    9. Johari Baharun - 013-8640476 (based in Labuan)
    10. Mr. Raybould Edwin Kouju ( East Coast ) - 089-821266 Covering Lahad Datu. For Sabah call handphone 019-8733106 (west coast to east coast).
    11. Mr. Alex Tham ( Central Sabah ) 088-876397, 019-8029230, 013-8742100 covering Kundasang, Ranau & Telupid.
    12. Mr. Whelham Johnny ( East Coast of Sabah ) covering Kudat, Sikuati, Kota Marudu, Kota Belud. SMK Tandek, Kota Marudu. 013-8711805, 013-8713225, 088-662537 ( O ) .
    13. New dealer wanted for Sandakan town.
    14. Mr. Clarence Rasiah - 0198822691 Based in Labuan (Kg. Bebuluh and Kiamsam Area)
    15. Mr. Jeremy - 019-8110077/012-8022803 ( Central Region ) covering Keninggau & Tenom.
    16. En. Sharif Abu Bakar - 019-8231475 covering Tawau, Sabah.
    17. Mr. Gilbert Ang - 0198228897/0168418028 Based In Labuan (Layang-Layangan Area)
    18. Mr. Yong - 012-8863345, provides mobile installation service, covering Kuching.
    19. En. Saifullizan Mohd Noor - Miri & beyond - 012-8748103/006738763588
    20. Mr. Emping - 019-4822817/012-8022803 - Covering Limbang , Sarawak .
    21. En. Osman Zaini - ( Provides Mobile Service ) - Between Miri & Kuala Belait - 019-4891969/006738841747

    Post on 28/4/2008, 4:46 am by RBN76

    tapi sekarang price lebih kurang 160-170 sekarang ni bro... cry
    avatar

    Post on 28/4/2008, 4:56 am by shalina7981

    betul tu RBN76 price sekarng ada mahal sedikitlah...
    avatar

    Post on 28/4/2008, 5:07 am by Ejam

    RBN76 wrote:inda silap saya...inda sampai rm100 tu bro.tu dulu saya nampak lah.tapi saya pakai mcm tu surbo,elevo twin blade rotating mcm tu surbo juga.ok utk jimat minyak bah.

    apa beza surbo sama itu elevo?? mana yg poweerrr..?? Very Happy
    avatar

    Post on 28/4/2008, 5:09 am by blugu

    Sy beli dulu pun dlm RM180 dari si kalui, 1st generation SURBO, consider masi murah tuh
    avatar

    Post on 28/4/2008, 5:09 am by shalina7981

    RBN76 bagilah tau apa bezanya tu elevo...bagi taulah kat kami ni ejam dan aku jugalah...macam micro compresor kah..
    avatar

    Post on 28/4/2008, 5:10 am by Ejam

    blugu wrote:Sy beli dulu pun dlm RM180 dari si kalui, 1st generation SURBO, consider masi murah tuh

    mantap juga larian ka blugu??
    avatar

    Post on 28/4/2008, 5:11 am by shalina7981

    sebab dulu pakai aku pernaah pakai micro compresor...ia bagus jimat minyak ada power sikit...cuma masalahnya timing enjin cepat larilah..sekarang dah tak pakai lagi,,sengsara timing saja di buatnya..
    avatar

    Post on 28/4/2008, 5:15 am by Ejam

    shalina7981 wrote:sebab dulu pakai aku pernaah pakai micro compresor...ia bagus jimat minyak ada power sikit...cuma masalahnya timing enjin cepat larilah..sekarang dah tak pakai lagi,,sengsara timing saja di buatnya..

    maksud ko d kreta ko skrg? atau d kancil ko dlu?? skrg apa suda ko projek d enjin iswara ko geng? cuba kasitau dlu... Very Happy
    avatar

    Post on 28/4/2008, 5:19 am by shalina7981

    saya pasang kat kereta iswara saya ejam...ia gegarlah...mula-mula tak gegar lama-lama gegar(timing lari)tak tau kenapa..
    avatar

    Post on 28/4/2008, 5:20 am by shalina7981

    sekarang tu micro kompresor masih ada kat iswra tu cuma di offkan saja....
    avatar

    Post on 28/4/2008, 5:21 am by Ejam

    shalina7981 wrote:sekarang tu micro kompresor masih ada kat iswra tu cuma di offkan saja....

    bha jgn offkan lama2....pasang tmpat aku....hehehe

    Post on 28/4/2008, 5:24 am by RBN76

    EjAm wrote:
    RBN76 wrote:inda silap saya...inda sampai rm100 tu bro.tu dulu saya nampak lah.tapi saya pakai mcm tu surbo,elevo twin blade rotating mcm tu surbo juga.ok utk jimat minyak bah.

    apa beza surbo sama itu elevo?? mana yg poweerrr..?? Very Happy

    ELEVO Twin Power Device Air Flow

    Macam juga surbo tapi siap dua kipas bergerak masuk injector bah....surbo inda bergerak.sam ja tapi ini mcm kipas turbo.

    avatar

    Post on 28/4/2008, 5:24 am by blugu

    EjAm wrote:
    blugu wrote:Sy beli dulu pun dlm RM180 dari si kalui, 1st generation SURBO, consider masi murah tuh

    mantap juga larian ka blugu??

    NO offence, betul2 no effect sama kreta sy, air restriction lg ada, pernah pakai benda nie utk test dgn member yg pakai turbojet, kalau berpasang, sy menang skit, kemudian kami bukak benda nie, then test lg, kreta sy buang kretanya lagi jauh, kesimpulannya... x barbaloi utk kreta sy, benda tuh sy dah bagi kat anak buah sy, yg kemudiannya menghilangkannya entah kemana.... suey~!

    Post on 28/4/2008, 5:45 am by RBN76

    blugu wrote:
    EjAm wrote:
    blugu wrote:Sy beli dulu pun dlm RM180 dari si kalui, 1st generation SURBO, consider masi murah tuh

    mantap juga larian ka blugu??

    NO offence, betul2 no effect sama kreta sy, air restriction lg ada, pernah pakai benda nie utk test dgn member yg pakai turbojet, kalau berpasang, sy menang skit, kemudian kami bukak benda nie, then test lg, kreta sy buang kretanya lagi jauh, kesimpulannya... x barbaloi utk kreta sy, benda tuh sy dah bagi kat anak buah sy, yg kemudiannya menghilangkannya entah kemana.... suey~!

    KO PAKAI APA KERETA TU BRO...MUNGKIN JUGA TAU....tengok APA KERETA APA YG PAKAI.PASAL TULAH saya INDA CONFIDENT DGN SURBO..
    avatar

    Post on 28/4/2008, 7:31 am by Ejam

    aik??? jadi apa yg betul2 bagus ni selain tukar enjin pakar2 smua ya?

    Post on 28/4/2008, 7:33 am by RBN76

    relax ko bro...sama sama kita menuntut ilmu disini bah kan....ada pengalaman masing masing ni mengenai kereta.ini menurut pendapat masing2 le.ada cakap bagus,ada cakap inda bagus.
    avatar

    Post on 28/4/2008, 7:48 am by Ejam

    btul tu.......tp aku rasa mo pasang saja la.....kasi puas ati... Very Happy
    avatar

    Post on 28/4/2008, 8:25 am by shalina7981

    betul tu ejam try saja..baru kita tau sama ada barang tu bagus atau tidakkan

    Post  by Sponsored content


      Current date/time is 23/8/2017, 7:06 am