SIOLOON FUN CLUB

Please log in or register before viewing the unlimited contents of this forum.
Thank you for visiting our website.

by aLFFiaN.

SIOLOON FC on Facebook
LIKE or UNLIKE

    maw psang surbo..

    Share
    avatar
    vond
    JUNIOR
    JUNIOR

    Male
    Age : 27
    location : sabah (tamparuli-kota kinabalu)
    Tag ID: : SFC 02799
    Points : 7137
    Reputation : 0
    Number of posts : 246
    25042008

    http://i38.servimg.com/u/f3 maw psang surbo..

    Post by vond

    klo viva kena psang surbo ok jg ka ?
    sy kira2 maw psang ba ni.
    tp mo mnta pndpt korg lu..
    Share this post on: diggdeliciousredditstumbleuponslashdotyahoogooglelive

    avatar

    Post on 28/4/2008, 8:49 am by w4nz_7

    ejam, kalo ko suda pasang x puas hati, kasi test aku lagi... Laughing
    mana tau ngam...huhu.. try ar
    avatar

    Post on 28/4/2008, 8:58 am by Ejam

    w4nz_7 wrote:ejam, kalo ko suda pasang x puas hati, kasi test aku lagi... Laughing
    mana tau ngam...huhu.. try ar

    heheheeee.....yg penting aku mau tau modal brapa dan d mana pasang? bro kalui...??? Very Happy yah.....bro kalui buli arrange ni kan.... What a Face
    avatar

    Post on 28/4/2008, 9:11 am by shalina7981

    bagus kamu org try mikro compresor aku tu,,,sebab dah lam tak pakai....lah...sebab bergegarlah
    avatar

    Post on 28/4/2008, 9:24 am by Ejam

    shalina7981 wrote:bagus kamu org try mikro compresor aku tu,,,sebab dah lam tak pakai....lah...sebab bergegarlah

    bha....bila kasi pakai aku....?
    aku pun mau try jugak nih micro compressor punya pukulan.... Very Happy
    avatar

    Post on 28/4/2008, 9:29 am by shalina7981

    bah bila-2 ada masa jumpa blelah try terus keeyyy masa--2tt kah
    avatar

    Post on 28/4/2008, 9:33 am by Ejam

    shalina7981 wrote:bah bila-2 ada masa jumpa blelah try terus keeyyy masa--2tt kah

    bha.......aku suda booking itu aaaa.......hehehehe.... mcmn mau pasang tu shalina? ko pandai kan pasang p kreta aku..?? Wink
    avatar

    Post on 28/4/2008, 9:53 am by shalina7981

    dia mau tukar satu hoss...sekarang ni masih kat kereta...cuma mau ganti dgn hoss asal saja..sebab ia tarik angin tu ....dan ia ada on/off
    avatar

    Post on 28/4/2008, 10:04 am by Ejam

    shalina7981 wrote:dia mau tukar satu hoss...sekarang ni masih kat kereta...cuma mau ganti dgn hoss asal saja..sebab ia tarik angin tu ....dan ia ada on/off

    ok...nanti ko tunjuk jah manual cara pasang k......nanti kita projek sama2.... SETTT???
    avatar

    Post on 28/4/2008, 10:21 am by shalina7981

    ok set...
    avatar

    Post on 29/4/2008, 9:30 am by blugu

    RBN76 wrote:
    blugu wrote:
    EjAm wrote:
    blugu wrote:Sy beli dulu pun dlm RM180 dari si kalui, 1st generation SURBO, consider masi murah tuh

    mantap juga larian ka blugu??

    NO offence, betul2 no effect sama kreta sy, air restriction lg ada, pernah pakai benda nie utk test dgn member yg pakai turbojet, kalau berpasang, sy menang skit, kemudian kami bukak benda nie, then test lg, kreta sy buang kretanya lagi jauh, kesimpulannya... x barbaloi utk kreta sy, benda tuh sy dah bagi kat anak buah sy, yg kemudiannya menghilangkannya entah kemana.... suey~!

    KO PAKAI APA KERETA TU BRO...MUNGKIN JUGA TAU....tengok APA KERETA APA YG PAKAI.PASAL TULAH saya INDA CONFIDENT DGN SURBO..

    enjin lama sy.. 4g15
    http://sioloon.com/display-your-car-f6/my-93-iswara-sedan-t3110.htm


    Last edited by blugu on 29/4/2008, 9:49 am; edited 1 time in total
    avatar

    Post on 29/4/2008, 9:42 am by hardlena

    surbo ni turbo ka? inda ku paham laa.. bule pasang di engine myvi 1.3 ka tu.. cam best ja tu kan..

    Post on 29/4/2008, 9:44 am by RBN76

    bule bah kalo kau....inda ada masalah.mp si kalui tu.dia tauke surbo...minta harga murah kaw kaw punya.jgn segan silu. Very Happy

    Post on 29/4/2008, 9:45 am by RBN76

    EjAm wrote:
    shalina7981 wrote:dia mau tukar satu hoss...sekarang ni masih kat kereta...cuma mau ganti dgn hoss asal saja..sebab ia tarik angin tu ....dan ia ada on/off

    ok...nanti ko tunjuk jah manual cara pasang k......nanti kita projek sama2.... SETTT???

    weina,sudah berset set kamurang bros....jadi,inda jadi pasang surbo kah ni?
    avatar

    Post on 29/4/2008, 9:54 am by Ejam

    jadi bha bro......cuma kalau kasi ganding sama micro compressor c shalina ni ko mgkin lebih MANTAP!!?!! Very Happy
    avatar

    Post on 29/4/2008, 10:01 am by shalina7981

    betul tu jam yg penting powernya........

    Post on 29/4/2008, 10:02 am by RBN76

    bah,usahanya bro.mcm gabungan padu maut tu kalu pasang dua dua benda tu.... Very Happy
    avatar

    Post on 29/4/2008, 10:06 am by Viero

    hardlena wrote:surbo ni turbo ka? inda ku paham laa.. bule pasang di engine myvi 1.3 ka tu.. cam best ja tu kan..

    surbo bukan turbo bro... surbo ni fungsi mcm air filter...hohoho... push angin masuk kaburetor...
    avatar

    Post on 29/4/2008, 10:08 am by shalina7981

    ya plug in play tu jahkan....hehehehe
    avatar

    Post on 29/4/2008, 10:54 am by vond

    blum ada lg surbo sa dpt ni..
    nti la bru cari..

    Post on 29/4/2008, 10:56 am by RBN76

    vond wrote:blum ada lg surbo sa dpt ni..
    nti la bru cari..

    just pm si ikankalui tu bro..dia tauke segala galanya... Very Happy
    avatar

    Post on 30/4/2008, 7:58 am by RoCkDj

    bros ,

    Dont waste money on surbo , mmg takde guna brg tu... If you are already open port filter tu lagi teruk , lower down you air suction . We tried dyno a car in KL with and without surbo tu mmg takde beza-nya . torque sama & hp sama ... 0 - 100km/h lagi teruk .

    just my 2 cents..

    Post on 30/4/2008, 8:16 am by RBN76

    RoCkDj wrote:bros ,

    Dont waste money on surbo , mmg takde guna brg tu... If you are already open port filter tu lagi teruk , lower down you air suction . We tried dyno a car in KL with and without surbo tu mmg takde beza-nya . torque sama & hp sama ... 0 - 100km/h lagi teruk .

    just my 2 cents..

    iyah bro. Shocked ..i dont know that.luckly inda beli....kalu inda,abis duit saya.thanks for the info bro Very Happy
    avatar

    Post on 30/4/2008, 10:07 am by Viero

    hoho... Terkejut si RBN76... Laughing
    avatar

    Post on 30/4/2008, 10:50 am by Ejam

    adehh.....so patut aku psg ka tdk ni??
    avatar

    Post on 30/4/2008, 10:53 am by Viero

    mostly org cakap mula2 jak terasa power surbo... bila dah lama, macam besa ja..hoho

    Post  by Sponsored content


      Current date/time is 11/12/2017, 11:57 pm