SIOLOON FUN CLUB

Please log in or register before viewing the unlimited contents of this forum.
Thank you for visiting our website.

by aLFFiaN.

SIOLOON FC on Facebook
LIKE or UNLIKE

    buka termostat

    Share
    avatar
    yankee_november
    MODERATOR

    Male
    Countries/State : Sabah
    Age : 31
    location : Putatan-kolombong-sabah
    Points : 7223
    Reputation : 3
    Number of posts : 779
    01052008

    http://i38.servimg.com/u/f3 buka termostat

    Post by yankee_november

    kepada yang arif lagi bijak sana....ermm,tolong bagitau skit apa effect kalau buka termostat??....tengkiu Very Happy
    Share this post on: Excite BookmarksDiggRedditDel.icio.usGoogleLiveSlashdotNetscapeTechnoratiStumbleUponNewsvineFurlYahooSmarking

    avatar

    Post on 4/5/2008, 2:19 pm by junraz

    Bnyk saja problem enjin ko ni pioneer...

    Post on 4/5/2008, 2:57 pm by eleanor

    mmmm.... memang susah kalau semua nak yg power2... kalau turbo power... enjin rusak... kalau enjin power... gearbox rusak... kalau gearbox power... turbo pulak rusak... begitula kitaran hidup kereta yg power2 nie...hihihihihii... mengkali la.....
    avatar

    Post on 4/5/2008, 3:37 pm by pioneer_syntium

    junraz wrote:Bnyk saja problem enjin ko ni pioneer...

    tedala banyak sgt abam junraz, tggl ganti driveshaft oil seal dan crankshaft oil seal What a Face taula bakar tayar terus mcm mana x hangkang oil seal.
    avatar

    Post on 4/5/2008, 4:11 pm by junraz

    eleanor wrote:mmmm.... memang susah kalau semua nak yg power2... kalau turbo power... enjin rusak... kalau enjin power... gearbox rusak... kalau gearbox power... turbo pulak rusak... begitula kitaran hidup kereta yg power2 nie...hihihihihii... mengkali la.....

    Haa..haa..betul tu bossku..
    avatar

    Post on 4/5/2008, 4:56 pm by 4x4Drifter

    hahaha ... kitaran masalah kereta tuhh hehehehe
    avatar

    Post on 5/5/2008, 1:32 pm by yankee_november

    Oo....bah,tengkiu for da information kengkawan.....kesimpulannya pasang la kan....nanti aku pasang la..
    thanx all respek
    avatar

    Post on 5/5/2008, 2:12 pm by 4x4Drifter

    no hal bah .. little bit of information just for us to share to all hehehe
    avatar

    Post on 10/6/2008, 5:48 pm by Lemon_ae92

    ya btl tu ... jangan lah p buka2 2 barng2 penting .... macam manusia juak bha ...kalu tiada tangan mana ble wat keja ... heheheh Very Happy

    Post on 29/6/2011, 7:49 pm by matatengok

    di mana bengkel yang boleh pasang termostat dan murah onkosnya??

    Post on 1/7/2011, 1:25 pm by jjoehairy

    ikut pengalaman aku, bila buka thermostat, kereta akan bergegar semasa cold start...
    kerana aliran air radiator tidak mencapai suhu operasi normalnya...

    Post  by Sponsored content


      Current date/time is 24/10/2017, 10:38 am