SIOLOON FUN CLUB

Please log in or register before viewing the unlimited contents of this forum.
Thank you for visiting our website.

by aLFFiaN.

SIOLOON FC on Facebook
LIKE or UNLIKE

    BOLEH KE? iswara standard enjin masuk turbo kit...

    Share
    avatar
    shalina7981
    SUPERIOR
    SUPERIOR

    Male
    Age : 38
    location : papar-putatan-tg aru-asia city kk
    Points : 7077
    Reputation : 0
    Number of posts : 2041
    06052008

    http://i38.servimg.com/u/f3 BOLEH KE? iswara standard enjin masuk turbo kit...

    Post by shalina7981

    ini nak tanya otai-2 sioloon ni..boleh ke iswara standard masuk turbo kit.
    Share this post on: Excite BookmarksDiggRedditDel.icio.usGoogleLiveSlashdotNetscapeTechnoratiStumbleUponNewsvineFurlYahooSmarking

    avatar

    Post on 6/5/2008, 9:12 am by xiaomao

    kalao engine baru masuk mcm sayang ooo.....boleh tapi barang kena complete..
    avatar

    Post on 6/5/2008, 9:45 am by Ejam

    kos dia brapa tu anggaran dia..??

    Post on 6/5/2008, 10:01 am by RBN76

    mau tengok apa jenis turbo ko mau tu bro,berapa saiz intercooler,mau boost apa,wastegate atau blow vavle mau taruk..ko gi kolombong kedai tu ada jual turbo complete with pakage.lupa nama kedai tu.siapa2 yg ada pasang turbo sana tu,mesti tau punya.

    Post on 6/5/2008, 10:28 am by codeng

    ada bro, ada kawan kasi masuk turbo kit...
    janji duit ja ckup... What a Face
    avatar

    Post on 6/5/2008, 10:46 am by Ejam

    codeng wrote:ada bro, ada kawan kasi masuk turbo kit...
    janji duit ja ckup... What a Face

    ini dia otai suda bersuara..... What a Face
    cuba tolong2 dulu member ni bro.........dia mau masuk tebokit p iswara dia ni....... Smile
    avatar

    Post on 6/5/2008, 10:47 am by Ejam

    RBN76 wrote:mau tengok apa jenis turbo ko mau tu bro,berapa saiz intercooler,mau boost apa,wastegate atau blow vavle mau taruk..ko gi kolombong kedai tu ada jual turbo complete with pakage.lupa nama kedai tu.siapa2 yg ada pasang turbo sana tu,mesti tau punya.

    kolombong sebelah mana tu bro? detail pls....?

    Post on 6/5/2008, 10:59 am by codeng

    EjAm wrote:
    codeng wrote:ada bro, ada kawan kasi masuk turbo kit...
    janji duit ja ckup... What a Face

    ini dia otai suda bersuara..... What a Face
    cuba tolong2 dulu member ni bro.........dia mau masuk tebokit p iswara dia ni....... Smile
    hehehe, bukan keta ko ka bro yg ada tubokit... What a Face
    cuma 1 nasihat, enjin cpat angkang, buang duit lg, byk mau tambah....
    bagus masuk 4g91...jimat Very Happy
    avatar

    Post on 6/5/2008, 11:02 am by Ejam

    ish...aku punya standard bha tu......
    mmg kira2 mau main enjin saja.......tgk la mcmn bajet .....

    boleh main tebokit.....tp main boost rendah saja la..... What a Face

    Post on 6/5/2008, 11:07 am by codeng

    yala, alang2 bha tubokit....
    tubo cpat angkang...banyak duit ooo keluar
    avatar

    Post on 6/5/2008, 11:13 am by shalina7981

    ohh..turbo kit byk pakai duit pulak sebab enjin cepat angkang...
    avatar

    Post on 6/5/2008, 11:13 am by shalina7981

    klu tukar ring asal ke modifield ok kah...

    Post on 6/5/2008, 11:16 am by RBN76

    bagus lagi main NA,inda kacau tu engin punya jangka hayat bro...saya punya kereta kesemuanya pakai NA,turbo inda main suda..balik2 turbo jam,mau service.kalu murah inda apa.ni mau juga dekat 1 ribu cry
    avatar

    Post on 6/5/2008, 11:17 am by Ejam

    ya shalina.....alang2 tukar enjin saja.......jgn ambil halfcut kalau nda cukup bajet...enjin letak pun ok...yg penting mau btul2 pandai pilih jak....

    Post on 6/5/2008, 11:18 am by RBN76

    EjAm wrote:
    RBN76 wrote:mau tengok apa jenis turbo ko mau tu bro,berapa saiz intercooler,mau boost apa,wastegate atau blow vavle mau taruk..ko gi kolombong kedai tu ada jual turbo complete with pakage.lupa nama kedai tu.siapa2 yg ada pasang turbo sana tu,mesti tau punya.

    kolombong sebelah mana tu bro? detail pls....?

    tulah yg inda ingat tu bro...lama inda turun ke padang mcm yb ni mau cari part kereta.apakata kita gotong royong cari parts he he he... Very Happy
    avatar

    Post on 6/5/2008, 11:18 am by Ejam

    RBN76 wrote:bagus lagi main NA,inda kacau tu engin punya jangka hayat bro...saya punya kereta kesemuanya pakai NA,turbo inda main suda..balik2 turbo jam,mau service.kalu murah inda apa.ni mau juga dekat 1 ribu cry

    ini lagi salah seorg otai mulai bersuara.....ambik pengalaman dia sbg pengajaran bro... What a Face

    Post on 6/5/2008, 11:19 am by RBN76

    cari engin letak ja..penting pandai tengok dalam tu enjin sambil minta start test sama tu tauke Very Happy .buli bargain mah....senang mantain dan lebih kos effective Very Happy
    avatar

    Post on 6/5/2008, 11:21 am by Ejam

    RBN76 wrote:
    EjAm wrote:
    RBN76 wrote:mau tengok apa jenis turbo ko mau tu bro,berapa saiz intercooler,mau boost apa,wastegate atau blow vavle mau taruk..ko gi kolombong kedai tu ada jual turbo complete with pakage.lupa nama kedai tu.siapa2 yg ada pasang turbo sana tu,mesti tau punya.

    kolombong sebelah mana tu bro? detail pls....?

    tulah yg inda ingat tu bro...lama inda turun ke padang mcm yb ni mau cari part kereta.apakata kita gotong royong cari parts he he he... Very Happy


    gotong royong carik parts?? bagus cadangan ko tu....

    p/s: ko memang yb bro......menteri dlm sioloon...... Laughing

    Post on 6/5/2008, 11:23 am by RBN76

    bagus bah cari ramai ramai.inda boring bah.ni dulu ari ari layan satu org ja cari parts.boring betul lah.abis satu kotak rokok mau isap inda ada org mau cakap tengok parts. relax
    avatar

    Post on 6/5/2008, 11:29 am by Ejam

    RBN76 wrote:bagus bah cari ramai ramai.inda boring bah.ni dulu ari ari layan satu org ja cari parts.boring betul lah.abis satu kotak rokok mau isap inda ada org mau cakap tengok parts. relax

    aku paham perasaan kau tu YB.......nda apa...lepas ni aku temankan YB cari parts ok? What a Face yg penting kita p tgk tu kedai ada pakej turbokit d kolombong tu....orait YB?

    Post on 6/5/2008, 11:35 am by RBN76

    ok set..ada masa kita berangkat.mau tanya kawan kaki turbo tu,mana dan nama tu kadai.macam lupa suda.he he he Very Happy
    avatar

    Post on 6/5/2008, 11:38 am by Ejam

    ya..ya.....jgn lupa tanya detail tu kedai YB....lepas tu YB boleh la bawa aku cuci2 mata.......lama nda test power siulan ku ini YB......ntah masi kuat ka nda.....Pheeeewiiiitt....alalala..... What a Face
    avatar

    Post on 6/5/2008, 11:38 am by jabhadi

    Ejam bilang mau masuk mivec What a Face

    Post on 6/5/2008, 11:40 am by RBN76

    EjAm wrote:ya..ya.....jgn lupa tanya detail tu kedai YB....lepas tu YB boleh la bawa aku cuci2 mata.......lama nda test power siulan ku ini YB......ntah masi kuat ka nda.....Pheeeewiiiitt....alalala..... What a Face

    ko jgn gitu bah...saya ni berkarat suda.inda layak jadi YB suda.besa besa ja ni...pren pren bah Very Happy
    avatar

    Post on 6/5/2008, 11:42 am by Ejam

    jabhadi wrote:Ejam bilang mau masuk mivec What a Face

    alala.....ini lagi salah sorg guru terbilang tmpt aku ni......guru lama aku nih.....

    mmg mau masuk enjin jab.....saja2 mau usha2 tebokit utk member....... kan ari tu aku ada tnya2 ko pasal tebokit? ingt...? pale

    Post  by Sponsored content


      Current date/time is 23/8/2017, 7:24 am