SIOLOON FUN CLUB

Please log in or register before viewing the unlimited contents of this forum.
Thank you for visiting our website.

by aLFFiaN.

SIOLOON FC on Facebook
LIKE or UNLIKE

    BOLEH KE? iswara standard enjin masuk turbo kit...

    Share
    avatar
    shalina7981
    SUPERIOR
    SUPERIOR

    Male
    Age : 38
    location : papar-putatan-tg aru-asia city kk
    Points : 6957
    Reputation : 0
    Number of posts : 2041
    06052008

    http://i38.servimg.com/u/f3 BOLEH KE? iswara standard enjin masuk turbo kit...

    Post by shalina7981

    ini nak tanya otai-2 sioloon ni..boleh ke iswara standard masuk turbo kit.
    Share this post on: Excite BookmarksDiggRedditDel.icio.usGoogleLiveSlashdotNetscapeTechnoratiStumbleUponNewsvineFurlYahooSmarking

    avatar

    Post on 12/5/2008, 11:50 am by shalina7981

    bagus jugak infomation ko RBN
    avatar

    Post on 13/5/2008, 5:37 am by blugu

    Ada skg 1 iswara masuk turbo kit toyota CT12 dgn original kaburator, member tu baru kasi masuk mitsubishi colt 1.5 turbo punya piston, kalau semua berjalan lancar, mungkin bulan depan boleh blast di lintas suda, hehehe
    avatar

    Post on 13/5/2008, 5:52 am by Ejam

    bagus tu.....boleh d buat contoh tu tauu..... jgn2 iswara ko ni kan blugu? What a Face
    avatar

    Post on 13/5/2008, 6:39 am by shalina7981

    blugu ni lah contoh iswara...kepunyaan kokan
    avatar

    Post on 13/5/2008, 7:46 am by blugu

    EjAm wrote:bagus tu.....boleh d buat contoh tu tauu..... jgn2 iswara ko ni kan blugu? What a Face

    bukan iswara sy, bro... member punya... dah bagi warning sama dia, jangan tlampau ikut nafsu, tp dia x mau dgr, hasilnya, 1 piston bocor, itu psl dia kena tukar piston, nasib baik engineering ada stock piston 1.5 mit. colt turbo, tp tidak taula kalau masi menahan blok 4G13 dia tuh, hehehe
    avatar

    Post on 13/5/2008, 7:49 am by shalina7981

    nilah blugu ikutkan hati..duit melayang banyak

    Post on 13/5/2008, 12:30 pm by ProjectD

    hehehe..injin blugu lg power...
    avatar

    Post on 13/5/2008, 1:45 pm by blugu

    ProjectD wrote:hehehe..injin blugu lg power...

    What a Face Tetapi x sepower magma ko ProjectD, muahaha, will update soon about the iswara Carburator BOT

    Post on 13/5/2008, 2:45 pm by eleanor

    ya blugu memang power... kemarin kami bejumpa di trafic light likas.... nasib baik tak sama hala.... kalau sama pa lagi choom choom la sekejap.... hehehhe

    power kete bro blugu.... siap kasi demo sama saya lagi tu.... wei sekelip mata jak dia pi sebelah.......
    avatar

    Post on 13/5/2008, 3:09 pm by blugu

    eleanor wrote:ya blugu memang power... kemarin kami bejumpa di trafic light likas.... nasib baik tak sama hala.... kalau sama pa lagi choom choom la sekejap.... hehehhe

    power kete bro blugu.... siap kasi demo sama saya lagi tu.... wei sekelip mata jak dia pi sebelah.......

    Muahaha... gara2 traffic light dr merah jd hijau, ngam2 lg kreta di blakang hon2 suda tuh, ngam2 lg baru menegur bro eleanor sebelah-menyebelah, hehehehe... bro, salah bukak cermin kreta bro.. hehehe
    avatar

    Post on 24/5/2008, 3:08 am by blugu

    I will update to all of you soon for the BOT with OEM carburator on my friends car....
    avatar

    Post on 2/6/2008, 11:28 am by Ejam

    blugu wrote:I will update to all of you soon for the BOT with OEM carburator on my friends car....

    update blugu....jgn x update... ramai menunggu nih.... cheers
    avatar

    Post on 2/6/2008, 12:45 pm by blugu

    Sabar peminat, kretanya belum keluar lagi, masi bermasalah... mekaniknya turun tawau berlumba last week, dukacitanya, kreta mereka tumpas kerana salah setting....
    avatar

    Post on 13/6/2008, 5:01 am by dante_kinddevil

    bleh ba masuk..... tapi blast punya blast, head sengsara....... pakai tobo kici ja la..... nda pun tukar blok....
    avatar

    Post on 13/6/2008, 5:09 am by blugu

    Bad news, enjin member 4G13T crack! tidak boleh tahan pressure boost turbo Toyota CT10 dengan 0.6 bar saja
    avatar

    Post on 13/6/2008, 4:26 pm by te37

    blugu wrote:Bad news, enjin member 4G13T crack! tidak boleh tahan pressure boost turbo Toyota CT10 dengan 0.6 bar saja

    apa yang crack bro...?tidak cukup minyak mgkn ni bro..?
    avatar

    Post on 13/6/2008, 9:28 pm by blugu

    Enjin tuh suda rebore, pakai piston Mitsubishi colt 1.5 turbo, setelah siap dipasang, baru buat running biasa utk 1 hari, lepas tuh, ekzos berasap putih yg amat sangat, dan hasilnya crack di dalam blok, mata kasar pun boleh nampak cracknya...

    Post on 15/6/2008, 9:31 am by boy_charger88

    uh..bahaya 2 kalau crack....hbs duit 2 sy tuh...
    avatar

    Post on 27/6/2008, 10:09 am by baby monster

    ada setu iswara saya penah jumpa, engine standart 1.3. masuk tobo garret. piston 1g_GZe. masuk efi proton 1.6 injector masuk vr4 punya. gasket pakai metal gasket. boost 1.0, kuat memang kuat gsr pun dia buang. tp 2 la tidak tahan lama oo.... balik2 masuk bengkel oo..
    avatar

    Post on 27/6/2008, 10:40 am by Ejam

    baby monster wrote:ada setu iswara saya penah jumpa, engine standart 1.3. masuk tobo garret. piston 1g_GZe. masuk efi proton 1.6 injector masuk vr4 punya. gasket pakai metal gasket. boost 1.0, kuat memang kuat gsr pun dia buang. tp 2 la tidak tahan lama oo.... balik2 masuk bengkel oo..

    gud information..... sy pun pkai iswara juga..... pernah ada cita2 mau kasi masuk tobo.....tp kwn2 ckp pun nda menahan itu enjin nanti....balik2 bikin pun kos smpai boleh masuk enjin tobo suda.... ehehe...
    avatar

    Post on 28/6/2008, 1:47 pm by baby monster

    memag bikin pasan juga kasi masuk engine. org 2 asis 6-7 ribu juga bikin o... tukar engine lg bgus la bro.....
    avatar

    Post on 4/7/2008, 3:50 am by Ejam

    apa2pun keta ko juga yg lawa bro baby monster..... Very Happy
    avatar

    Post on 4/7/2008, 8:35 pm by kymc_024

    biasanya guna turbo kit yang paling cepat hangkag gasket bro..biarpun pakai metal gasket kecuali heavy duty punya tu pun kalau ada...buang banyak duit kalau turbo kit nie..
    avatar

    Post on 4/7/2008, 8:47 pm by blugu

    kymc_024 wrote:biasanya guna turbo kit yang paling cepat hangkag gasket bro..biarpun pakai metal gasket kecuali heavy duty punya tu pun kalau ada...buang banyak duit kalau turbo kit nie..

    Gasket putus disebabkan kurang supply minyak... kes inilah yg selalu terjadi kalau pakai turbokit utk enjin 4G1X
    avatar

    Post on 4/7/2008, 8:57 pm by kymc_024

    kalau pakai turbo kit yang paling nda tahan gasket biarpun pakai metal nipis kecuali kalau ada metal gasket heavy duty la...piston mau kasi lowet sikit..hai bayak buang duit lo..sama macam ambil enjin halfcut..mau beli pun ikut kemampuan la...

    Post  by Sponsored content


      Current date/time is 24/6/2017, 8:19 am