SIOLOON FUN CLUB

Please log in or register before viewing the unlimited contents of this forum.
Thank you for visiting our website.

by aLFFiaN.

SIOLOON FC on Facebook
LIKE or UNLIKE

    BOLEH KE? iswara standard enjin masuk turbo kit...

    Share
    avatar
    shalina7981
    SUPERIOR
    SUPERIOR

    Male
    Age : 38
    location : papar-putatan-tg aru-asia city kk
    Points : 7297
    Reputation : 0
    Number of posts : 2041
    06052008

    http://i38.servimg.com/u/f3 BOLEH KE? iswara standard enjin masuk turbo kit...

    Post by shalina7981

    ini nak tanya otai-2 sioloon ni..boleh ke iswara standard masuk turbo kit.
    Share this post on: diggdeliciousredditstumbleuponslashdotyahoogooglelive

    avatar

    Post on 6/5/2008, 11:43 am by Ejam

    main2 jah ba RBN76...kta ni kwn2.....msti slalu main2...... Very Happy
    avatar

    Post on 6/5/2008, 12:16 pm by vamsufer

    mo main turbo sudah kah? dulu saya pun ada twerpikir mo masuk turbo..tapi kira kira tak berbaloi bro..
    ni yang saya dapat buat research<--dari forum dan otai otai lah
    turbo kit --> mo 2-3 ribu kira complete lah
    tunning -->mo cun cun..
    power -->1.3 pergi 1.6-1.8 saja
    boost -->limited..
    pinston---> semua tak tahan atau cepat hangkang

    tukar engine
    1.8 NA 5-6 ribu..no problem..power lagi..EFI lagi..kekeke...

    kalo mo power 1.3 masuk saja piston 1.5 + webber...puas hati sama main selamat sudah

    tapi.................KALAU KO ADA SPARE DUIT MASUK SAJA TURBO KIT BRO!..KAKAKAKAKA
    avatar

    Post on 6/5/2008, 12:48 pm by xiaomao

    turbokit ni byk brg kena jaga....ada sikit x ngam semua hangkang....
    kalo mau main cari mekanik yg pandai buat..jgn alang2...nanti menyesal tu...
    avatar

    Post on 6/5/2008, 3:58 pm by blugu

    Not Worth it sir, you will surely regret to do this modification
    avatar

    Post on 7/5/2008, 4:17 am by Ejam

    erm...........otai2 sda bersuara... scratch

    Post on 7/5/2008, 4:27 am by RBN76

    jadi kesimpulannya..kalu bukan racer punya org,baik main NA ja kasi pacut2 sekali sekala... Very Happy
    avatar

    Post on 7/5/2008, 5:32 am by Ejam

    alala.....budak2 bha masi kami ni....bukan racer punya org......tu la main kampung2 jak..... What a Face

    Post on 7/5/2008, 5:41 am by RBN76

    EjAm wrote:alala.....budak2 bha masi kami ni....bukan racer punya org......tu la main kampung2 jak..... What a Face

    isk isk isk..member ni, malu malu kucing pula.jgn ko gitu bah,merendah diri pula What a Face
    avatar

    Post on 7/5/2008, 6:02 am by KewLOne

    alo sha..

    waa ejam.. rbn... syok becirita sini aa.. hehe.. saya pun tumpang sekaki ku yg byk bulu nih... hehe..

    sha.. (shalina..hehehe) iswara memang boleh masuk turbo kit.. tidak kisah la 1.3 ka 1.5 ka.. mmg boleh... pertambahan kuasa dalam 30 - 60hp bergantung kepada setup... mmg syok main single cam turbo nih... hehe... itu pun kalau keta ko nih ko guna sbgai 2nd car ko... atau project car... yalah... tunggu sampai hancur engine ko baru ko terus kasi masuk kaw kaw punya engine...

    tapiii... kalau ko guna kan keta ko tu sebagai keta harian... dan kereta utama.. saya tidak galakkan lah utk ko masuk turbo kit nih... baik ambik engine 4g91(1.5) atau 4g93(1.8 )tanpa turbo. atau kalau mo main tobo.. masuk la 4g61T(1.6) atau 4g93T(1.8 ) atauuuuuu... 4g63T(2.0) hehe..

    betul ka tu ejam.. rbn... hehehe Very Happy


    Last edited by KewLOne on 7/5/2008, 6:12 am; edited 1 time in total

    Post on 7/5/2008, 6:07 am by RBN76

    KewLOne wrote:alo sha..

    waa ejam.. rbn... syok becirita sini aa.. hehe.. saya pun tumpang sekaki ku yg byk bulu nih... hehe..

    sha.. (shalina..hehehe) iswara memang boleh masuk turbo kit.. tidak kisah la 1.3 ka 1.5 ka.. mmg boleh... pertambahan kuasa dalam 30 - 60hp bergantung kepada setup... mmg syok main single cam turbo nih... hehe... itu pun kalau keta ko nih ko guna sbgai 2nd car ko... atau project car... yalah... tunggu sampai hancur engine ko baru ko terus kasi masuk kaw kaw punya engine...

    tapiii... kalau ko guna kan keta ko tu sebagai keta harian... dan kereta utama.. saya tidak galakkan lah utk ko masuk turbo kit nih... baik ambik engine 4g91(1.5) atau 93(1.8) tanpa turbo. atau kalau mo main tobo.. masuk la 4g61T(1.6) atau 4g93T(1.8) atauuuuuu... 4g63T(2.0) hehe..

    betul ka tu ejam.. rbn... hehehe Very Happy

    tengkiu bro atas sokongan mu tu.kita menyanjung master sioloon Very Happy
    avatar

    Post on 7/5/2008, 6:21 am by KewLOne

    uish jan ko gitu ba rbn... kita sama jak ba ni.... bah jan tlampau jauh lari topik... hehe..

    Post on 7/5/2008, 6:23 am by codeng

    apabila taiko kewlone bsuara.... Very Happy
    trengat dia kembali zaman2 bawa kulung... What a Face
    avatar

    Post on 7/5/2008, 6:27 am by Ejam

    pandangan guru mmg btul.........dari dulu mmg byk yg aku belajar dari dia nih....dari cara dia ckp ttg bab2 kreta semua boleh pakai......

    apa2 hal atau musykil ttg masalah kreta boleh minta pandangan dari bro kewl one...
    mmg cool la......... 8)

    anyway, thanks bro.......mmg rasa2 mau main turbokit....tp bila fikir2 blk ini saja la satu2nya kreta aku......mana ada 2nd car... kalau tiba2 hangkang enjin mmg naik bas atau menumpang org la aku...... Mad

    thanks atas nasihat yg bernas tu bro kewlone..... Very Happy

    p/s : nmpaknya aku kena mula servay2 enjin......heheee...... servay jak..bukan nak beli pun......... malu
    avatar

    Post on 7/5/2008, 6:34 am by KewLOne

    codeng wrote:apabila taiko kewlone bsuara.... Very Happy
    trengat dia kembali zaman2 bawa kulung... What a Face

    hehe.. yaba skrg masi di bawah kulung jugak ni... hehhehe... actually rindu iswara saya dulu ba nih... time dulu gandingan si Leeboy... ntah apa suda kejadian keta kesayangan saya tu......
    avatar

    Post on 7/5/2008, 6:38 am by KewLOne

    Ejam... no prob ba... itu la kemudahan IT sekarang ni byk membantu... kalau dulu.... men trial & error jak... skrg nih byk forum buli kita timba ilmu....

    survey jak ejam... tidak pakai duit tu... hehheehe.. nanti ada duit.. tau suda mana lubuk mo di cari... kan.. hehehe...

    Post on 7/5/2008, 6:45 am by RBN76

    iyah bah,jgn kelam kabut...pelan2 mau modified.kita bukan cetak duit bah kan Very Happy
    avatar

    Post on 7/5/2008, 6:49 am by vamsufer

    kumpul duit lah masuk 4g63T trus..kekeke

    ejam..ko punya webber masih tidak dapat kasih puas hati ko kah? ganas eh ko ni..hehehe

    Post on 7/5/2008, 6:54 am by RBN76

    vamsufer wrote:kumpul duit lah masuk 4g63T trus..kekeke

    ejam..ko punya webber masih tidak dapat kasih puas hati ko kah? ganas eh ko ni..hehehe

    aiksss..bro ejam,ko pakai weber kah????matainah,kuat tu bro.suda mantap kereta ko ni Very Happy
    avatar

    Post on 7/5/2008, 6:56 am by Ejam

    adedeh.......mau lagi kuat bha......manusia mana pandai puas.........hehehe
    avatar

    Post on 7/5/2008, 6:57 am by Ejam

    KewLOne wrote:Ejam... no prob ba... itu la kemudahan IT sekarang ni byk membantu... kalau dulu.... men trial & error jak... skrg nih byk forum buli kita timba ilmu....

    survey jak ejam... tidak pakai duit tu... hehheehe.. nanti ada duit.. tau suda mana lubuk mo di cari... kan.. hehehe...

    thanks bro kewlone...... Very Happy

    Post on 7/5/2008, 7:01 am by RBN76

    EjAm wrote:adedeh.......mau lagi kuat bha......manusia mana pandai puas.........hehehe

    sama lah kita ni bro...lepas modified satu, rasa inda laju,so beli ori punya kereta ada enjin tu,inda puas juga..lepas tu masuk engin sama gi kereta kecil pula....pun inda puas.lepas tu beli cc besar punya.pun inda puas..mau lagi off road punya...matilah mcm ni help bankrap affraid
    avatar

    Post on 7/5/2008, 8:02 am by shalina7981

    TQ dgn kekawan semua kerana bagi nasihat yg ok-ok..semua... Very Happy
    avatar

    Post on 7/5/2008, 8:03 am by shalina7981

    kalau begini lebih baik lagilah..pakai half cut teruskan..mahal sekali sajakan..tak buang duit...minguankan

    Post on 7/5/2008, 8:15 am by RBN76

    shalina7981 wrote:kalau begini lebih baik lagilah..pakai half cut teruskan..mahal sekali sajakan..tak buang duit...minguankan

    kalu mau cari half cut,jemput saya dan bro Ejam,sama sama kita mencari bah Very Happy share2 info....kita pun tumpang gumbira Very Happy
    avatar

    Post on 7/5/2008, 8:27 am by shalina7981

    ok bah RBN76 ok saja aku ni...sama-2 kita beriringan dan ejam jugakkan...

    Post  by Sponsored content


      Current date/time is 11/12/2017, 11:46 pm