SIOLOON FUN CLUB

Please log in or register before viewing the unlimited contents of this forum.
Thank you for visiting our website.

by aLFFiaN.

SIOLOON FC on Facebook
LIKE or UNLIKE

    BOLEH KE? iswara standard enjin masuk turbo kit...

    Share
    avatar
    shalina7981
    SUPERIOR
    SUPERIOR

    Male
    Age : 38
    location : papar-putatan-tg aru-asia city kk
    Points : 7297
    Reputation : 0
    Number of posts : 2041
    06052008

    http://i38.servimg.com/u/f3 BOLEH KE? iswara standard enjin masuk turbo kit...

    Post by shalina7981

    ini nak tanya otai-2 sioloon ni..boleh ke iswara standard masuk turbo kit.
    Share this post on: diggdeliciousredditstumbleuponslashdotyahoogooglelive

    avatar

    Post on 8/5/2008, 3:48 am by Ejam

    w4nz_7 wrote:turbo kit?....baik ambik 91 terus... Very Happy

    ni dia otai 4g91.. What a Face

    berapa kos pasang enjin ni wan?

    Post on 8/5/2008, 3:54 am by RBN76

    bah otai 4g91 suda bersuara..apa lagi bro...angkatttt Very Happy
    avatar

    Post on 8/5/2008, 5:33 am by shalina7981

    bagi taulah berapa kos pasang enjin ni...

    Post on 8/5/2008, 6:09 am by ProjectD

    mau masuk magma turbo ka..?xpaya lah..kalau mau juga cari dulu injek dya,gna 4ag sistem,masuk trus turbo....guna CT20 ka....12poun mmg pacah pistun punya.....sudah masuk pun ko xkan puas hati sbb tidak juga berapa laju,pistun ring cpat mau haus,valve tidak menahan mmg bunyi capat,set mmg bunyi lagi tidak lama.....bajet sudah buang ribu2...injek magma saja brapa sudah harga..sistem lagi...

    Post on 8/5/2008, 6:12 am by ProjectD

    4G91,92,93 punya halfcuts pun mahal sudah skrg,kalau ambil injin letak complit xpa...kalau yg xda wiring sma sensor..huhuhuhuh....payah ooo...air flow,power unit,coil,trotel sensor,nozel,Di,cable plug ori pun satu hal juga mau cari..mcm2 lg la....mau masuk turbo mau ubah masuk pistun lagi,pisang ekzos,minyak mmg sudah tidak cukup mau tambah bekakuk lagi ataupun tukar sistem....kos lagi.....tp kalau palan2 cari mmg jumpa,gearbox original manual lgi punya susah mau cari.....tp dengan usaha yang kuat akan membuahkan hasil,slamat mencuba Very Happy
    avatar

    Post on 8/5/2008, 6:26 am by shalina7981

    owwah mahalnya..kosss

    Post on 8/5/2008, 6:28 am by RBN76

    inilah sebab kita kena servey2 dulu brg2 mcm ni bro.bawa kawan gi tawar menawar kaw kaw punya,baru power Very Happy

    Post on 8/5/2008, 6:31 am by ProjectD

    buli bah hehehe..sy ok saja nie....kawan2 penting untuk mendapatkan best price Very Happy
    avatar

    Post on 8/5/2008, 6:40 am by Ejam

    ijan ni pun otai juga ni.....

    sifu aku juga ni..........

    keta dia jgn main2 woo....... Very Happy

    Post on 8/5/2008, 6:44 am by ProjectD

    besa2 sajabah geng..pengalaman lalu menurbokan injin magma ku....

    Post on 8/5/2008, 6:45 am by RBN76

    bah,bergotong royong kita tolong ni kawan Very Happy
    avatar

    Post on 8/5/2008, 6:46 am by Ejam

    bah....bila buli kita begerak? aku pok2 RBN blanja mkn jak ni...... malu

    Post on 8/5/2008, 6:48 am by ProjectD

    tp supecas pistun xdpr pakai oh.....mcm bekatuk di head...

    Post on 8/5/2008, 6:49 am by RBN76

    he he he,ko ni Ejam..no hal bah tu..sound sound ja bah.kita bantu membantu Very Happy
    avatar

    Post on 8/5/2008, 6:55 am by Ejam

    aku tunggu ko sound2 jak ni.....

    tunggu shalina juga...dia yg mau servay halfcut aku dengar..... Very Happy
    avatar

    Post on 8/5/2008, 6:56 am by shalina7981

    bah sama-2 kita servey
    avatar

    Post on 8/5/2008, 6:57 am by Ejam

    shalina7981 wrote:bah sama-2 kita servey

    sms jak bila2 ko ready utk servay k.....
    avatar

    Post on 9/5/2008, 12:00 am by Lemon_ae92

    tp law 4age ayam2 belakang ow,i2 pun cun2 ngn set si projecD kc taw itu.injec tukar ...sistem 4age .... mang larian stakat 2 jak nda p jauh .... usin pula p jauh2 .... galu kipala ow ... Mad

    Post on 9/5/2008, 4:37 am by ProjectD

    bah teruskan usaha menurbokan magma anda...

    Post on 9/5/2008, 12:55 pm by eleanor

    pakai jak bro yang penting sedap bunyi blow off tu bro......
    avatar

    Post on 12/5/2008, 9:18 am by Ejam

    bha siapa ada lubuk utk tubokit murah2.....? What a Face

    Post on 12/5/2008, 9:25 am by RBN76

    pergi sana dekat simpang dari jln tuaran baru gi Supermarket dekat UMW punya storage,ada signboard Turbo punya brg mau service n jual tu bro...siap dgn no phone sekali
    avatar

    Post on 12/5/2008, 9:32 am by Ejam

    RBN76 wrote:pergi sana dekat simpang dari jln tuaran baru gi Supermarket dekat UMW punya storage,ada signboard Turbo punya brg mau service n jual tu bro...siap dgn no phone sekali

    ko la harapan RBN...
    cukup peruntukkan aku sound ko ...
    kta p sama2.... amcm?

    Post on 12/5/2008, 9:38 am by RBN76

    no prob bah bro Ejam...caling caling ja.saya sedia membantu tu
    avatar

    Post on 12/5/2008, 10:43 am by Ejam

    thanks RBN....ko juga la....... relax

    Post  by Sponsored content


      Current date/time is 11/12/2017, 11:40 pm