SIOLOON FUN CLUB

Please log in or register before viewing the unlimited contents of this forum.
Thank you for visiting our website.

by aLFFiaN.

SIOLOON FC on Facebook
LIKE or UNLIKE

    kelebihan dan keburukan port & polish Head

    Share
    avatar
    nomo
    JUNIOR
    JUNIOR

    Male
    Age : 37
    location : kota kinabalu
    Points : 7093
    Reputation : 0
    Number of posts : 98
    04062008

    http://i38.servimg.com/u/f3 kelebihan dan keburukan port & polish Head

    Post by nomo

    saya nak tau apa kelebihan dan keburukan kalau kita port and polish head enjin
    Share this post on: Excite BookmarksDiggRedditDel.icio.usGoogleLiveSlashdotNetscapeTechnoratiStumbleUponNewsvineFurlYahooSmarking

    avatar

    Post on 8/1/2011, 6:39 pm by adeqyana

    oh ya ka keba..aku fikir port n polish ni utk piston..aku fikir piston tu yg kna port n polish, rupanya d valve..klu piston ada PnP juga ka keba??
    avatar

    Post on 8/1/2011, 7:13 pm by keba

    piston tu xde kot..ape yg bleh buat kat piston..
    polish bleh la nk buang carbon..
    kalau nk port, nnt makin nipis head piston..
    yg lain, ade jgk korek sikit kat head bntuk kawah..
    ade jgk yg tambh bonjol nk up comp ratio..
    avatar

    Post on 8/1/2011, 7:37 pm by adeqyana

    ooo..macam tu ya..br aku faham bebenar keba..hehe..
    avatar

    Post on 8/1/2011, 7:41 pm by keba

    kalau piston, x dgalakkn polish2 ni..
    sb dr pngalamn, ad skali anta pnp..
    tp pomen tu ntah cmane bleh jd rajin, bliau polish head piston..
    mmg brasap la ekjos..try bkak cek, piston ring da jem..
    avatar

    Post on 9/1/2011, 5:26 am by beautifulcreature

    port n polish = kasi hensam head..lubang head standard ada sempit sikit n permukaannya kasar..so lubang masuk/keluar dikasi besar sikit dan halus..tujuan supaya aliran angin/ekzos lebih lancar..mangkuk pun dikasi licin..gitu jga ngan lubang valve di grind, korek sikit sama kasi halus supaya lancar..kalu ngam buatannya hp bole naik banyak..
    avatar

    Post on 9/1/2011, 3:07 pm by adeqyana

    bahaya juga kn keba PnP ni..klu silap antar pi pomen,merana kereta ooo...jd kna hantar pi tmpat yg bertauliah la tu kn..supaya selamat utk jangka panjang..
    avatar

    Post on 11/1/2011, 7:45 pm by beautifulcreature

    yg penting suma lubang / mangkuk yg kena polish harus sama..klu x comp ratio lari..susah mo tune nti..tue yg slalu timbul masalah..so kalu nak pnp hantar jak ke enginering yg besa buat..psl cukup tool dorang..kos besa dlm 500 jak tue..klu antar p pomen yg port pakai bor/grind abis tue men agak2 saja..disitulah tue..
    avatar

    Post on 12/1/2011, 9:55 am by keba

    pnting jgk pnp ni..kalau nk anta p bgkel, tny dulu psl air flow bench..
    kalau bgkel tu tau, bleh la anta kpd bgkel tu..
    sb lubang yg tlalu luas bleh mngurangkn power pd low end..
    avatar

    Post on 12/1/2011, 5:19 pm by adeqyana

    air flow bench tu apa keba??
    avatar

    Post on 12/1/2011, 10:01 pm by keba

    air flow bench ni bleh diukur kai satu alat..
    utk mmastikan lobang2 valve yg d pnp tu sama besar n ssuai ngan enjin..
    sb rmai pomen2 yg pkai mata n jari je utk ukur lobang2 valve..
    avatar

    Post on 14/1/2011, 5:01 pm by adeqyana

    oo..macam tu..so klu mau wat PnP ni kna tanya dulu la tu kn ngan pomen tu tau ka dia pasal air flow bench ni kn..wah,bgs info ko ni keba..so xlah tersalah hantar pi bengkel nnti kn..
    avatar

    Post on 14/1/2011, 10:40 pm by keba

    xdak la..ad tbaca dlm majalah kereta..
    kbetulan bhgian teknikal ngah bincang sal pnp ni..
    avatar

    Post on 15/1/2011, 1:55 am by im

    mmg nice info la keba, ngam info ni utk dikongsi disini...kredit tuk bro la... Bagus
    avatar

    Post on 31/1/2011, 4:26 am by gone2bal

    saya ingt pnp ni kasi kilat enjin..
    avatar

    Post on 1/2/2011, 5:18 am by im

    tu yg bestnya di web sioloon ni bro, banyak info bole dikongsi...
    avatar

    Post on 1/2/2011, 5:09 pm by adeqyana

    ya..betul tu bro im..mmg byk info kita dapat di dalam ni..
    avatar

    Post on 21/2/2011, 9:05 am by jezzboyz

    lebih baik xyah pnp kan???/
    avatar

    Post on 21/2/2011, 4:51 pm by keba

    bgantung kpd mod.. Cool
    avatar

    Post on 22/2/2011, 7:05 am by jezzboyz

    biasanya perlu ke x pnp nih??
    avatar

    Post on 22/2/2011, 7:11 am by im

    perlu la untuk meningkatkan semula tahap prestasi injin seperti ke tahap asal...buat, jangan tidak buat bro...haha...
    avatar

    Post on 22/2/2011, 7:15 am by jezzboyz

    owhh... berapa kos buat menda nih ek???
    avatar

    Post on 22/2/2011, 7:19 am by im

    murah saja tu bro...dalam RM100 ke atas saja...

    saya pernah buat suda di kereta saya ini...memang terasa perubahannya...buat PnP dengan kawan saja...
    avatar

    Post on 22/2/2011, 7:26 am by jezzboyz

    owhh.. boleh tahann... kire murah la jug akan.. sbb buka enjin juga tuh kan...
    avatar

    Post on 22/2/2011, 8:03 am by im

    yup, kasi turun head...murah sebab buat dengan kawan saja...kalau buat di kedai, tidak tahu berapa cas yang dikenakan...
    avatar

    Post on 22/2/2011, 8:14 am by jezzboyz

    kat kedai mungkin 250 kot....

    Post  by Sponsored content


      Current date/time is 23/11/2017, 8:20 am