SIOLOON FUN CLUB

Please log in or register before viewing the unlimited contents of this forum.
Thank you for visiting our website.

by aLFFiaN.

SIOLOON FC on Facebook
LIKE or UNLIKE

    macam mana nak naik kan performance iswara LMST standart

    Share
    avatar
    Diens13
    FRESHIE
    FRESHIE

    Male
    Countries/State : Sabah
    Age : 40
    location : kota kinabalu
    Points : 7217
    Reputation : 0
    Number of posts : 60
    07082008

    http://i38.servimg.com/u/f3 macam mana nak naik kan performance iswara LMST standart

    Post by Diens13

    bro2 sekali.. ni perlukan bantuan mcmana nak buat iswara lmst standart kilang kuat pickup,ringan dan apa2 lah selain tukar engin.... TOLONG......
    iswara saya mcm berat ja tidak ada power... kancil 660 pun boleh Vrooom sama saya..... dont know
    Share this post on: diggdeliciousredditstumbleuponslashdotyahoogooglelive

    avatar

    Post on 7/8/2008, 11:25 am by blugu

    Diens13 wrote:bro2 sekali.. ni perlukan bantuan mcmana nak buat iswara lmst standart kilang kuat pickup,ringan dan apa2 lah selain tukar engin.... TOLONG......
    iswara saya mcm berat ja tidak ada power... kancil 660 pun boleh Vrooom sama saya..... dont know

    Sila refer pada topic ini, selamat mencuba...

    http://sioloon.com/engine-performance-f9/rujukan-modifikasi-stage-1-2-3-utk-pengetahuan-t6155.htm
    avatar

    Post on 9/8/2008, 11:42 am by BIGBOY

    blugu... meter lmst saya problem, p bengkel proton dorg ckp mau tukar baru
    RM500> baa.. haiya sakit wa punya kepala.... timing belt milage jadi 680,000 tiba-tiba ni, sudah tu baru on kunci, meter rpm di 2k dan speedometer p 20km/h.. tolong saya.. anybody...
    avatar

    Post on 9/8/2008, 5:08 pm by blugu

    BIGBOY wrote:blugu... meter lmst saya problem, p bengkel proton dorg ckp mau tukar baru
    RM500> baa.. haiya sakit wa punya kepala.... timing belt milage jadi 680,000 tiba-tiba ni, sudah tu baru on kunci, meter rpm di 2k dan speedometer p 20km/h.. tolong saya.. anybody...

    Meter digital proton iswara mmg ada masalah, ini yg diberitahu kepada sy oleh kedai sparepart beberapa bulan lepas, meter tersebut ada dijual di donggongon, kedai sparepart yg berdekatan dengan traffik light donggongon yg bersebelahan dengan Shell station , & meter tersebut tidaklah sampai rm500 kalau dibeli disitu...
    avatar

    Post on 9/8/2008, 6:18 pm by Nieto

    kadang-kadang digit tu pandai hilang tangan, hilang kaki hehe. macam calculator yang sudah rosak. kancil belang pun begitu juga. itulah keburukan digital yang dibuat oleh msia. saya tengok honda, mitsubishi punya tahan lama pula. lebih-lebih kalau toyota atau datsun 280z yang lama punya rpm digital lagi tu...
    avatar

    Post on 9/8/2008, 6:45 pm by maxx munkie

    tu la bha minta puji telampau mo 'malaysia bulih'..
    meter pun buruk.. Laughing

    Diens13: pasang turbo la..
    avatar

    Post on 10/8/2008, 6:10 am by Nieto

    huhu bro, turbo pasang na engine banyak kerja oh... bagus main twin webber terus, tapi itu stesen minyak punya boss pun senyum besar nampak iswara selalu datang isi minyak hehe

    Post on 10/8/2008, 11:33 am by ProjectD

    bkin ekzoslu bro..then masuk ec pump...ada power sudah skit...

    Post on 11/8/2008, 9:01 am by Tenz

    bro. main klac la. kasi kluar tu original flywheel,
    kasi skim 1kg, tukar klac exedy 1 set. cukup suda..
    gerenti ada rasa syiok punya..
    avatar

    Post on 11/8/2008, 9:49 am by blugu

    Tenz wrote:bro. main klac la. kasi kluar tu original flywheel,
    kasi skim 1kg, tukar klac exedy 1 set. cukup suda..
    gerenti ada rasa syiok punya..

    Ini setup utk kasi kuat pick up saja, max speed turun pergi 140kph saja, melainkan upgrade clutch lining pergi 8", baru malakat!

    Post on 11/8/2008, 11:18 am by najim

    upgrade clutch lining p 8"....pa model pnya tu bro???
    avatar

    Post on 11/8/2008, 11:24 am by blugu

    najim wrote:upgrade clutch lining p 8"....pa model pnya tu bro???

    Model utk 4AGE/4G9X punya semua 8", flywheel kena hantar pergi Engineering utk tempat skru baru

    Post on 12/8/2008, 7:31 am by Tenz

    bro blugu. buli ka gearbok std 1.3 masuk flywheel 8inci?
    bukan kana meh tu? wa sa mo try ni klu buli
    avatar

    Post on 12/8/2008, 4:57 pm by blugu

    Tenz wrote:bro blugu. buli ka gearbok std 1.3 masuk flywheel 8inci?
    bukan kana meh tu? wa sa mo try ni klu buli

    Bukan flywheel 8" lar bro, clutch kit 8" lar... flywheel gearbox 1.3/1.5 punya diameter lagi besar dari 8"...
    avatar

    Post on 12/8/2008, 4:59 pm by jas

    Nieto wrote:huhu bro, turbo pasang na engine banyak kerja oh... bagus main twin webber terus, tapi itu stesen minyak punya boss pun senyum besar nampak iswara selalu datang isi minyak hehe

    cuba ko kasu jelas sikit pasal twin webber..
    avatar

    Post on 13/8/2008, 9:51 am by Diens13

    maxx munkie wrote:tu la bha minta puji telampau mo 'malaysia bulih'..
    meter pun buruk.. Laughing

    Diens13: pasang turbo la..

    turbo banyak blanja oo bro..mau main NA saja ni tp tidak tau mcmana?
    avatar

    Post on 13/8/2008, 10:08 am by blugu

    jas wrote:
    Nieto wrote:huhu bro, turbo pasang na engine banyak kerja oh... bagus main twin webber terus, tapi itu stesen minyak punya boss pun senyum besar nampak iswara selalu datang isi minyak hehe

    cuba ko kasu jelas sikit pasal twin webber..

    http://sioloon.com/engine-performance-f9/weber-carburetors-t1834-50.htm <<< ini dia contoh twin weber ... PEMBETULAN : it's a "WEBER" bukan WEBBER
    avatar

    Post on 13/8/2008, 10:11 am by mantan73

    untung ko bro dpt masuk forum ni, ramai pakar2 enjin cni ni, semuanya mantap2 antara yg termantap...percaya laaaaaaaaaaaaaa!
    avatar

    Post on 13/8/2008, 10:40 am by Ejam

    mantan73 wrote:untung ko bro dpt masuk forum ni, ramai pakar2 enjin cni ni, semuanya mantap2 antara yg termantap...percaya laaaaaaaaaaaaaa!

    inipun salah satu pakar enjin juga nih....4g91 ba tu...
    avatar

    Post on 13/8/2008, 11:33 am by jas

    Uinahhh.... aku baru ja nampak tu ganbar twin weber.. cun...... mana mo dpt tu????
    avatar

    Post on 13/8/2008, 11:34 am by jas

    blugu wrote:
    jas wrote:
    Nieto wrote:huhu bro, turbo pasang na engine banyak kerja oh... bagus main twin webber terus, tapi itu stesen minyak punya boss pun senyum besar nampak iswara selalu datang isi minyak hehe

    cuba ko kasu jelas sikit pasal twin webber..

    http://sioloon.com/engine-performance-f9/weber-carburetors-t1834-50.htm <<< ini dia contoh twin weber ... PEMBETULAN : it's a "WEBER" bukan WEBBER

    minum dulu thanks bro...

    Post on 11/11/2010, 9:09 am by XS Enginnering

    setting carburetor pun boleh ba..dulu masi standard mau naik kimanis pun gear 2,3..skali suda pergi set..buli dapat suda gear 3,4...

    Post on 17/1/2012, 3:32 pm by Cheguevera

    XS Enginnering wrote:setting carburetor pun boleh ba..dulu masi standard mau naik kimanis pun gear 2,3..skali suda pergi set..buli dapat suda gear 3,4...


    Dimana tmpt setting and apa yg di setting tu bro??
    avatar

    Post on 4/2/2012, 12:03 pm by FAREL

    ya bro sypn sama hal macam ni..?

    Post  by Sponsored content


      Current date/time is 14/12/2017, 9:00 am